Coolermaster DEVASTATOR II
 • OCZ Trion 100 Review: Still Haven't Upgraded Yet?

  OCZ Trion 100 Review: Still Haven't Upgraded Yet?
  Για τη σημερινή παρουσίαση θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε για λίγο τις απόλυτες επιδόσεις ώστε να επικεντρωθούμε στους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες. Εάν λοιπόν διαθέτετε έναν σχετικά παλιό σταθερό ή φορητό υπολογιστή και θα θέλατε να κάνετε μία αναβάθμιση που να προσφέρει αυτήν την παραπάνω απόκριση αλλά και ταχύτητα που αναζητείτε στις καθημερινές σας εργασίες, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

  Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη νέα πρόταση της OCZ που απευθύνεται σε τυπικούς χρήστες και ακούει στο όνομα Trion 100. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα υλοποίηση η οποία έρχεται να προσφέρει τα πλεονεκτήματα των SSD, σε χαμηλή τιμή. Στο σημείο αυτό όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις θα έχετε ήδη αρχίσει να αναρωτιέστε, διότι μέχρι πρότινος στη θέση αυτή βρίσκονταν το ήδη οικονομικό Arc 100. Πλέον έχουμε λοιπόν δύο διαφορετικές υλοποιήσεις απευθυνόμενες σε λίγο διαφορετικές ομάδες χρηστών (value και entry level), με την κύρια διαφοροποίηση να έγκειται σε επίπεδο κόστους αλλά και τεχνολογίας.

  Το Trion 100 αποτελεί λοιπόν την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας στο χώρο των TLC μνημών, διαμέσου των οποίων δόθηκε η δυνατότητα κατασκευής SSD ίδιας χωρητικότητας σε χαμηλότερες τιμές. Προμηθευτής αυτών των μνημών είναι η Toshiba, η οποία έπειτα από την εξαγορά της OCZ συνεργάζεται στενά με την τελευταία με στόχο την επίτευξη υψηλών επιδόσεων υλοποιώντας ταυτόχρονα και τις αντίστοιχες προδιαγραφές αξιοπιστίας. Εκτός όμως από τα παραπάνω, η Toshiba φαίνεται να έχει προσφέρει και τα περισσότερα στοιχεία του drive (ελεγκτής, casing κ.ο.κ.), με την OCZ να έχει ασχοληθεί περισσότερο με θέματα πιστοποίησης αλλά και τήρησης των προαναφερθέντων προδιαγραφών.

  Από πλευράς χωρητικότητας έχουμε ένα drive που μπορεί να φθάσει μέχρι και το 1 TB, χωρητικότητα ικανή να αντικαταστήσει πλήρως ένα μηχανικό μέσο αποθήκευσης. Επιπλέον, το drive αποτελεί την πρώτη υλοποίηση της τεχνολογίας DevSlp (Device Sleep) από την OCZ, η οποία βρίσκει σημαντική εφαρμογή στους φορητούς υπολογιστές, μειώνοντας δραματικά την κατανάλωσή τους όταν βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας.
  OCZ Trion 100

  Προτού ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να σας προϊδεάσουμε για τις δύο επόμενες σελίδες του Review, οι οποίες είναι γενικές και έχουν ως στόχο να σας εξοικειώσουν με την τεχνολογία των μνημών flash καθώς και να επεξηγήσουν πολυχρησιμοποιούμενες στο χώρο ορολογίες. Φυσικά, θα μπορούσατε να τις προσπεράσετε και να πάτε απευθείας στην αξιολόγηση του drive, χάνοντας όμως έτσι μια ευκαιρία βαθύτερης κατανόησης του τρόπου λειτουργίας των μνημών NAND Flash καθώς και όρων όπως το Garbage Collection, το TRIM, το Over-Provisioning, Secure Erase κοκ, που μπορούμε να πούμε πως ακούγονται αρκετά συχνά.

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1