Coolermaster DEVASTATOR II
 • Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Qnap SilentNAS HS-210 Review
  Αναλογιστείτε πόσες δικτυωμένες έχει ένα σύγχρονο νοικοκυριό. Desktop, laptop, smartphones και tablets αυτήν την στιγμή αποτελούν οι κατ΄εξοχήν συσκευές που μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα σε ένα σπίτι. Και όλες αυτές οι έξυπνες συσκευές μπορούν όχι μόνο να παράγουν αλλά και να καταναλώνουν περιεχόμενο, οπότε ο διαμοιρασμός όλου αυτού του οπτικο-ακουστικού υλικού θα πρέπει να διανεμηθούν με κάποιον καλύτερο τρόπο από πολλά "φλασάκια" και USB καλώδια.

  Και εδώ έρχονται να προσφέρουν τις λύσεις τους τα NAS της Qnap: Δικτυακές συσκευές με δυνατότητα μεγάλης αποθηκευτικής ικανότητας αλλά και out-of-the-box διαμοιρασμός του περιεχομένου σε όλες τις συσκευές του δικτύου, και όλες αυτές οι δυνατότητες παρέχονται μέσω του αρκετά φιλικού software που παρέχουν. Έχουμε συνηθίσει όμως αυτές τις συσκευές να μην έχουν ιδιαίτερο στυλ, και φυσικά να μην είναι αθόρυβες καθότι στις περισσότερες από αυτές τις συσκευές υπάρχει τουλάχιστον κάποιος ανεμιστήρας για την ψύξη του συστήματος, ο οποίος συνδυάζεται και από τον θόρυβο που παράγουν οι -συνήθως- μηχανικοί δίσκοι.

  Με βάση τα παραπάνω δυο σημεία, η Qnap σχεδίασε το HS-210, το οποίο ανήκει στην ιδιαίτερη σειρά SilentNAS της εταιρίας. Συστάσεις δεν χρειάζονται πολλές, οπότε ας συνεχίσουμε με την πρώτη μας επαφή!

  Ανοίγοντας τη συσκευασία, μπορούμε να διακρίνουμε τη συσκευή μας τυλιγμένη σε χοντρό διαφανής σελοφάν και προστατευμένη από μαλακό υλικό πολυαιθυλενίου. Ανασηκώνοντας το πάνω κομμάτι, εμφανίζεται και μια επιπλέον συσκευασία που περιέχει όλα τα επιπλέον αξεσουάρ για τη χρήση της συσκευής. Ενδεικτικά, θα συναντήσουμε 1 Cat-5E Ethernet καλώδιο, τον εξωτερικό τροφοδοτικό του HS-210, τις βίδες συγκράτησης των δίσκων στα HDD trays καθώς και το απαραίτητο User's manual.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service
  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Τo QNAP HS-210 δεν παραπέμπει εμφανισιακά σε κάποιο NAS, αλλά περισσότερο σε κάποια set-top box συσκευή, όπως κάποιο media player. Αυτό που ξεχωρίζει βεβαίως είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του, με το brushed-aluminium φινίρισμα στην πάνω πλευρά του HS-210 αλλά και τα piano-black κομμάτια στο υπόλοιπο της συσκευής.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει αυτή η συσκευή! Το QNAP HS-210 έρχεται σε μια οικολογική χάρτινη κούτα με εκτύπωση σε κάθε πλευρά της, παρουσιάζοντας κυρίως τις δυνατότητες, αλλά και την ομορφιά του νέου λειτουργικού συστήματος (OS) QTS 4.0! Πέραν αυτών αναφέρονται πλήρως τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος που θα αναφέρουμε εκτενώς παρακάτω.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service
  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Το πίσω μέρος του HS-210 είναι ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στις διασυνδέσεις θα συναντήσουμε τα Power button, Reset button, 2 x USB 2.0 καθώς και 2 x USB 3.0, μια Gigabit Ethernet θύρα και την υποδοχή για το τροφοδοτικό ισχύος. Ειδική αναφορά θα κάνουμε και στην ύπαρξη SD Card reader για άμεσο back-up από κάρτες αποθήκευσης.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Και όμως, το HS-210 έχει μπροστινή πρόσοψη. Η πρόσοψη είναι από διαφανές πλαστικό με μαύρο φιμέ φινίρισμα - όσο πρέπει ώστε να διακρίνεται το πράσινο LED λειτουργίας που δεσπόζει στο κέντρο της μονάδας. Η πρόσοψη συγκρατείται με το σασί μέσω μαγνήτη στο κέντρο της - πράγμα που κάνει την αφαίρεσή της αρκετά εύκολη. Αφαιρώντας την πρόσοψη αποκτάμε την πρόσβαση στα δυο HDD bays τα οποία είναι από αλουμίνιο και έχουν την δυνατότητα να δεχτούν τόσο 3.5" όσο και 2.5" σκληρούς δίσκους και SSDs.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Μετά από την περιήγησή μας στο εξωτερικό του HS-210, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το Hardware του. Παρακάτω θα δείτε τον συγκεντρωτικό πίνακα με όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου!

  CPU Marvell 1.6GHz Processor
  DRAM 512MB RAM
  Flash Memory 16MB
  Hard Disk Drive 2 x 3.5” or 2.5” SSD or NAS Hard Drives
  Hard Disk Tray 2 x Hot-swappable tray with lock
  LAN Port 1 x Gigabit RJ-45 Ethernet port
  USB 2 x USB 3.0 port
  2 x USB 2.0 port
  SD Card Slot 1
  Dimensions 41.3 (H) x 302 (W) x 220 (D) mm
  Weight Net weight: 1.56 kg
  Gross weight: 2.62 kg
  Power Consumption (W) Sleep mode: 7.39W
  In Operation: 13.71W
  Temperature 0-40˚C


  Την καρδιά του συστήματος μας αποτελεί ένας μονοπύρηνος Marvell 88F6282, ένας ARM-based επεξεργαστής ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει στις συχνότητες 1.6 / 1.8 / 2.0 GHz, ωστόσο στη δική μας περίπτωση είναι μόνιμα κλειδωμένος στα 1,6 GHz. Πρόκειται για ένα SoC το οποίο έχει αρκετά μικρή κατανάλωση και καλές προδιαγραφές επιδόσεων στο σύνολο του. Η μνήμη του HS-210 ανέρχεται στο 512 ΜB και αποτελείται από δυο Hynix H5TQ2G83CFR-H9C DDR3-1333 MHz με χρονισμούς CL 9-9-9 των 256 ΜΒ έκαστη. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχουμε τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης με κάποιο extra slot, ενώ οι υπάρχουσες μνήμες είναι κολλημένες στο PCB της μητρικής.

  Qnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your serviceQnap SilentNAS HS-210 Review: Silently in your service

  Στη μητρική του HS-210 πέρα όσων έχουμε αναφερθεί μέχρι τώρα υπάρχουν μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δυνατότητες του μηχανήματος. Υπεύθυνος για τις μονάδες αποθήκευσης είναι ο Marvell 88SX7042 controller ο οποίος καλείται να υποστηρίξει έως 2 Serial ATA δίσκους των 3GB/s σε κάθε θύρα και το μέσο για την ενδοεπικοινωνία της κεντρικής μονάδας με τον αποθηκευτικό χώρο . Για την καθοδήγηση της Gigabit ethernet θύρας έχει κληθεί ο Marvell Alaska 88E1318, το οποίο αποτελεί το μικρότερο chip της βιομηχανίας που μπορεί να προσφέρει οικονομία και ασύγκριτες επιδόσεις στις δικτυακές επικοινωνίες. Στο θέμα των δυο θυρών USB 3.0, η QNAP έκανε χρήση του EtronTech EJ168A controller, του οποίου το hub προσφέρει 2 θύρες στο πίσω μέρος του HS-210.

  Ας εξετάσουμε τις δυνατότητες του Qnap HS-210!
About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1