Coolermaster DEVASTATOR II
 • Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold

  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold
  Οι νέες μητρικές με το Z97 chipset έχουν ήδη κατακλύσει την αγορά ενώ αναμένονται πολλές υλοποιήσεις από τις μεγάλες στον χώρο εταιρείες για να φέρουν όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά στον καταναλωτή. Η Gigabyte φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μας έδειξε μια νέα σειρά μητρικών, την Black Edition η οποία ξεχωρίζει από τις ήδη υπάρχουσες στον τρόπο με το οποίο έχουν αξιολογηθεί τα boards επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

  Μαζί με αυτές συνεχίζεται και το Ultra Durable brand το οποίο ανανεώθηκε κατάλληλα για να συνοδέψει τα νέα chipsets και εννοούμε φυσικά τα Z97 και H97. Η εταιρεία δίνει και πάλι το παρόν, αυτήν την φορά με ένα «φρέσκο» board που έχει ως στόχο να καλύψει τον… casual enthusiast. Μιλάμε φυσικά για την Gigabyte Z97X-UD5H, μια μητρική με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, color scheme και προσπαθεί να επιδιώξει τις βέλτιστες επιδόσεις μέσω ενός moderate overclocking, και τιμή που ανήκει στην κατηγορία των 200+€.

  Το έντονο κίτρινο ξεχωρίζει στην συσκευασία της Z97X-UD5H . Χωρίς να είναι και η πιο «εκλεπτυσμένη» συσκευασία, το εσωτερικό της περιέχει σχεδόν τα απαραίτητα για αυτήν την μητρική. Μαζί θα λάβετε ένα SLI bridge, 2 SATA καλώδια (1 straight, 1 angled), το manual και το Quick Install Guide, το DVD με όλο το απαραίτητο Software καθώς και το καλαίσθητο I/O Shield με φινίρισμα χρωμίου.

  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold
  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold  Σε πρώτη ματιά, το board μοιάζει σχετικά άδειο, δεν είναι όμως. Οι πολύπλοκοι σχεδιασμοί των εταιριών έχουν επιφέρει ένα «μαζεμένο» εσωτερικό, το οποίο σε συνδυασμό με το color scheme έχουν ένα ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου οι κατασκευαστές μητρικών, τουλάχιστον οι πιο επιτυχημένοι από αυτούς, παρέχουν υψηλής ποιότητας υλικά με αποτέλεσμα τα προϊόντα τους να έχουν τόσο αντοχή στον χρόνο όσο και καλύτερη εμφάνιση. Για την Gigabyte, το Ultra Durable είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρίας να επισημαίνεται… φανερότατα. Το Ultra Durable έχοντας ξεπεράσει την 4η γενιά, βρίσκεται πλέον πιο ώριμο από ποτέ. Βασισμένο σε αυτό είναι και ολόκληρο το color scheme της Z97X-UD5H, με το μαύρο PCB και τους χρυσαφί τόνους στα heatsinks.

  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold
  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold


  Όντας ένα από τα μεγαλύτερα features αυτής της μητρικής, το Ultra Durable σημαίνει μερικά στάνταρ όσον αφορά την ποιότητα των υλικών. Βασισμένο στην νοοτροπία “Durable, Safe, Cool” μερικά από αυτά τα στοιχεία είναι το επίχρυσο CPU socket στα 15μ, η προστασία από ηλεκτροστατικές εκκενώσεις (ESD) στις USB θύρες και την LAN, η προστασία από power surges μέσω του Anti-Surge ολοκληρωμένου, το PCB από υαλοβάμβακα για μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία, καθώς και οι 10K Black πυκνωτές ξηρού τύπου, που εγγυώνται 10000 ώρες συνεχούς χρήσης κατ’ ελάχιστο.

  Θα παρατηρήσουμε επίσης πως από άποψης Storage η Gigabyte έχει δώσει πληθώρα επιλογών με έμφαση στην ταχύτητα. Πέρα από τα 8 Sata ports, θα συναντήσουμε 1 SATA Express 10Gbps θύρα, καθώς και ένα M.2 slot το οποίο λειτουργεί μέσω του PCI Express bus και το οποίο υπόσχεται επίσης έως 10Gbps transfer speeds. Δεν γίνεται όμως να λειτουργήσουν όλα μαζί: Για να καταφέρει να υποστηρίξει όλες τις πιθανές επιλογές, ένα διακοπτάκι μας επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε 2 θύρες SATA, SATA Express ή M.2.

  Ακόμα, αντί να χρησιμοποιήσει περισσότερα PCI lanes, η Gigabyte ενσωμάτωσε ένα USB Hub για τις USB 3.0 θύρες, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των απαιτούμενων lanes για να τα χρησιμοποιήσει αλλού. Αυτό εξάλλου είναι το χαρακτηριστικό του I/O flexibility που προσφέρει η Intel στα νέα Z97 motherboards!


  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold
  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold


  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold


  Gigabyte Z97X-UD5H Review: High-end GoldGigabyte Z97X-UD5H Review: High-end Gold


  Δεν θα αμελήσουμε να αναφέρουμε και τα ενσωματωμένα Power, Reset και Clear CMOS switches, σε συνδυασμό με τα διακοπτάκια επιλογής του BIOS καθώς και DualBIOS για γρήγορο recovery μετά από αποτυχίες, ενώ θα συναντήσουμε και μερικά voltage read points για την γρήγορη ανάγνωση των τάσεων σε καίρια σημεία. Έτσι, δίνεται στην συγκεκριμένη μητρική και μια… overclocking νότα, χωρίς όμως να υπόσχεται extreme επιδόσεις.

  Το πακέτο ολοκληρώνεται με το Realtek ALC1150 για το κύκλωμα ήχου, σε συνδυασμό με filter πυκνωτές καθώς και ένα headphone amp, ενώ το PCB διαχωρίζεται για προστασία από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, με την Gigabyte να μην επιλέγει σε αυτήν την μητρική να την κατατάξει στην κατηγορία του High-end audio υποσυστήματος, αλλά το τυπικό Realtek είναι σαφώς βελτιωμένο. Επιπλέον οι δυο κάρτες δικτύου τόσο με τον Killer E2200 όσο και τον Intel controller ολοκληρώνουν τα κύρια σημεία της Z97-UD5H.

  Παρακάτω συγκεντρωτικά όλα στοιχεία της μητρικής!

  Quick Info Gigabyte GA-Z97X-UD5H
  Socket LGA 1150
  Form Factor ATX
  Max CPU Support Intel Haswell (Refresh) Core i7, Broadwell 5th gen
  BCLK 100MHz
  Chipset Intel Z97 Express Chipset
  DDR3 Memory Up to 3200MHz O.C.
  Memory Channel Dual
  DIMM Slots 4
  Max Memory (GB) 32
  PCI-E Slots 3x PCI Express x16 Gen 3
  1x PCI Express x1 Gen 2
  2x Legacy PCI
  LAN Intel Gigabit Ethernet
  SATA Ports 6x SATA 6Gbps
  1 x SATA Express
  1x M.2 θύρα (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA & PCIe SSD support)
  USB Ports 6 x USB 3.0 + 2 από τον Renesas® uPD720210 USB 3.0 ελεγκτή
  6 x USB 2.0
  Audio ports 7.1 Channel Audio (Realtek ALC1150)
  Multi-GPU Support SLI, CrossFireX, Μέχρι 3 κάρτες

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1