Coolermaster DEVASTATOR II
 • Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!

  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!
  Πέρασαν κιόλας 6 μέρες από τότε που έληξε το NDA των πολυαναμενόμενων Intel Haswell και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από reviews των νέων επεξεργαστών, μαζί και το δικό μας. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, όλες οι συνεργάτιδες εταιρείες της Intel που ειδικεύονται στην κατασκευή μητρικών καρτών, κυκλοφόρησαν τα νέα τους προϊόντα. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στο ολόφρεσκο Intel Z87 Express Chipset, που φέρει ουκ ολίγες αλλαγές σε σχέση με το Z77. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τις δύο πρώτες Z87 LGA1150 μητρικές που κατέφθασαν στο HwBox, και οι δύο από την Gigabyte. Πρόκειται για τις Z87X-OC και G1.Sniper 5, με την πρώτη να αποτελεί την mainstream OC υλοποίηση της γνωστής εταιρείας και την δεύτερη την μεγάλη gaming υλοποίηση.

  Mainstream OC υλοποίηση; Ναι καλά διαβάσατε. Μετά από μία σύντομη περίοδο απουσίας, η Gigabyte επιστρέφει δυναμικά στον χώρο των overclocking μητρικών με δύο νέα προϊόντα, την mainstream Z87X-OC και την high-end Z87X-OC Force. Ντυμένες στο γνωστό πλέον μαύρο-πορτοκαλί σχεδιασμό των OC series motherboards, και οι δύο έρχονται με αρκετά χαρακτηριστικά που οι overclockers θα τιμήσουν δεόντως. Η κυριότερη διαφορά μεταξύ τους είναι το μέγεθος, όπου η Z87X-OC της παρουσίασης μας ακολουθεί το ATX format, ενώ η Z87X-OC Force, το E-ATX πρότυπο.

  Όσο για την Sniper, οι περισσότεροι ήδη θα γνωρίζετε ότι η εν λόγω σειρά απευθύνεται σε gamers. Έχοντας σαν προγόνους τις G1.Assassin, G1.Sniper & G1.Guerrilla (φονική τριάδα) που πρωτοεμφανίστηκαν το 2011, η G.Sniper 5 είναι κατάλληλα επανδρωμένη με features και τεχνολογίες που αναζητά ένας φανατικός gamer. Αρκετά όμως με την εισαγωγή, ας περάσουμε στο ψητό ξεκινώντας με το bundle και τα I/O ports των Gigabyte Z87X-OC και Gigabyte G1.Sniper 5.

  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!


  Box/Bundle

  Το κουτί της Z87X-OC θυμίζει έντονα αυτό της παλιάς X58A-OC, όπου το μπροστινό μέρος επικεντρώνεται περισσότερο στην υποστήριξη της τεχνολογίας Ultra Durable, ενώ το πίσω μέρος είναι γεμάτο με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μητρικής. Ανοίγοντας το κουτί της GA-Z87X-OC, εκτός από την μητρική συναντάμε: CD με drivers, User's Manual, Quick Installation Guide, τέσσερα καλώδια SATA, I/O shield, 2-Way SLI Bridge connector, 2-Way CrossFire Bridge Connector, 12 καλώδια voltage measurement και μία ολοκαίνουρια προσθήκη, το OC Brace kit. Το OC Brace αποτελεί την νέα ιδέα του hicookie και δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν σε bundle μητρικής κάρτας. Όσοι έχουν benchtables σίγουρα γνωρίζουν ποια είναι η χρήση του - τοποθετείται στα αριστερά της μητρικής, δίπλα στις θύρες PCI-Express και επιτρέπει στον χρήστη να βιδώσει τις κάρτες γραφικών πάνω για να είναι πιο σταθερές. Οι εργοστασιακές κάρτες γραφικών συνήθως δεν χρειάζονται τέτοιο support, τι γίνεται όμως όταν το stock cooler μας αποχαιρετά και την θέση του παίρνει ένα βαρύ χάλκινο κάνιστρο; Πριν λοιπόν καλά καλά μπούμε στα features της Z87X-OC, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι απευθύνεται σε overclockers, εξ' ου και η σχετική λιτότητα στο bundle (περιλαμβάνει τα βασικά μόνο μειώνοντας έτσι περαιτέρω την τιμή της μητρικής).


  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed! Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed! Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!


  Συνεχίζουμε με την G1.Sniper 5. Στο μπροστινό μέρος του κουτιού παρατηρεί κανείς ξεκάθαρα ότι είναι μέλος της οικογένειας G1 Killer και ότι πρόκειται για Gaming Motherboard. Σε αντίθεση με άλλες Gigabyte μητρικές, στο μπροστά μέρος ο αγοραστής μπορεί να δει ότι η μητρική περιλαμβάνει το Gigabyte OP AMP Upgrade kit, περισσότερα για το οποίο θα πούμε παρακάτω. Όσο για το bundle, ό,τι και να πούμε είναι λίγο, μιας και είχαμε καιρό να δούμε τόσο υπερπλήρες accessory kit: CD με drivers, User's Manual, Quick Installation Guide, έξι καλώδια SATA, I/O Shield, 2-Way CrossFire Bridge Connector, 2-Way SLI Bridge Connector, 3-Way SLI Bridge Connector, 4-Way SLI Bridge Connector, 3.5" Front Panel με 2 x USB 3.0/2.0 ports, IC extractor, GC-WB300D (μία κεραία, USB 2.0 calbe, driver disk, user's manual) και δύο amplifier chips (ένα onboard, ένα στο bundle). Πραγματικά υποδειγματικό bundle που σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.


  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed! Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed! Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!


  I/O Ports

  Τα I/O Ports για τις δύο μητρικές φυσικά και είναι διαφορετικά, οπότε θα τα δούμε ένα προς ένα.


  Gigabyte Z87X-OC
  2 x USB 2.0 ports
  1 x OC Ignition Button
  6 x USB 3.0 ports
  1 x optical S/PDIF Out connector
  2 x HDMI ports
  1 x DisplayPort
  1 x PS/2 keyboard/mouse port
  1 x RJ-45 Port
  6 x Audio Jacks

  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!


  Gigabyte G1.Sniper 5
  1 x PS/2 keyboard/mouse port
  2 x HDMI pors
  1 x DisplayPort
  1 x coaxial S/PDIF Out connector
  1 x optical S/PDIF Out connector
  6 x USB 3.0 ports
  2 x USB 2.0 ports
  2 x RJ-45 ports
  5 x Audio Jacks

  Gigabyte Z87X-OC & G1.Sniper 5 Review: Z87 Beasts unleashed!

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1