Coolermaster DEVASTATOR II
 • ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value

  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value
  Άλλη μια μητρική βασισμένη στο H97 chipset ήρθε στα εργαστήρια του HwBox από την ASRock. Αλλά προτού ξεκινήσουμε με την αναλυτική παρουσίαση, ας ρίξουμε μια ματιά πως οδηγηθήκαμε στην συγκεκριμένη μητρική. Τα Z97 και H97 αποτελούν τα μοναδικά chipset ελέγχου για τα Haswell και Devil's Canyon s1150 CPUs που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά, με την Intel να έχει ανακοινώσει πως δεν έχει περαιτέρω σχέδια για συμπληρωματικά chipset, όπως τα H81 και B85 που είδαμε στην 8η σειρά. Έτσι, το Z97 στοχεύει εξ' ολοκλήρου στην high - end και enthusiast κατηγορία, ενώ το H97 αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες της mainstream και της entry κατηγορίας με μητρικές οι οποίες έχουν δώσει έμφαση στο value αλλά φέρουν μερικά χαρακτηριστικά λιγότερα.

  Στην προηγούμενη γενιά σας είχαμε παρουσιάσει την ASRock Fatal1ty B85 Killer - μία μητρική η οποία προσπαθούσε να καλύψει την έλλειψη του Z97 με όσο το δυνατόν πιο πλούσια χαρακτηριστικά μπορούσε, όπως ένα καλύτερο κύκλωμα ήχου και έναν gaming ελεγκτή δικτύου και πολλά άλλα, σε ένα πακέτο η τιμή του οποίου ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστική - και μάλιστα με ένα chipset το οποίο προοριζόταν για επαγγελματικά συστήματα παρά σε οικιακούς χρήστες. Με την μείωση όμως των chipset στην 9η σειρά, η ASRock είχε μια και μοναδική λύση να τοποθετήσει σε ένα value αλλά και gaming motherboard, και φυσικά αυτό είναι το H97. Σε προηγούμενο review σας είχαμε παρουσιάσει την Fatal1ty H97 Killer, με μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά αλλά και τιμή που αγγίζει τα "χωράφια" του Z97. Η ανάγκη για μια πιο value λύση μας οδηγεί στην Fatal1ty H97 Performance που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

  Ανοίγοντας την συσκευασία, θα συναντήσουμε την ίδια την Fatal1ty H97 Killer. Η ASRock για να προστατέψει το περιεχόμενο της συσκευασίας κατά την διάρκεια της μεταφοράς, τοποθετεί την μητρική σε ένα προστατευτικό αφρώδες υλικό, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ζημιάς από τα χτυπήματα. Συνεχίζοντας με το εσωτερικό της συσκευασίας θα συναντήσουμε 2 SATA καλώδια (1 straight, 1 angled), το manual και το Quick Install Guide, το DVD με όλο το απαραίτητο Software, το καλαίσθητο I/O Shield , ένα SLI bridge καθώς και ένα Sata extention cable. Το σύνολο ενισχύεται με την δωρεάν τρίμηνη άδεια χρήσης του XSplit, του πιο γνωστού broadcasting software που κυκλοφορεί στην αγορά.

  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  Τόσο εμφανισιακά όσο και από άποψης χαρακτηριστικών, η ASRock Fatal1ty H97 Performance μοιάζει αρκετά με την Fatal1ty Z97X Killer που σας είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό. Ως ακόμα μια μητρική που ανήκει στην κατηγορία Fatal1ty series, το color theme παραμένει το γνωστό μαύρο - κόκκινο, μόνο που σε αυτήν την γενιά η ASRock "αναβάθμισε" αισθητικά την σειρά - για την ακρίβεια το κόκκινο απέκτησε έναν "βαθύτερο" τόνο σε σχέση με το παρελθόν. Κατά τα άλλα, η ASRock προτιμά να δίνει αρκετή έμφαση στα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, και έτσι η Fatal1ty H97 Performance δεν θα μπορούσε παρά να κρατάει καλά αυτήν την "κληρονομιά", διατηρώντας την καλή αναλογία μεταξύ χαρακτηριστικών/απόδοσης και τελικής τιμής.

  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  Παρ' όλο που διαθέτει το H97 PCH της Intel, δεν θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως "ελλιπής" από άποψης χαρακτηριστικών. Έτσι, με την Fatal1ty H97 Performance έχετε την υποστήριξη όλων των s1150 επεξεργαστών, τους Haswell και Devil's Canyon και πιθανώς μέχρι και τους Broadwell. Το Overclocking αν και είναι περιορισμένο σε αυτήν την πλατφόρμα, μέσω της παρέμβασης της ASRock είναι δυνατός ο υπερχρονισμός στον επεξεργαστή, όμως ο περιορισμός στα 1600MHz στην μνήμη συνεχίζει να υφίστανται.

  Φυσικά, τα Gaming χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Το Pure Audio στην δεύτερη έκδοσή του, είναι η λύση της ASRock για όσους επιθυμούν την ακρόαση ήχου από καλά set ακουστικών κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του Realtek ALC1150 codec με τους ενισχυμένους Amplifiers καθώς και τους audio grade χρυσούς πυκνωτές να αναλαμβάνουν ενίσχυση και καλύτερο φιλτράρισμα του ηχητικού σήματος. Επίσης, ένας Texas Instruments NE5532 θα αναλάβει την προενίσχυση για τις εξόδους ήχου στο front panel του κουτιού μας.

  Αν λείπει κάτι σε σχέση με τις υπόλοιπες Fatal1ty μητρικές, αυτό είναι η απουσία του Qualcomm Atheros Killer E2200, και αυτός είναι και ο λόγος που η λέξη "Killer" που παραπέμπει σε αυτόν τον ελεγκτή δικτύου. Παρ' όλα αυτά, η ASRock δεν άφησε κενή την θέση αυτή, και την αντικατέστησε με τον εγνωσμένης αξίας Giga PHY I218V της Intel.

  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value  Η υψηλή ποιότητα παραγωγής Fatal1ty H97 Performance και η σταθερή της απόδοση εγγυώνται μέσα από την σφραγίδα "Super Alloy" της ASRock. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια μακριά λίστα χαρακτηριστικών που επιγραμματικά θα αναφέρουμε μερικά από αυτά: Premium Alloy Chokes, Dual-Stack MOSFET για καλύτερη παράδοση του ρεύματος προς το CPU, NexFET MOSFET για καλύτερη παράδοση ρεύματος προς τις μνήμες και προστασία από Electro Static Discharge (ESD). Το voltage ragulation του επεξεργαστή γίνεται μέσω 8 φάσεων τροφοδοσίας, με τον Intersil ILS9582 να είναι ο voltage controller ενώ κάθε φάση χρησιμοποιεί από 2 TI NextFET MOSFETs. Οι Nichilon 12K platinum πυκνωτές εγγυώνται 12000 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας, ενώ τέλος το Sapphire Black PCB βελτιώνει τόσο το οπτικό αποτέλεσμα της μητρικής όσο και την καλύτερη ποιότητά της. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το Purity Sound 2 και το Killer E2200 ολοκληρώνουν την "Gaming Armor" σφραγίδα που διαθέτει η H97 Killer.


  ASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and valueASRock Fatal1ty H97 Performance Review: Performance and value


  Φυσικά, η ASRock επενδύει και στο added value μέσω του software που διανέμει με τα προϊόντα της. Έτσι με κάθε ASRock μητρική έχετε πρόσβαση στο ASRock Cloud όπου σας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψετε τον προσωπικό σας υπολογιστή στο δικό Cloud για τον διαμοιρασμό αρχείων και multimedia σε όλες σας τις συσκευές. Επιπλέον, η τρίμηνη άδεια χρήσης του XSplit δίνει το παρόν σε ακόμα μια Fatal1ty series μητρική, σε συνδυασμό με το key-master που σας επιτρέπει την δημιουργία macro keys και sniper keys χωρίς να έχετε απαραίτητα κάποιο Gaming mouse με αυτά τα χαρακτηριστικά.


  Ολοκληρώνοντας την σύντομη παρουσίασή μας, ας δούμε συγκεντρωτικά τα χαρακτηριστικά της Fatal1ty H97 Performance:


  Quick Info ASRock Fatal1ty H97 Performance
  Socket LGA 1150
  Form Factor ATX
  Max CPU Support Intel Haswell, Devil's Canyon Core i7
  BCLK 100MHz
  Chipset Intel H97 Express Chipset
  DDR3 Memory Up to 1600MHz
  Memory Channel Dual
  DIMM Slots 4
  Max Memory (GB) 32
  PCI-E Slots 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot
  1 x PCI Express 2.0 x16 Slot
  2 x PCI Express 2.0 x1 Slots
  3 x PCI Slots
  LAN Giga PHY Intel I218V Gigabit Ethernet
  SATA Ports 6x SATA 6Gbps
  USB Ports 4 x USB 3.0
  3 + 1 x USB 2.0
  Audio ports 7.1 Channel Audio (Realtek ALC1150)
  Multi-GPU Support CrossFireX
  Warranty 2 years


About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1