Coolermaster DEVASTATOR II
 • Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented

  Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented


  Φτάσαμε αισίως στο τέλος αυτού του mega review μιας σειράς... mini μητρικών! Έχοντας συνηθίσει να κοιτάμε τις «μεγάλες» Z87 μητρικές, η εμφάνιση αυτής της τετράδας προκάλεσε αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Είναι το μέγεθος; Μήπως η τιμή; Ή μήπως ολόκληρο το πακέτο;

  Σαφώς καμία από αυτές δεν μπορεί να συναγωνιστεί κάποια από της μητρικές της ανώτερης Ζ87 κατηγορίας. Λείπουν οι φαντεζί και περίπλοκοι σχεδιασμοί, οι κυρτοί υποδοχείς συνδέσεων για καλύτερο cable management, τα «παχυλά» VRM κυκλώματα τροφοδοσίας. Αν βάλουμε μια Ζ87 και μια Η81 μητρική την μία δίπλα στην άλλη και αρχίσουμε τις συγκρίσεις, θα καταλάβουμε πως οι δεύτερες προορίζονται για πιο value κατηγορίες τιμών. Είναι αυτός όμως λόγος να τις απορρίψουμε έτσι;

  Όπως είδαμε και σε μερικά από τα γραφήματα που προηγήθηκαν, αυτές οι 4 mainstream μητρικές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επιδόσεις. Ούτε ακόμα και όταν τοποθετήσαμε τον 4770Κ και αρχίσαμε τις δοκιμές, δεν είδαμε κάποια σημαντική υστέρηση στο performance αυτών των μητρικών. Μοναδικό μειονέκτημα – αν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι τέτοιο- είναι ο περιορισμός των μνημών σε «μόλις» 1600MHz, κάτι που οδήγησε στα ελαφρώς χειρότερα αποτελέσματα στο SuperPi Mod και το wPrime. Από εκεί και πέρα στην πλειοψηφία των benchmarks είδαμε ισάξια αποτελέσματα σε σχέση με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις μας, εκείνες της «μεγαλύτερης αδερφής» Z87X-DH3 που είδαμε σε προηγούμενο review μας!

  So… τί είναι αυτό που διαφοροποιεί το H81 σε σχέση με το Ζ87 και πότε να διαλέξει κανείς το πρώτο και πότε το δεύτερο; Με δεδομένο και το γεγονός ότι και οι H81 μητρικές δέχονται K-series SKUs και φυσικά μπορούν να παίξουν ψηλότερα από τα stock ένα Haswell CPU, θα έλεγε κανείς ότι οι διαφορές εστιάζονται μονάχα στα features, και ως εκεί. Σαφώς, οι μητρικές αυτής της κατηγορίας δεν είναι προορισμένες για έναν 4770Κ στα 4.5GHz για καθημερινή χρήση, ασχέτως αν μπορούν να το κάνουν. Δεν θα το συνιστούσαμε ούτως η άλλως, γιατί κάπου εκεί χαλάει και η ισορροπία των χρημάτων ενός συστήματος, κάτι που θα έπρεπε να δίνετε περισσότερη σημασία στον σχεδιασμό ενός συστήματος. Αυτές οι μητρικές είναι προορισμένες για τα χαμηλότερης κατηγορίας Haswell κομμάτια, τα γνωστά i5 και i3 τα οποία κυκλοφορούν, όσο και αν εμείς οι enthusiasts τείνουμε να τα ξεχνάμε.

  Features και πάλι features λοιπόν. Από την σημερινή τετράδα σαφώς ξεχωρίσαμε την Η81.Amp-Up που με το ξεχωριστό της υποσύστημα ήχου και σε συνδυασμό με ένα Haswell i5, μπορεί να καταλήξει σε ένα αρκετά ισορροπημένο gaming σύστημα για πιο σφιχτά budget, αφήνοντας μας περισσότερο χώρο για μια καλύτερη GPU! Χωρίς να λέμε πως και οι υπόλοιπες μητρικές που εξετάσαμε δεν μας άρεσαν. Πριν καταλήξετε πάντως σε οποιαδήποτε επιλογή, καλό θα ήταν να εξετάσετε λίγο περισσότερο που ακριβώς και για ποιο λόγο επενδύετε τα χρήματά σας, και οι μητρικές της σημερινής παρουσίασης είναι εδώ για να σας το υπενθυμίσουν!

  Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented

  Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented

  Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented

  Gigabyte H81.Amp-UP, H81M-S2PV, H81M-DS2, B85M-HD3: Value Oriented


  Ευχαριστούμε θερμά την Gigabyte για την παραχώρηση του δείγματος!  Πείτε μας την άποψή σας για το Review εδώ
About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1