Coolermaster DEVASTATOR II
 • Corsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange

  Καιρός λοιπόν να αφήσουμε τα εισαγωγικά και να έρθουμε στο “δια ταύτα”. Αφαιρούμε το περιεχόμενο από την συσκευασία του για να το τοποθετήσουμε στον πάγκο της φωτογράφησης. Το Graphite 230T «ορθώνει ανάστημα» και εμείς είμαστε έτοιμοι για την πρώτη επαφή μαζί του, και φυσικά την ενδελεχή του αξιολόγηση!

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Οι διαστάσεις του κουτιού «μαρτυρούν» το mainstream προφίλ του Graphite 230T. Το πλάτος του ανέρχεται στα 21 εκατοστά, με το ύψος του να φτάνει τα 44. Το μήκος του είναι αυτό που το κρατάει εντός της Midi κατηγορίας και αγγίζει τα 50 εκατοστά.

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Τα συνοδευτικά που παρέχει το Graphite 230T έρχονται σε μερικά σακουλάκια, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις βίδες συγκράτησης, μερικές ελαστικές ροδέλες για την απορρόφηση κραδασμών καθώς φυσικά και το User’s manual.

  Front Panel

  Στην περιήγηση μας στο εξωτερικό του Graphite 230T ερχόμαστε αντιμέτωποι με το front panel. Πιο συγκεκριμένα, το στοιχείο που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το mesh- διάτρητο μπροστινό κάλυμμα του Graphite 230T, με το οποίο η Corsair φιλοδοξεί να βελτιώσει την ψύξη του κουτιού. Από πλευράς άλλων δυνατοτήτων, το Graphite 230T διαθέτει τρεις εμφανείς θέσεις για 5,25 ODDs, με τα καλύμματά τους να είναι σε σχήμα mesh αλλά κλειστού τύπου.

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Στην κορυφή του front panel θα συναντήσουμε όλα τα στοιχεία αλληλεπίδρασης: : 2 USB 3.0 θύρες, μια υποδοχή για μικρόφωνο και άλλη μια έξοδος ακουστικών, φυσικά τα κουμπιά Power & Reset και τέλος ένα HDD activity LED με χρώμα που ακολουθεί το theme του Graphite 230T. Τα κουμπιά Power και Reset βρίσκονται στο ίδιο πλαστικό στοιχείο και η λογική τους είναι αντίστοιχη της «τραμπάλας»: Είτε θα το πιέσετε από την δεξιά πλευρά (Power) είτε από την αριστερή (Reset), αυτή η σχεδίαση αποτρέπει το πάτημα και των δυο ταυτόχρονα. Πάντως, η ποιότητα κατασκευής είναι σχετικά μέτρια: Η πίεση που απαιτείται για το πάτημα είναι αυξημένη, και δυστυχώς το κλικ είναι αρκετά ασαφές.

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Το μπροστινό κάλυμμα του Graphite 230T κρύβει επίσης μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία στο εσωτερικό του. Για την αφαίρεση του καλύμματος, απαιτείται πρώτα να ξεκουμπωθούν τα έξι tabs - τρία από κάθε πλευρά- , κάτι το οποίο θα μας αποκαλύψει τους μπροστινούς ανεμιστήρες εισαγωγής καθώς και το αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης. Ο ανεμιστήρας εισαγωγής 120mm της Corsair διάφανου χρώματος με πορτοκαλί LED φωτισμό. Το αφαιρούμενο φίλτρο από την άλλη είναι τοποθετημένο στο front panel και αρκεί να το τραβήξετε για να το αφαιρέσετε από την θέση του. Το φίλτρο είναι αρκετά καλής ποιότητας και καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια των 120mm ανεμιστήρων.

  Top & Bottom View

  Το μεγαλύτερο μέρος της οροφής του κουτιού είναι σχεδόν διάτρητο, για καλύτερο εξαερισμό του κουτιού. Ακολουθώντας ένα στυλ με «βέλη» που δείχνουν προς το μπροστινό μέρος του Graphite 230T (στυλ που εμφανίζεται και σε άλλα σημεία του), η οροφή είναι ικανή να φιλοξενήσει έως 2 120 ή 140mm ταυτόχρονα. Στις προβλεπόμενες θέσεις εγκατάστασης η Corsair έχει τοποθετήσει και ελαστικές ροδέλες για την απορρόφηση των κραδασμών.

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Ήπια πράγματα στο κάτω μέρος του Graphite 230T. 4 ελαστικά ποδαράκια θα κρατήσουν το κουτί σας όρθιο, ενώ στην πλευρά του τροφοδοτικού υπάρχει το δεύτερο και τελευταίο αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης το οποίο τοποθετείται «συρταρωτά» από το πίσω μέρος και καλύπτει μόνο τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Τέλος, άλλη μία θέση για ανεμιστήρα έως 140mm έχει προβλεφθεί στο πάτωμα του Graphite 230T.

  Side Panels

  Συνήθως τα Side panels δεν αρκούν για να κάνουν την διαφορά, αλλά σε αυτή την περίπτωση η Corsair επέλεξε έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό. Οι ακμές στις μπροστινές γωνίες ακολουθούν τον σχεδιασμό του κουτιού, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν και μερικές από τις πλευρές του front panel εκτεθειμένες. Ενώ το βίδωμά τους γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, η αφαίρεσή τους γίνεται κατά την φορά με την οποία δείχνουν τα ανάγλυφα βέλη, δηλαδή προς το front panel. Το μόνο που αποτέλεσε ένα μικρό… “challenge” ήταν που θα βρούμε το grip για να τα αφαιρέσουμε – τελικά την λύση την βρήκαμε στα ανάγλυφα βελάκια!

  Το αριστερό κάλυμμα επίσης διαθέτει ένα πλαϊνό ακρυλικό παράθυρο, το οποίο εκτείνεται από το ύψος του CPU μέχρι την μέση περίπου του PSU. Το παράθυρο επίσης ακολουθεί την λογική του «βέλους προς τα εμπρός», ενώ επίσης διαθέτει και ένα ελαφρύ tint προς το μαύρος (“smoked window” είναι η συνήθης ονομασία του).

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Το δεξί πλαϊνό παραμένει το ίδιο και στις δυο εκδόσεις του CM 690 III και διαθέτει μια ανάγλυφη επιφάνεια η οποία χρησιμεύει σαν ένας έξτρα χώρος ώστε να περάσετε τα καλώδια στην πλάτη της μητρικής.

  Συνολικά, τα side panels αναδυκνύουν και την γενική ποιότητα κατασκευής του Graphite 230T . Το φινίρισμά τους είναι αρκετά καλό, το βάρος τους ικανοποιητικό ενώ είναι αρκετά άκαμπτα, συνθέτοντας έτσι μια στιβαρή κατασκευή.

  Rear panel – I/O

  Corsair Graphite 230T Review: Clockwork OrangeCorsair Graphite 230T Review: Clockwork Orange


  Κλείνοντας με την εξωτερική εμφάνιση του Graphite 230T, μεταφερόμαστε στην πίσω πλευρά. Στην κορυφή συναντάμε την εγκοπή για τα I/O της μητρικής, καθώς και την θέση για τον ανεμιστήρα των 120mm η οποία είναι ήδη κατειλημμένη. 7 PCI brackets υπάρχουν συνολικά διαθέσιμα υποστηρίζοντας όλες τις ΑΤΧ μητρικές της αγοράς, ενώ το σκηνικό ολοκληρώνεται με την υποδοχή για το ΑΤΧ τροφοδοτικό στο κάτω μέρος του κουτιού.

  Φινίρισμα – Βαφή

  Εξωτερικά, το Corsair μας άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις όσον αφορά το φινίρισμά του. Η ποιότητα των πλαστικών είναι αρκετά τυπική, αλλά η χρήση του υλικού έχει περιοριστεί μόλις στο front panel. Οι περισσότερες μεταλλικές επιφάνειες είναι βαμμένες σε πορτοκαλί ματ χρώμα, το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό στις γρατσουνιές, παρ’ όλα αυτά οι δαχτυλιές ίσως αποτελέσουν ένα μικρό θέμα, αλλά μπορούν να απομακρυνθούν σχετικά εύκολα. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να δείχνει πως κατασκευαστικά το Graphite 230T υστερεί από τον ανταγωνισμό – η ποιότητα της SECC λαμαρίνας είναι αυτή που θα συναντήσουμε και σε πιο ακριβά cases και το πάχος της είναι ικανοποιητικό ώστε να συνθέσει ένα στιβαρό τελικό αποτέλεσμα.

  Πείτε μας την άποψή σας για το Review εδώ

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1