Coolermaster DEVASTATOR II
 • Cooler Master HAF XB Review: A True HyperCube

  Cooler Master HAF XB Review: A True HyperCube
  Με το πέρασμα των χρόνων τα pc cases έχουν εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, καθώς οι ανάγκες που εξυπηρετούσαν μεταβλήθηκαν και αυτές σημαντικά. Παρ’ όλα αυτά όμως, η βασική αρχή τους παραμένει η ίδια, η οποία μάλιστα δεν είναι άλλη από την φιλοξενία του hardware. Την εποχή των 90’s έννοιες όπως η λειτουργικότητα, η ευκολία στην αναβάθμιση, η αισθητική κοκ. δεν είχαν ακόμη αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση, παρά υποτυπώδη, και αυτή σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις. Καθώς όμως το hardware εξελίσσονταν και οι ανάγκες των χρηστών είχαν ξεπεράσει πλέον την απλή τοποθέτηση και φιλοξενία των εξαρτημάτων, ξεκίνησε και η (ανα)διαμόρφωση των cases ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις παραπάνω θεμελιώδεις σύγχρονες έννοιες. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν και άλλες ανάγκες οι οποίες κατάφεραν να τροποποιήσουν σε ένα βαθμό τα ορθογωνικά κατά κύριο λόγο towers, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα σε κάποιες «ειδικές αποστολές». Έτσι γεννήθηκαν σταδιακά διάφορες κατηγορίες κουτιών οι οποίες έθεταν συγκεκριμένα standards και απαιτήσεις για το εκάστοτε build. Τέτοια είναι τα περίφημα HTPC (Home Theater PC), LAN Party PCs αλλά και τα Bench Tables τα οποία έχουν συγκεκριμένο κοινό με ειδικές απαιτήσεις.

  Στην πρώτη κατηγορία πρωταρχικός στόχος ήταν, και συνεχίζει να είναι, ο περιορισμός του μεγέθους των κουτιών, ώστε αυτά να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε διαφορετικούς χώρους από ένα γραφείο, όπως το σαλόνι και το καθιστικό, χωρίς να αποτελούν αισθητικό πρόβλημα, ενώ παράλληλα θα διέθεταν χαμηλά επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών. Στην δεύτερη κατηγορία, έχουμε τα LAN Party PCs. Εκεί, κύριος στόχος είναι η μείωση της μάζας –και γιατί όχι του όγκου εάν είναι δυνατόν- των tower, με ταυτόχρονη βελτιστοποίηση της ευκολίας μετακίνησης ώστε αυτά να μπορούν να μεταφερθούν από σπίτι σε σπίτι με σχετική άνεση. Το «σχετική» το λέμε γιατί το όλο concept είναι λίγο αμφιλεγόμενο, μιας και αυτά τα PC θα πρέπει να διαθέτουν αρκετά σύγχρονο hardware ώστε να μπορούν να παίζουν τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών, πράγμα που σημαίνει πως η μάζα τους δεν θα είναι και η χαμηλότερη που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς. Τέλος, έχουμε τα Bench Tables τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από δύο κατηγορίες χρηστών, τους overclockers και τους reviewers, με τους πρώτους να αποτελούν το κύριο αγοραστικό κοινό των μικρών και εξειδικευμένων εταιρειών που τα κατασκευάζουν. Εδώ λοιπόν έχουμε κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα cases, μιας και μιλάμε πλέον για ανοιχτά tables τα οποία καθιστούν την εγκατάσταση hardware αλλά και την πρόσβαση σε διάφορα σημεία αυτού αρκετά εύκολη υπόθεση. Ακόμη, δίνουν την δυνατότητα εγκατάστασης εξωτικών μεθόδων ψύξης, η αποτελεσματική χρησιμοποίηση των οποίων δεν θα ήταν εφικτή με ένα συμβατικό παραδείγματος χάριν pc case. Έχουμε λοιπόν τρεις διαφορετικές ειδικές (υπο)κατηγορίες κουτιών, οι οποίες προφανώς έχουν και διαφορετικό κοινό, που συνήθως κάνει την επιλογή της «θήκης» του με βάση έναν από τους παραπάνω παράγοντες. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να αλλάξουμε λίγο αυτήν την νοοτροπία και να σας παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό, με… τριπλή προσωπικότητα.

  Ο λόγος λοιπόν για το νέο case της Cooler Master, το οποίο ανήκει στην σειρά HAF (aka High Air Flow) της εταιρείας, και φέρει τα διακριτικά HAF XB. Το συγκεκριμένο case, θα μπορούσε να πει κανείς πως στοχεύει να τοποθετηθεί λίγο πολύ και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες, σε διαφορετικό βαθμό φυσικά, με το κυβικό σχήμα να αποτελεί την συνταγή της επιτυχίας για την Cooler Master. Έχουμε λοιπόν ένα cube με ύψος τα 2/3 περίπου από ένα συμβατικό case, το οποίο μάλιστα αποτελεί και την πρώτη απόπειρα μιας μεγάλης και καταξιωμένης εταιρείας στο περίεργο αυτό segment της αγοράς.

  Cooler Master HAF XB Review: A True HyperCube

  Δεν θα σας κρατήσουμε όμως περεταίρω σε αγωνία, αφού είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι να δούμε τις δυνατότητες του HyperCube! Next Page Please, όπου θα ασχοληθούμε με το unboxing και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του HAF XB!

  Πείτε μας την άποψή σας για το Review εδώ

About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1