MSI Z170A Gaming M5
 • Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user

  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user
  Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Z97 chipset, το οποίο ήρθε σε συνδυασμό με τους νέους Devil's Canyon επεξεργαστές της Intel, το RnD κομμάτι της Asrock αναμφίβολα ήταν από τα πιο δραστήρια. Η συγκεκριμένη εταιρία μας έχει "καλομάθει" εξάλλου σε μητρικές οι οποίες δεν "διστάζουν" να φέρουν μπόλικα χαρακτηριστικά και ένα εξαιρετικό σύνολο στην πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς - όπως έχουν αποδείξει και τα πρόσφατα review μας (Asrock Z97 Pro4 Review, Asrock Fatal1ty Z97X Killer Review, Asrock Z97E-ITX/ac Review).


  Οπότε έρχεται η ώρα της σειράς "Extreme" από την Asrock. Η συγκεκριμένη σειρά διαχωρίζεται εμφανώς από τις mainstream Pro μητρικές καθώς και από τις Fatality "Gaming" και απευθύνεται περισσότερο στον enthusiast - τον "μερακλή" του PC, φέρνοντας τον καλύτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών τόσο από τις mainstream όσο και τις gaming μητρικές της εταιρίας. Στο "μικροσκόπιο" των HwBox labs τίθεται η μεγαλύτερη της οικογένειας - μιλάμε φυσικά για την Asrock Z97 Extreme6.

  Η πρακτική συσκευασία με την λαβή στην κορυφή της περιέχει την πολύτιμη Z97 Extreme6 Η Asrock για να προστατέψει το περιεχόμενο της συσκευασίας κατά την διάρκεια της μεταφοράς, τοποθετεί την μητρική σε ένα προστατευτικό αφρώδες υλικό, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ζημιάς από τα χτυπήματα. Συνεχίζοντας με το εσωτερικό της συσκευασίας θα συναντήσουμε 4 SATA καλώδια (2 straight & 2 angled), ένα SATA power extension cable, το manual και το Quick Install Guide, το DVD με όλο το απαραίτητο Software καθώς και το τυπικό "ασημί" I/O Shield.

  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Το color scheme που έχει επιλέξει η Asrock για τις περισσότερες Ζ97 μητρικές της είναι το "sky-blue" μεταλλικό χρώμα στα heatsinks και τα DIMM slots τα οποία συνδυάζονται με το Sapphire black PCB της Asrock. Η Z97 Extreme6 είναι ένα πλήρες ATX board που όπως είπαμε και νωρίτερα, στόχο έχει την high-end κατηγορία της αγοράς. Έτσι πάνω της θα συναντήσουμε μπόλικα χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν τον high-end / enthusiast χρήστη, ο οποίος επέλεξε την s1150 πλατφόρμα της Intel για το σύστημά του.

  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Η το Z97 Express Chipset, το οποίο επιτρέπει την υποστήριξη όλων των s1150 επεξεργαστών, από τους Haswell, Devil's Canyon μέχρι και τους Broadwell. Το Overclocking είναι ελεύθερο φυσικά σε αυτήν την πλατφόρμα για οποιονδήποτε K-series επεξεργαστή της Intel. Επιπλέον, η Asrock κατάφερε σε αυτό το board να ενσωματώσει όχι ένα, αλλά 2 M.2 slot, με το πρώτο να είναι το χαρακτηριστικό "Ultra M.2" της εταιρίας και να καταλαμβάνει 4 PCI Express Gen 3 lanes και υπόσχεται θεωρητικές ταχύτητες έως και 32Gbps. Το δεύτερο έρχεται με υποστήριξη PCI-e 10GB/s το οποίο καταλαμβάνει 2 PCI Express lanes απευθείας από τον επεξεργαστή, καθώς και mSATA 6GB/s SSDs για modules των 30mm, 42mm, 60mm, 80mm, 110mm, ενώ δεν λείπει και το SATA Express Port, το οποίο συνδυάζεται με ένα σύνολο 10 x SATA 6Gbps ports, με τις 6 να παρέχονται από το Z97 chipset και τις έξτρα 4 να δίνονται από τον ASMedia ASM1061 controller.

  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user  Τα Οverclocking χαρακτηριστικά δεν απουσιάζουν από την Asrock Z97 Extreme6. Έτσι, πέρα από τα Power & Reset onboard buttons θα συναντήσουμε ένα BIOS debug LED screen που αναφέρει τους κωδικούς λειτουργίας του BIOS και μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση αδυναμίας εκκίνησης του συστήματος. Σε συνδυασμό με την φυσική USB θύρα που παρέχεται στο κάτω μέρος της μητρικής, η Asrock Z97 Extreme6 θα μπορούσε εύκολα να τοποθετηθεί μόνιμα σε κάποιο benchtable!

  Asrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end userAsrock Z97 Extreme6 Review: For the High-end user


  Η υψηλή ποιότητα παραγωγής Z97 Extreme6 και η σταθερή της απόδοση εγγυώνται μέσα από την σφραγίδα "Super Alloy" της Asrock. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια μακριά λίστα χαρακτηριστικών που επιγραμματικά θα αναφέρουμε μερικά από αυτά: Premium Alloy Chokes, Dual-Stack MOSFET για καλύτερη παράδοση του ρεύματος προς το CPU, NexFET MOSFET για καλύτερη παράδοση ρεύματος προς τις μνήμες και προστασία από Electro Static Discharge (ESD). Οι Nichilon 12K platinum πυκνωτές εγγυώνται 12000 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας, ενώ τέλος το Sapphire Black PCB βελτιώνει τόσο το οπτικό αποτέλεσμα της μητρικής όσο και την καλύτερη ποιότητά της.

  Το Pure Audio βρίσκεται πλέον στην δεύτερη έκδοσή του και είναι η λύση της Asrock για όσους επιθυμούν την ακρόαση ήχου από καλά set ακουστικών, με τους ενισχυμένους Amplifiers καθώς και τους audio grade χρυσούς πυκνωτές να αναλαμβάνουν ενίσχυση και καλύτερο φιλτράρισμα του ηχητικού σήματος. Το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει στην έξοδο ήχου που βρίσκεται στο rear I/O της μητρικής. Επιπλέον, η Z97 Extreme6 καταφέρνει να παρέχει 2 Gigabit Ethernet θύρες, μέσω του Intel I218V ελεγκτή αλλά και του Realtek RTL8111GR.


  Φυσικά, η Asrock επενδύει και στο added value μέσω του software που διανέμει με τα προϊόντα της. Έτσι με κάθε Asrock μητρική έχετε πρόσβαση στο Asrock Cloud όπου σας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψετε τον προσωπικό σας υπολογιστή στο δικό σας Cloud για τον διαμοιρασμό αρχείων και multimedia σε όλες σας τις συσκευές. Επιπλέον, μέσω του ASRock APP Shop μπορείτε να αποκτήσετε κάποια επιπλέον Apps που θα βοηθήσουν τις επιδόσεις του συστήματος ενώ μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και updates σε ότι αφορά το software της μητρικής.  Ολοκληρώνοντας την σύντομη παρουσίασή μας, ας δούμε συγκεντρωτικά τα χαρακτηριστικά της Z97 Extreme6:


  Quick Info Asrock Z97 Extreme6
  Socket LGA 1150
  Form Factor ATX
  Max CPU Support Intel Haswell, Devil's Canyon Core i7
  BCLK 100MHz
  Chipset Intel Z97 Express Chipset
  DDR3 Memory Up to 3300MHz
  Memory Channel Dual
  DIMM Slots 4
  Max Memory (GB) 32
  PCI-E Slots 2 x PCI Express 3.0 x16
  1 x PCI Express 2.0 x16
  2 x PCI Express 2.0 x1
  1 x mini-PCI Express
  Network Controller 1x Intel Giga PHY Intel I218V Gigabit Ethernet
  1 x Realtek RTL8111GR Gigabit Ethernet
  Storage Ports 6 + 4 x SATA 6Gbps
  1 x SATA Express
  1 x M.2 Slot (PCIe Gen2 x2 + SATA)
  1 x Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4)
  USB Ports 6 x USB 3.0
  2 x USB 2.0
  Audio ports 7.1 Channel Audio (Realtek ALC1150)
  Multi-GPU Support AMD CrossFireX
  NVIDIA SLI
  Warranty 2 years


About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1