Η EVGA βελτιώνει τις VGAs της μετά τα πρόσφατα προβλήματα

Προσθέτει έξτρα αισθητήρες σε όλο το PCB για καλύτερο monitoring των θερμοκρασιών ενώ οι αλλαγές θα εμφανιστούμε με τις νέου σχεδιασμού κάρτες που θα φέρουν τη τεχνολογία iCX.


Η τεχνολογία iCX αποτελεί έναν τρόπο damage control από πλευράς EVGA σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα των καμμένων καρτών γραφικών της. Πριν μερικούς μήνες χρήστες ανέφεραν πως οι EVGA GPUs τους (ειδικά οι μεγάλες) σταμάτησαν να λειτουργούν μιας και οι θερμοκρασίες των VRM ξεπερνούνσαν και τους 110 βαθμούς Κελσίου, που αν και είναι μια διαχειρίσιμη θερμοκρασία για τα VRM

 

έχαναν αρκετά σε αποδοτικότητα κατά το load. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν μικρές φωτιές να βγαίνουν από το κύκλωμα τροφοδοσίας ενώ άλλες σταματούσαν να λειτουργούν με μερικές ώρες gaming.

 

Ο λόγος ήταν πως η EVGA δεν είχε τοποθετήσει επαρκή ψύξη στο συγκεκριμένο σημείο - ψύξη που έχει αρκετά χαμηλό κόστος επί της GPU, και ειδικά των ακριβών μοντέλων της. Αυτά τα προβλήματα υπόσχεται να λύσει η τεχνολογία iCX με την οποία η EVGA βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία να προσθέσει συνολικά 9 αισθητήρες επάνω στο PCB των επερχόμενων καρτών γραφικών για απρόσκοπτο gaming ενώ δίνουν καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της GPU στον χρήστη.

 

Οι πληροφορίες αυτές θα είναι εμφανείς μέσα από τη νέα έκδοση του EVGA Precision XOC. Οι δύο ανεμιστήρες των καρτών θα λειτουργούν ασύγχρονα με τον πρώτο να τρέχει ανάλογα με τη θερμοκρασία του πυρήνα, ενώ ο δεύτερος στο πίσω μέρος της τα VRM και ενδεχομένως μερικά από τα memory chips που βρίσκονται στη περιοχή.

 

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες κάρτες γραφικών με ενσωματωμένο το νέο σύστημα ψύξης και feature set, όμως η EVGA έχει ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης ACX 3.0 to iCX μέσα από το site της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

iCX , ftw fiasco, temperature, sensors

asder

Members
2017-02-14T08:50:47Z

Την πάθανε μια φορά και τώρα νομίζω το παρά κάνανε λίγο και χαλάσατε και το design των καρτών βέβαια θεωρώ πως καινοτομήσαν και οι άλλες εταιρίες πρέπει να τους ακολουθήσουν 

billpeppas

Members
2017-02-14T11:24:56Z

Το ρίξανε στις πολύ ουσιώδεις αναβαθμίσεις... ΝΟΤ!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...