Coolermaster DEVASTATOR II
 • OCZ Vector 150 Review: 19nm under the hood

  OCZ Vector 150: 19nm under the hood
  Solid State Drives. Ένας τομέας της τεχνολογίας που από το 2006 που πρωτοπαρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό, έχει κάνει τεράστια άλματα εξέλιξης. Οι επιδόσεις αυξάνονται διαρκώς με τις εμπλεκόμενες εταιρείες να προσπαθούν να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό ότι καλύτερο έχουν, με ταυτόχρονη πτώση τιμών και αύξηση της χωρητικότητας. Η OCZ μετά τον Ιανουάριο του 2011, αποφάσισε να αφοσιωθεί σχεδόν αποκλειστικά με το χώρο, παρουσιάζοντας υλοποιήσεις που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στον τελικό καταναλωτή. Από τη γκάμα με τα προϊόντα της είναι δύσκολο να ξεχάσουμε τη σειρά OCZ Vertex μέχρι και 4η γενιά, τα RevoDrives και φυσικά την τελευταία γενιά OCZ Vector drives. Όλα τα drives της εταιρείας είχαν σαν στόχο τις απόλυτες επιδόσεις, σε όσο γίνεται δυνατόν καλύτερες τιμές, έτσι ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να απολαύσει στον υπολογιστή του τα προνόμια ενός Solid State Drive.

  Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν βοήθησαν την εταιρεία η οποία πριν από περίπου 30 μέρες κήρυξε πτώχευση. Ο κύριος λόγος που έγινε αυτό ήταν η έλλειψη εύρεσης NAND flash μνημών. Η OCZ αν και κατάφερε να μεταφέρει in house την εξέλιξη των controller της με την εξαγορά της Indilinx, δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και για τις NAND flash μνήμες, όπου ήταν αναγκασμένη πάντα να απευθύνεται σε 3ους κατασκευαστές (Intel, Toshiba, Micron). Αυτό οδήγησε την εταιρεία στην έλλειψη δυναμικής παρουσίας των προϊόντων της από την αγορά, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση.

  Ευτυχώς οι εξελίξεις δεν σταμάτησαν εκεί και στις 2 Δεκεμβρίου 2013 η Toshiba ως από μηχανής θεός, έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για την εξαγορά της OCZ , αυτούσια. Έτσι η OCZ θα παραμείνει ως έχει σαν εταιρεία, χωρίς για την ώρα να ενσωματωθεί σε κάποιο τμήμα της Toshiba, αλλά με ένα μεγάλο πλέον ατού. Την διαθεσιμότητα NAND flash μνημών από την μητρική εταιρεία Toshiba, λύνοντας έτσι άμεσα το πρόβλημα που είχε.

  Τα παραπάνω βέβαια δεν αφορούν τον τελικό καταναλωτή και αυτό γιατί η OCZ με ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι κάτοχοι προϊόντων OCZ θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων και υποστήριξης για τα προϊόντα τους ακόμα και αν η εξαγορά από την Toshiba δεν προχωρούσε.

  Και με αυτή τη σύντομη ανασκόπηση στην OCZ φτάνουμε στο σημερινό προϊόν της παρουσίασής μας. Η OCZ στις 7 Νοεμβρίου του 2013 παρουσίασε το νέο της SSD flagship που ακούει στο όνομα OCZ Vector 150. O νέος Vector 150, ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του, OCZ Vector μόνο που αυτή τη φορά κάνει χρήση 19nm NAND flash μνημών, από τη Toshiba. Ο ελεγκτής παραμένει ο Indilinx Barefoot 3 (IDX500M00-BC) και σε αυτή την υλοποίηση (όπως και στον OCZ Vector και Vertex 450) αλλά με μνήμες Toshiba toggle NAND των 19nm. Είναι γνωστό πως χρησιμοποιώντας μνήμες μικρότερης ολοκλήρωσης, η διάρκεια ζωής τους μικραίνει, κάτι που σύμφωνα με την OCZ δεν ισχύει για τον OCZ Vector 150. To drive υπόσχεται 50GB εγγραφών κάθε μέρα για τα 5 χρόνια της εγγύησης που καλύπτεται, μία σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τα 20GB του OCZ Vector και OCZ Vertex 450. Η εταιρεία υπόσχεται για τον Vector 150, 550ΜΒ/s σειριακών αναγνώσεων και 530MB/s σειριακών εγγραφών με τις τυχαίες αναγνώσεις 4Κ να φτάνουν τις 100.000IOPS και τις τυχαίες εγγραφές 4Κ, τις 95.000IOPS. Στο κατά πόσο θα μπορέσει το drive να επαληθεύσει τα νούμερα που υπόσχεται η OCZ θα το δούμε στις σελίδες του review που ακολουθούν. Για την ώρα θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για να δούμε μερικές φωτογραφίες από το bundle του drive καθώς και από το ίδιο το drive.

  OCZ Vector 150: 19nm under the hoodOCZ Vector 150: 19nm under the hoodOCZ Vector 150: 19nm under the hood

  OCZ Vector 150: 19nm under the hoodOCZ Vector 150: 19nm under the hood

  OCZ Vector 150: 19nm under the hoodOCZ Vector 150: 19nm under the hood

  OCZ Vector 150: 19nm under the hoodOCZ Vector 150: 19nm under the hood


  Συνεχίζουμε στην επόμενη σελίδα με το σύστημα δοκιμής και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήσαμε για να δοκιμάσουμε το drive...

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1