MetallicGR

Members
  • Posts

    19,267
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    855

Everything posted by MetallicGR

  1. Είναι ευτυχές όντως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε όλοι μας. : D Να κλείσει δε νομίζω, μια χαρά τα κατάφερε μέχρι τώρα. Πάντως ναι, από το 2017 μέχρι και σήμερα το υλικό όλο ήταν δικό μου, με βοήθεια από τον @stavros στη πορεία στο κομμάτι των ειδήσεων.
  2. Καλησπέρα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το σαιτ εντελώς και αναλώνομαι διαφορετικά στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Ήταν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο - κούρασε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, οπότε μόνο για καλό γίνεται χεχε. Τα λέμε! Λουκάς.
  3. Gigabyte Radeon RX 6800 XT Gaming OC 16G Review Βρείτε μας στα Social:
  4. Καλησπέρα, Μπορείς να κοιτάξεις επίσης τις αντίστοιχες Noctua NHU12s και την Hyper 212 RGB. Όλες τους (ίσως πλην της 212) είναι κοντά με την Shadow rock 3 που ψάχνεις. Αλλά για τι CPU θέλεις να ψύξεις; Αυτόν της υπογραφής σου;
  5. Η εταιρία θα ξεκινήσει να διαθέτει τις κάρτες γραφικών της σε αρκετούς OEMs και αυτό θα οδηγήσει την Intel στην καταναλωτική αγορά. Ο λόγος για την Intel Xe οικογένεια καρτών γραφικών με την κωδική ονομασία που θα διατεθεί αρχικά σε OEMs προτού δούμε την εταιρία να λανσάρει κάτι πιο ευρέως, στην καταναλωτική αγορά. Αυτές είναι κάρτες που δεν προορίζονται για gaming και η Xe σειρά θα περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό πυρήνων από την Iris Xe Max που διέθετε 96 Execution Units, ενώ επιπρόσθετα θα καλύπτονται από όλες τις καινούργιες τεχνολογίες όπως Variable Rate Shading και το VESA Adaptive Sync για καθημερινές εργασίες. Το Intel DL-Boost θα είναι μια ακόμα λειτουργία που θα ενσωματώνουν οι νέες κάρτες της Intel, ενώ σαν προϊόν θα το δούμε αρχικά και από μεγάλους OEMs όπως την ASUS και την Colorful που ετοιμάζουν υλοποιήσεις για τις δικές τους χρήσεις. Την ίδια στιγμή, το μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του ενσωματώνει 4GB LPDDR4X μνήμη με υποστήριξη όλων των νέων τύπων απεικόνισης και μεταξύ άλλων, AV1 decode, HDR, 12-bit video support και AI acceleration για τυπικό gaming σε ανάλυση μέχρι και 1080p, που είναι ο βασικός στόχος της Intel για την ώρα. Ο τρίτος παίκτης στην αγορά των GPUs, δε σημαίνει ότι θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες προτάσεις του χώρου, όπως τις AMD Radeon RX 6000 και τις RTX 30 Series, αλλά ίσως αποτελέσει βασικό συστατικό της Intel για το άμεσο μέλλον. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
  6. Η εταιρία κυκλοφορεί στην αγορά δύο νέες κάρτες γραφικών για την high end αγορά, οι οποίες διαθέτουν κορυφαίο κύκλωμα τροφοδοσίας και ανήκουν στην οικογένεια των AORUS. Η Gigabyte ανακοίνωσε δύο high end κάρτες γραφικών τόσο με NVIDIA όσο με AMD chips οι οποίες θα γίνουν διαθέσιμες άμεσα στην αγορά, χωρίς να γίνεται φυσικά λόγος για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά αυτή την περίοδο. Το lineup θα περιλαμβάνει πλέον την AORUS Radeon RX 6900 XT MASTER 16G ενώ όσον αφορά την NVIDIA, η AORUS GeForce RTX 3090 Master 24G θα πλαισιώσει τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών της συλλογής. Κοινά χαρακτηριστικά των καρτών γραφικών είναι το MAX-Covered σύστημα ψύξης με τους τρεις ανεμιστήρες, η LCD edge οθόνη που ενσωματώνει και ο RGB Fusion 2.0 φωτισμός που ελέγχεται από το ομώνυμο πρόγραμμα εντός των Windows. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων καθιστούν τις εν λόγω κάρτες ιδανικές για τα συστήματα των enthusiasts, ενώ με την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι ιδανικές και για τους overclockers που θέλουν τα μέγιστα από το hardware τους. Όσον αφορά τις ενεργειακές απαιτήσεις των καρτών, η RTX 3090 θα εφοδιάζεται με τρεις PCI Express συνδέσεις ρεύματος που υποδηλώνει το υψηλό TDP της για την απαραίτητη ισχύ σε απαιτητικές εφαρμογές, ενώ θα έρχεται με αυξημένες συχνότητες λειτουργίας της τάξης των 1785MHz. Η συγκεκριμένη είναι η Rev 2.0 υλοποίηση της εταιρίας η οποία με τα ισχυρότερα υποσυστήματα θα φροντίσει για την απρόσκοπτη λειτουργία και κάτω από εξαιρετικά υπερχρονισμένα σενάρια χρήσης. Όσον αφορά την RX 6900 XT που φέρει τον RDNA 2 πυρήνα της AMD, δεν γνωρίζουμε ακόμη τις συχνότητες λειτουργίας της, όμως περιμένουμε να είναι μεγαλύτερες από τις reference εκδόσεις αλλά και της Gaming OC που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την high end AORUS κάρτα όπου εκτός των παραπάνω, θα διαθέτει και Dual BIOS, όπως και ειδικό, aerospace PCB coating που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  7. Οι διακριτικές γραμμές δεν αποτελούν στοιχείο που συναντάμε στο 'Orange Edition' του TekRed το οποίο βασίζεται στο τετραγωνισμένο In Win 805. Ο συνδυασμός χρωμάτων εδώ είναι μαύρος, πορτοκαλί και ασημί ενώ αρκετό από το κουτί της In Win, 805, έχει εμφανείς τροποποιήσεις από την αρχική του έκδοση, όπως αλλαγμένο χρώμα και RGB φωτισμό. Την παράσταση κλέβει η custom υδρόψυξη της Bitspower όπου με τις ακρυλικές σωληνώσεις και το πορτοκαλί ψυκτικό υγρό δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι μνήμες της TeamGroup μαζί με το hardware της AORUS Gigabyte και την Radeon RX 5700 XT συνθέτουν μια μοναδική εικόνα ειδικά με τα εξάγωνα μικρά reservoirs που στέκονται ακριβώς μπροστά από το βασικό hardware των εικόνων. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  8. Η προτεινόμενη τιμή της NVIDIA ίσως να μην τηρηθεί από αρκετούς AIBs που θα πλασάρουν τις κάρτες τους ίσως και με υψηλότερες τιμές από την 3060 Ti. Η τωρινή κατάσταση που επικρατεί στο PC hardware θα επηρεάσει άμεσα και τις μελλοντικές κυκλοφορίες της αγοράς μεταξύ των οποίων και η επερχόμενη RTX 3060 που θα διαδεχθεί την 3060 Ti του περασμένου Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από φέτος σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας θα περάσουν και σε όλο και περισσότερα εξαρτήματα και η επερχόμενη RTX 3060 θα είναι από τις πρώτες που θα υποστούν εμφανείς αυξήσεις στις τιμές, σύμφωνα πάλι με retailer που ανάρτησε τις τιμές του online φαίνεται πως η νέα σειρά θα πωλείται με τιμές ίδιες και υψηλότερες σε κάποιες περιπτώσεις από την 3060 Ti. Η 'απλή' RTX 3060 της NVIDIA, δε θα κυκλοφορήσει σε Founders Edition έκδοση που σημαίνει ότι θα δούμε σε κυκλοφορία μόνο aftermarket κάρτες γραφικών από τους γνωστούς κατασκευαστές. Από αναρτήσεις που έγιναν σε Άγγλο retailer και με τις αυξήσεις επάνω στην τελική τιμή του προϊόντος βλέπουμε κάποιες υλοποιήσεις όπως την Asus Dual GeForce RTX 3060 Ti OC Edition με τιμή $627. Οι επιδόσεις της non Ti έκδοσης αναμένονται χαμηλότερες από την 3060 Ti και από τις σημαντικότερες διαφορές υπέρ της 'απλής' έκδοσης είναι η μεγαλύτερη μνήμη των 12GB GDDR6, έναντι των 8GB της Ti έκδοσης. Στις αυξημένες τιμές συμβάλλουν και οι νέοι φόροι εισαγωγής από την Κίνα, η μεγάλη ζήτηση από τους miners και τους gamers της αγοράς αλλά και η μικρή παραγωγή που υπάρχει παράλληλα δημιουργώντας ένα δύσκολο τοπίο για όσους θέλουν να προμηθευτούν μια νέα κάρτα γραφικών για το σύστημά τους. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  9. Σε ειδικό virtual event η Cooler Master μας έδειξε μερικά ενδιαφέροντα νέα prototypes των προϊόντων της και ευελπιστούμε να τα δούμε με κάποιον τρόπο στην αγορά. Κάποια νέα και κάποια πειραματικά προϊόντα έρχονται στο φως από την Ταϊβανέζικη εταιρία, η οποία αποκάλυψε πολλά από αυτά στην Virtual Expo της, που πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακή μορφή online. Τα προϊόντα τοποθετούνται στις γνωστές κατηγορίες που δραστηριοποιείται ούτως ή άλλως η εταιρία και έχουν ως βασικό στόχο την καινοτομία. Όσον αφορά τα cases έχουμε την είσοδο κάποιων ιδιαίτερων prototypes όπως του MasterFrame 700, το οποίο είναι ένα ανοικτού τύπου σασί με ένα μεγάλο tempered glass πλαϊνό παράθυρο μήκους 650mm και έχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης έως τριών ψυγείων 360mm ταυτόχρονα για εντυπωσιακά και υδρόψυκτα builds. Το κουτί μπορεί να μετατραπεί και σε test bench για τις επιπλέον ανάγκες των enhusiasts και στην αγορά αναμένεται αυτόν τον μήνα με προτεινόμενη τιμή τα $169. Η ίδια κατηγορία είδε την είσοδο του MasterBox 540, ενός ιδιαίτερου case με το "Ether" front panel το οποίο διαθέτει ρυθμιζόμενες ARGB LED strips που ρίχνουν το φως τους πίσω από το διάφανο front panel. Αυτό, θα το δούμε το αργότερο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και η προτεινόμενη τιμή του θα ανέρχεται στα $99, αφήνοντας εμφανή περιθώρια για αλλαγή κατά την κυκλοφορία του. Έπειτα υπάρχει το MasterCase EG200, το οποίο είναι πρακτικά ένα case για εξωτερικές κάρτες γραφικών που είναι συμβατό με το πρότυπο Thunderbolt 3 over USB-C για χρήση με όλες τις συμβατές πλατφόρμες, όπως αρκετά ultrabooks/MacBooks και Windows ή macOS λειτουργικά συστήματα. Η μονάδα διαθέτει εκτός από ένα τροφοδοτικό 550W στο εσωτερικό, χώρο για τις πιο ισχυρές GPUs της αγοράς και μια θέση για σκληρούς δίσκους ή SSDs στην πρόσοψη επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητές του. Το συγκεκριμένο θα πωλείται με προτεινόμενη τιμή $349 και αναμένεται στην αγορά το αργότερο στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα η Cooler Master ετοιμάζει τα πρώτα τροφοδοτικά εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένα από την ίδια. Τα XG Plus Platinum διαθέτουν πιστοποίηση 80 PLUS Platinum, είναι πλήρως modular και παρέχουν στον χρήστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανάλωση του συστήματος και των εξαρτημάτων του, χάρη στη μεγάλη οθόνη στο πλάι του. Αυτό παράλληλα με τον ARGB φωτισμό και την ποιοτική κατασκευή με Ιαπωνικούς πυκνωτές και την προτεινόμενη τιμή των $159 και $179 τα τοποθετούν στην high end αγορά με με την ισχύ τους να φτάνει και τα 850W. Στον χώρο της ψύξης, έχουμε τουλάχιστον τρία μοντέλα με σημαντικότερο ίσως την MasterAir MA624 Stealth που είδαμε σε παλαιότερο άρθρο μας ενώ έρχεται με διπλούς 140mm fans και dual tower σχεδίαση με στόχο τις υψηλές επιδόσεις σε όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες. Την ίδια στιγμή η σειρά MasterLiquid ανανεώνεται με τις Vivid φέρνοντας στο προσκήνιο την 3η γενιάς dual chamber αντλία αλλά και μια LCD οθόνη 2 ιντσών που αναφέρει βασικές πληροφορίες για το σύστημα όπως την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  10. Βάσει benchmark ο εν λόγω επεξεργαστής είναι ο ταχύτερος της αγοράς των notebooks και ήδη αναμένεται στα πρώτα laptops της αγοράς. Η σειρά των Ryzen 5000H έχει ήδη ανακοινωθεί ως η προσθήκη μερικών gaming laptops και η οικογένεια περιλαμβάνει εκτός αυτού και πολλά μοντέλα με εξίσου υψηλές επιδόσεις αλλά μικρότερο αριθμό πυρήνων. Μέσω του Passmark, ενός τυπικού benchmark για επεξεργαστές ο Ryzen 9 5900HX που είναι ένα ξεκλείδωτο μοντέλο με οκτώ πυρήνες και 16 threads κατάφερε 24,039 πόντους στο multi thread, ενώ στο single thread έδειξε 3365 πόντους που είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί και στις δύο κατηγορίες στην βάση δεδομένων που αφορά τους mobile επεξεργαστές και των δύο εταιριών. Παρά το γεγονός ότι ο 5900HX κατάφερε αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα υπάρχει ακόμα ένα CPU που ενδεχομένως έχει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις και είναι ο Ryzen 9 5980HX όπου εφοδιάζεται με 100MHz υψηλότερο boost clock, διαθέσιμο για πλήθος εφαρμογών που χρησιμοποιούν μόνο το ένα thread του CPU ενώ εξακολουθούμε και μιλάμε για ένα οκταπύρηνο CPU με base clock τα 3.3GHz. Η ξεκλείδωτη φύση του από την άλλη θα το κάνει ικανό να αναδείξει τις ικανότητές του στο overclocking ενώ σημειώνεται ότι το εργοστασιακό TDP της πλατφόρμας ανέρχεται στα 45W. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  11. Η CD Projekt Red έκανε διαθέσιμο το νεότερο update της το οποίο έρχεται στις κονσόλες αλλά και το PC. Το ένα από τα μεγάλα patches που υποσχέθηκε το Πολωνικό game studio κυκλοφόρησε πριν από μερικά 24ωρα φέρνοντας αρκετές βελτιώσεις στον δημοφιλή τίτλο Cyberpunk 2077. Το Cyberpunk 2077 συνάντησε αρκετά θετικά σχόλια από την κοινότητα για το gameplay και την ιστορία του ωστόσο το ξεκίνημά του ήταν άτσαλο με τις κακές επιδόσεις ιδίως στις last gen κονσόλες να είναι εμφανές ακολουθούμενο από χιλιάδες refunds προς τους κατόχους Xbox One και PlayStation 4. Μένοντας πιστή στο νέο χρονοδιάγραμμά της, η CDPR κυκλοφόρησε την Παρασκευή το 1.1 patch για τον τίτλο που υπόσχεται κυρίως βελτιώσεις όσον αφορά τη σταθερότητα του παιχνιδιού ενώ διορθώνει και πλήθος συχνών crashes που ταλαιπωρούν το παιχνίδι. Φυσικά οι βελτιώσεις σταθερότητας έρχονται με το παιχνίδι δεν είναι εύκολα διακριτές και έτσι πολλά από τα quests αλλά και το AI του τίτλου εξακολουθούν να παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα και ευελπιστούμε να διορθωθούν με το δεύτερο μεγάλο patch 1.2 που αναμένεται στο μέλλον. Το μέγεθος του patch 1.1 ανέρχεται στα 5.4GB στην πλατφόρμα του Steam ενώ είναι μόλις 1.1GB στο GOG, απ' όπου δίνεται στην retail μορφή του. Νεότερα για τα patches και τις μελλοντικές προσθήκες στο Cyberpunk 2077 μπορείτε να μάθετε είτε μέσω του εκάστοτε launcher που τρέχετε το παιχνίδι, είτε μέσα από το επίσημο site που αναρτά μαζί και όλες τις πληροφορίες όπως την αναλυτική λίστα των αλλαγών. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  12. Η νέα σειρά επεξεργαστών της Intel προσφέρει αρκετά υψηλές επιδόσεις και αυτό φαίνεται από τα νούμερα που διέρρευσαν από το Geekbench. Οι τρεις ξεκλείδωτοι επεξεργαστές που ετοιμάζει η Intel μπαίνουν σε τροχιά κυκλοφορίας και τα πρώτα αποτελέσματά τους αναρτώνται στο Geekbench. Η Intel έχει βλέψεις να λανσάρει τους εν λόγω επεξεργαστές τον προσεχή Μάρτιο και τα νούμερα που παραδίδουν στο Geekbench είναι αρκετά υψηλότερα από τους αντίστοιχους AMD Ryzen 5000, αυξάνοντας έτσι το hype των εν λόγω μοντέλων. Με τον Ryzen 9 5950X στο προσκήνιο, ο οποίος καταφέρνει 1682 πόντους στο single thread performance η Intel βρίσκεται σε αρκετά πλεονεκτική θέση με τους Rocket Lake αφού το αποτέλεσμα του 11900K έδειξε 1892 πόντους, ενώ ο πιο προσιτός Core i7 11700K κατάφερε 1810 πόντους στην ίδια μέτρηση. Τα εν λόγω αποτελέσματα είναι κατά 35% καλύτερα από τον επεξεργαστή που αντικαθιστά, τον Core i9 10900K ενώ έχουν ένα πλεονέκτημα 12% από τον κορυφαίο Ryzen 9 5950X της AMD και πάλι, στο αποτέλεσμα του single thread performance. Και οι δύο επεξεργαστές (11900K, 11700K) θα εφοδιάζονται με οκτώ πυρήνες και θα διαφέρουν στους χρονισμούς τους, εκεί όπου το αβαντάζ των 300MHz που έχει ο κορυφαίος 11900K θα κάνει τη διαφορά στα κλασικά benchmarks αλλά και σε κάποια παιχνίδια. Στην λίστα των αποτελεσμάτων εμφανίστηκαν και οι μικρότεροι Core i5 10400 και Core i5 10500, αμφότεροι με 6 πυρήνες στη διάθεσή τους και χρονισμούς 4.4 και 4.6GHz αντίστοιχα ενώ με τις φημολογούμενες τιμές τους ($225 και $240), περιμένουμε το δέλεαρ να είναι σημαντικό έναντι του ανταγωνισμού αυτή τη στιγμή και για αυτή τη κατηγορία. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  13. Εκεί είναι άλλη αγορά. Πάντοτε εκεί υπήρχαν entry level από πολλές γενιές πίσω για κόστος και συμβατότητα.
  14. Οι Ευρωπαϊκές τιμές των Founders Edition βλέπουν μια αισθητή αύξηση λόγω των αυξημένων φόρων και των κατασκευαστικών εξόδων. Ο λόγος για τις τωρινής γενιάς κάρτες γραφικών που απαρτίζουν την RTX 30 σειρά και βασίζονται στην Ampere αρχιτεκτονική της εταιρίας, των οποίων οι τιμές αυξάνονται κατά μερικές δεκάδες Ευρώ στο ηλεκτρονικό κατάστημα της NVIDIA. Οι GPUs που επηρεάζονται είναι αρχικά οι Founders Edition ωστόσο με την τωρινή κατάσταση στην αγορά, αναμένουμε το trend να περάσει και στις custom κάρτες μιας και κάποια κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή είναι πλέον ακριβότερα στην απόκτηση και αυτό θα διατηρήσει τις τιμές ψηλά για αρκετό καιρό ακόμη. Όπως αναφέραμε σε άρθρο μας νωρίτερα, η διεθνής αγορά του PC hardware βλέπει συνεχώς τις τιμές να αυξάνονται κυρίως στα σημαντικότερα υποσυστήματα που αναβαθμίζονται πιο συχνά, όπως οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών την ίδια στιγμή που η πανδημία δεν φαίνεται να βοηθάει στην συνολική κατάσταση. Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις στην Ευρώπη δεν έχουν μεταφερθεί στην Αμερική, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για τοπική ρύθμιση των τιμών. Στις ΗΠΑ, οι αυξήσεις στις τιμές που ανακοίνωσαν κάποιοι AIBs της NVIDIA όπως η ASUS, συμβαίνουν κατά τα φαινόμενα λόγω του ειδικού φόρου εισαγωγής που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Τράμπ, αρκετό καιρό πριν. Έτσι οι τιμές των RTX 30 διαμορφώνονται ως εξής: RTX 3060 Ti Founders Edition από 399€ στα 419€, RTX 3070 Founders Edition από τα 499€ στα 519€, RTX 3080 Founders Edition από τα 699€ στα 719€ και RTX 3090 Founders Edition από τα 1,499€ στα 1,549€. Το πόσο, εν τέλει, θα κρατήσουν αυτές οι αυξήσεις είναι όπως όλοι καταλαβαίνουμε πολύ δύσκολο να απαντηθεί και εξαρτώνται από τις πολιτικές και τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  15. Προγραμματιστές εξερευνούν την πλατφόρμα της Apple εγκαθιστώντας μια διανομή Linux, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για ένα ολοκληρωμένο Linux setup. Η αλλαγή της Apple σε ARM αρχιτεκτονική ήδη από τα τέλη του 2020 είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση από την αμερικάνικη εταιρία και ένας από του λόγους για αυτή την κίνηση είναι το ενοποιημένο οικοσύστημα προϊόντων. Ήδη τα προϊόντα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν δύο MacBooks, ένα Mac mini και περιλαμβάνουν φυσικά την πλατφόρμα των iPads και των iPhones που ουσιαστικά έχουν παρόμοιας σχεδίασης SoCs. Ερευνητές όμως, έχοντας στα χέρια τους συστήματα βασισμένα στην νέα γενιά του M1 SoC της Apple κατάφεραν να τρέξουν μια διανομή Linux με κάποια προβλήματα όπως ασυμβατότητα με πολλά υποσυστήματα στο εσωτερικό. Το γεγονός ότι η Apple έχει τροποποιήσει αρκετά τους πυρήνες CPU και την GPU του SoC της κάνει το έργο των developers που αναπτύσσουν λογισμικό για αυτή την πλατφόρμα όπως ένα Linux OS σημαντικά πιο δύσκολη διαδικασία. Επιπλέον των τροποποιήσεων οι προγραμματιστές δεν έχουν στη διάθεσή τους κανένα documentation που θα βοηθήσει τη διαδικασία και έτσι εξαρτώνται μόνο εξερευνώντας την πλατφόρμα με διάφορα εργαλεία. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όσων προσπαθούν να φέρουν το Linux στο ταχύτατο M1 SoC είναι η GPU, για την οποία δεν υπάρχουν drivers που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έτσι εξαρτιώμαστε πλήρως από το software rendering που αμαυρώνει την εμπειρία χρήσης αρκετού τέτοιου λογισμικού. Η πρώτη διανομή που έγινε διαθέσιμη και αναπτύσσεται ήδη από μερικούς developers είναι το Asahi Linux, ενώ πριν από μερικές ώρες η Corellium, που ειδικεύεται σε virtualization εφαρμογές όπως iOS, ανακοίνωσε τον ερχομό μιας Ubuntu διανομής στον M1 όμως εξακολουθεί να μην αξιοποιεί την GPU του SoC, οδηγώντας έτσι σε κακή συνολική εμπειρία χρήσης. Η έκδοση του Ubuntu έχει λειτουργικά αρκετά από τα υπόλοιπα τμήματα του Mac συστήματος, όπως τις USB και εντολές μέσω I2C, ενώ η ανάπτυξη έχει μεταφερθεί επιτυχώς στο Github απ' όπου θα παρέχονται updates αλλά και tutorials στο μέλλον. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  16. Η video streaming υπηρεσία Netflix ανέφερε ότι το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά της αν και σε αυτό το γεγονός βοήθησε η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας. Όπως πολλές ακόμα υπηρεσίες του χώρου που είδαν σημαντική αύξηση στους εγγεγραμμένους χρήστες τους έτσι και το Netflix ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια χρήστες, σε μια εποχή που ταλαιπωρείται από την τρέχουσα πανδημία του Covid-19, αποτελώντας πρακτικά μια διέξοδο στην καθημερινότητα πολλών που έμεναν κλεισμένοι στο σπίτι τους. Ο εντυπωσιακός αριθμός που ανακοινώθηκε από την υπηρεσία εκτοξεύθηκε σημαντικά από το 2019, το έτος όπου μετρούσε μόλις 167 εκ. subscribers στην υπηρεσία. Πρακτικά, το 2020 έφερε περίπου 37 εκ. νέες συνδρομές και αυτό οδήγησε τα έσοδα της εταιρίας σε μια αύξηση 24% στα 25 δις δολάρια από την ίδια περίοδο του 2019 συνεχίζοντας την ανοδική πορεία και για το έτος που διανύουμε. Παράλληλα, η αυξημένη ζήτηση για περιεχόμενο στην υπηρεσία έχει φέρει και πιο πολύ υλικό διαθέσιμο στις οθόνες μας, ενώ με τα συνεχιζόμενα τοπικά lockdowns οι αριθμοί της υπηρεσίας αναμένονται γενικά σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Η άνοδος όμως περιμένουμε να συνεχιστεί και μετά το πέρας των lockdowns, μιας και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν επιφυλακτικοί στην νέα κατάσταση θέλοντας να μείνουν σπίτι και να απολαύσουν το περιεχόμενό τους μακριά από τις κινηματογραφικές αίθουσες της περιοχής τους, αλλά από την άλλη πλευρά, το Netflix θα πρέπει να βρει ενδιαφέροντες τρόπους να κρατήσει τους subscribers του στο μέλλον κάτι στο οποίο σίγουρα δεν βοηθάει η επικείμενη αύξηση της τιμής των υπηρεσιών που ανακοινώθηκε μαζί με το ρεκόρ συνδρομητών. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  17. Μια από τις δημοφιλέστερες υλοποιήσεις της NVIDIA αναμένεται να βρεθεί και πάλι στα καταστήματα όπως δηλώνουν πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν πως η GeForce RTX 2060 θα βρεθεί στην αγορά μαζί με την RTX 3060 που ήδη έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στα τέλη Φεβρουαρίου με τιμή 339€ και οι λόγοι πηγάζουν ενδεχομένως από τα μικρά αποθέματα που περιμένουμε στην εν λόγω κάρτα. Πολλαπλές πηγές φαίνεται πως υποστηρίζουν τα παραπάνω και η RTX 2060 που θα επανέλθει από την EOL φάση της, ίσως διοχετευθεί στην OEM αγορά, εκεί όπου η GPU θα συνοδεύσει πολλά συστήματα midrange επιδόσεων. Η RTX 2060 κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και αντικαταστάθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους εκτοπίζοντας πρακτικά τις παλιότερες υλοποιήσεις και φέρνοντας την εταιρία πάνω από τον ανταγωνισμό από πλευράς επιδόσεων. Η ανανεωμένη RTX 2060 SUPER διατηρήθηκε για μεγάλο διάστημα στην αγορά, μέχρι και το τέλος του 2020 όπου και παρατηρήθηκαν έντονες ελλείψεις σε πολλές υλοποιήσεις, όπως και στις πιο προσιτές κάρτες γραφικών της εταιρίας. Μετά από έρευνα αγοράς γίνεται ξεκάθαρο ότι η RTX 2060 SUPER δε βρίσκεται πλέον στην αγορά, ενώ όσες υλοποιήσεις έχουν μείνει και πωλούνται από ιδιώτες, έχουν αρκετά αυξημένες τιμές. Με αυτά κατά νου και με την κυκλοφορία της RTX 3060 να βρίσκεται προ των πυλών, τα διαθέσιμα αποθέματα αναμένεται να εξαφανιστούν τις πρώτες ώρες, ιδίως από την στιγμή που οι επιδόσεις της θα είναι σημαντικά υψηλότερες από την παλαιότερης γενιάς GPU. Το ενδεχόμενο κυκλοφορίας όμως μόνο στην OEM αγορά, ίσως και να είναι μικρότερο απ' ότι φανταζόμαστε ωστόσο εάν ισχύει αυτό, τότε κατά πάσα πιθανότητα η κίνηση γίνεται για να μη στερέψει εντελώς η αγορά από κάρτες γραφικών, κάτι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε πολλές αγορές του κόσμου. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  18. Όχι, σίγουρα οι συχνότητες δε 'μπλοκάρονται' από κάτι :') Fixed!
  19. Η Gigabyte ανακοίνωσε τη νέα σειρά των PCIe Gen 4 SSDs της, οι οποίοι έρχονται με τις υψηλότερες ταχύτητες της αγοράς. Ο λόγος για τον AORUS Gen4 7000s που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά σε δύο χωρητικότητες, με 1TB και 2TB ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες των enthusiasts και των gamers που ψάχνουν κορυφαίες επιδόσεις για το σύστημά τους, ενώ με την 5-ετή εγγύηση η εταιρία υπόσχεται μια απρόσκοπτη εμπειρία για πολύ καιρό. Ανανεωμένη από πλευράς εμφάνισης, η νέα σειρά κάνει χρήση του ταχύτατου διαύλου επικοινωνίας PCIe 4.0 που υπάρχει στις πιο πρόσφατες μητρικές των AMD και Intel, ενώ πλαισιώνεται από τον εξίσου τελευταίας γενιάς Phison E18 controller ο οποίος περιλαμβάνει 8 κανάλια επικοινωνίας με τις NAND για υψηλές επιδόσεις σε ένα μεγάλο εύρος workloads. Τα AORUS Gen4 7000s drives διαθέτουν υψηλής ταχύτητας 3D-TLC NAND Flash στο εσωτερικό και ενεργοποιούν ταχύτητες πάνω από τα 7GB/s για την ανάγνωση και τα 6.85GB/s για την εγγραφή δεδομένων σε αυτόν, ταχύτητες που ξεπερνούν και το προηγούμενο μοντέλο της εταιρίας αρκετά. Το ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης του drive εξασφαλίζει παράλληλα τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία που επιτυγχάνονται και χάρη στα thermal pads που υπάρχουν και στις δύο πλευρές του PCB. Οι ψύκτρες από επίστρωση nanocarbon και η επιπλέον ψύκτρα με δύο heat pipes που δίνεται μαζί φροντίζει για την εξάλειψη φαινομένων όπως του throttling από το σύστημά σας, ενώ και αυτό ενσωματώνει την ίδια nanocarbon επίστρωση για μια καλαίσθητη ταυτόχρονα εμφάνιση. Η διαθεσιμότητα αυτών των drives αναμένεται σύντομα στην αγορά, ωστόσο η Gigabyte δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά ούτε και στις προτεινόμενες τιμές των δύο μοντέλων. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  20. Λογικά είναι 8+8, οπότε έχουν όλα. Αλλά μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό στο hyperthreading σε αυτή τη γενιά.
  21. Τα αυξημένα έξοδα αποστολής παρατηρούνται ήδη σε δεκάδες προϊόντα, μεταξύ τους και τεχνολογικά, και πηγές αποδίδουν την αύξηση σε αρκετούς λόγους. Η επίδραση του Covid 19 συνεχίζεται και μεταδίδεται σε αρκετούς τομείς του παγκόσμιου εμπορίου. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση των εξόδων αποστολής μεγάλων αποστολών τύπου κοντέινερ από τα Ασιατικά λιμάνια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα κόστη μπορεί να αυξηθούν μέχρι και κατά 5 φορές, σημειώνουν πηγές. Ένας λόγος για αυτή την κατάσταση είναι οι εκατοντάδες παραγγελίες προϊόντων online, ένας τομέας όπου βλέπει ιδιαίτερη αύξηση ήδη από το τέλος του 2020 όταν και η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη έξαρση. Φυσικά πολλοί περισσότεροι παράγοντες βοηθούν σε αυτή την αύξηση και έχουν επιβεβαιωθεί ήδη από πολλές εταιρίες του χώρου. Οι Financial Times ανάρτησαν σχετικό άρθρο λέγοντας πως τα έξοδα αποστολής που αφορούν προϊόντα από την Ασία έχουν αυξηθεί αισθητά, σε βαθμό που έχουν ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις, ειδικά λόγω των εορτών, ενώ η αδυναμία μετακίνησης αρκετών κοντέινερ και αγαθών από τα λιμάνια έχει δημιουργήσει συμφόρηση και επιπλέον καθυστερήσεις στις αποστολές, κάτι που δείχνει να επηρεάζει και το PC hardware. Γραφήματα από έγκυρες πηγές ζωγραφίζουν την εικόνα που επικρατεί αυτή την περίοδο στα ναύλα των κοντέινερ που φτάνουν σε "ιστορικά υψηλά επίπεδα" και πως αυτές επηρεάζουν αντίστοιχα τις τιμές των προϊόντων μας. Η εικόνα ειδικά στο PC hardware έχει επηρεαστεί αισθητά και ήδη υπάρχουν μερικές εταιρίες που έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων αυξήσεις τιμών στα προϊόντα τους. Πριν από μερικές ημέρες η AMD δια στόματος της CEO της, Dr. Lisa Su ανέφερε τα αυξημένα κόστη αποστολής αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις την αδυναμία εύρεσης συγκεκριμένων εξαρτημάτων για την παραγωγή καρτών γραφικών και λοιπού hardware, όμως το σημαντικότερο που αξίζει να αναφερθεί τις πρόσφατες συνεντεύξεις της, είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την διατήρηση των τιμών όσο το δυνατόν πιο κοντά στις τιμές που προτείνει η AMD, ιδίως στον χώρο των καρτών γραφικών που επηρεάζεται περισσότερο. Επιπλέον πηγές όπως η ASUS, η EVGA και η Zotac αναφέρουν ότι θα αυξήσουν τις τιμές τους (κυρίως) στην Αμερικανική αγορά λόγω των επιπλέον φόρων κατά την είσοδο στην χώρα, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εκεί από την προηγούμενη ηγεσία του Τράμπ. Συγκεκριμένα η EVGA, όντας ένας μεγάλος AIB στις ΗΠΑ, και όχι τόσο στην Ευρωπαϊκή αγορά, ανέφερε ότι θα τηρήσει τις τιμές όσων έχουν προ-παραγγείλει κάρτες γραφικών και σε όσους η παραγγελία επιδοθεί μέχρι και την 16 Απριλίου, ωστόσο ακόμα και σήμερα, οι παραδόσεις γίνονται τηρώντας ημερολογιακή σειρά βάσει της ημερομηνίας αγοράς. Εκτός των καρτών γραφικών, ολόκληρη η αγορά του PC hardware θα εξακολουθήσει να βλέπει χαμηλά αποθέματα ή / και υψηλές τιμές στα προϊόντα το επόμενο διάστημα, καθιστώντας έτσι την αγορά ιδιαίτερα πτητική, για όσους σκοπεύουν να επενδύσουν στην αγορά ενός καινούργιου PC, ή σκέφτονται την αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματός τους. Πηγή EVGA, ZOTAC Prices Βρείτε μας στα Social:
  22. Η επόμενη desktop πλατφόρμα της Intel αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή από την τωρινή και αυτό γίνεται εμφανές χάρη σε νέα benchmarks που έρχονται στο φως. Το υβριδικό chip της Intel θα ενσωματώνει 16 πυρήνες και 32 threads σε μια συστοιχία performance και power efficient πυρήνων ενώ τα αρχικά δείγματα που συναντούσαμε στο διαδίκτυο πλαισιώνονταν από DDR4 και όχι τις νεότερες DDR5 όπως τα σημερινά αποτελέσματα με τις τελευταίες δοκιμές να δείχνουν έναν αρκετά ισχυρό συνδυασμό. Βρισκόμενοι στην εποχή της πληροφορίας και τη δυνατότητα που έχουμε να βλέπουμε αρκετά νωρίς αποτελέσματα ακυκλοφόρητων προϊόντων - πολλές φορές με έγκυρες μετρήσεις - το συγκεκριμένο sneak peek είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Οι επερχόμενοι desktop CPUs Alder Lake-S που αναμένονται από την Intel προς το τέλος του έτους ξεδιπλώνονται σε νέες μετρήσεις από το Sisoft Sandra το οποίο δοκιμάζει και αξιολογεί τον επεξεργαστή σε πλήθος μετρήσεων. Ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα εμφανίζεται με Turbo Clock στα 4.0GHz και base clock αρκετά μικρότερο στα 1.8GHz ενώ η cache του - που πιθανόν αφορά όλους τους πυρήνες του CPU - μετράται στα 12.5MB για τη L2 cache και τα 30MB για τη L3 cache. Με την χρήση DDR5 μνημών χρονισμένων στα 4800MHz με αρκετά χαμηλό latency που οριοθετείται στα 42.9ms. Μεταξύ των δειγμάτων που είχαμε δει πριν από καιρό, η αύξηση στις επιδόσεις είναι σημαντική και αντίστοιχα η ενσωματωμένη GPU που φαίνεται να περιλαμβάνει το εν λόγω δείγμα παρέχει και αυτό με τη σειρά του βελτιωμένες επιδόσεις, χάρη στην αυξημένη ταχύτητα του υποσυστήματος της μνήμης. Για την ώρα και μέχρι να δούμε επίσημα αυτή την LGA1700 πλατφόρμα στην αγορά, θα βλέπουμε συχνά αντίστοιχα leaks να κάνουν την εμφάνισή τους αποκαλύπτοντας με αργό ρυθμό κάποιες από τις δυνατότητες της νέας γενιά επεξεργαστών. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  23. Η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα την φημολογούμενη μέχρι τώρα σειρά SSDs, 870 EVO για την καταναλωτική αγορά η οποία φέρνει τις νεότερες V-NAND της στο προσκήνιο. Παρά το γεγονός πως βασίζονται στο πιο αργό από τα τωρινά πρότυπα αποθήκευσης SATA III, οι συγκεκριμένοι SSDs θα αποτελέσουν την καλύτερη επιλογή για αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων όπως παιχνιδιών, παρέχοντας βελτιώσεις σε αρκετά σημαντικούς τομείς όπως της απόκρισης. Ο νεότερο MKX controller που σχεδιάζει η ίδια η Samsung, σε συνδυασμό με τις V-NAND που ενσωματώνουν πάνω από 100 Layers προβάλλουν κατά 37% μειωμένο latency στην μεταξύ τους επικοινωνία πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη απόκριση στις καθημερινές εργασίες. Αυτή η σειρά SSDs πρακτικά θα τερματίσει το πρότυπο SATA III που τοποθετείται ενώ οι ταχύτητες θα παραμένουν κορυφαίες χάρη στην τεχνολογία Intelligent TurboWrite της Samsung κατά την οποία το drive χρησιμοποιεί ένα δυναμικό SLC buffer ως προσωρινό χώρο αποθήκευσης. Οι υψηλές ταχύτητες των M.2 drives ωστόσο έρχονται και με αυξημένο κόστος και γι' αυτόν τον σκοπό οι SATA III SSDs αποτελούν την καλύτερη ισορροπία χωρητικότητας και τιμής, με τις ταχύτητες των συγκεκριμένων να οριοθετούνται στα 560MB/s και 530MB/s για ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα. Οι προτεινόμενες τιμές που ανακοίνωσε η Samsung για τα εν λόγω drives έχουν ως εξής και με την 5ετή εγγύηση καλής λειτουργίας ολοκληρώνουν ένα πολύ καλό συνδυασμό. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
  24. Ένα μιλιταριστικό σύστημα με φόντο το Call of Duty Modern Warfare το οποίο στήθηκε με hardware της Gigabyte και το πορτοκαλί, signature χρώμα της AORUS. Το συγκεκριμένο setup συναρμολογήθηκε στο case της Cougar, Conquer ενώ συμπληρώνεται από μια custom υδρόψυξη της Bitspower με σκληρές sanded σωληνώσεις, flowmeter και ένα σχεδόν μαγευτικό πορτοκαλί ψυκτικό υγρό που συνδυάζεται όμορφα με το υπόλοιπο artwork του συστήματος. Στο επίκεντρο έχουμε τόσο την Z490 Μητρική Aorus Xtreme Waterforce που διακρίνεται στο παρασκήνιο όσο και την RTX 3080 Xtreme 10G της Gigabyte που προσθέτει αέρα μιας νέας Ampere υλοποίησης. Ο Core i9 10900K της Intel αναλαμβάνει χρέη κεντρικού επεξεργαστή και με τους 10 πυρήνες του υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις. Τέλος, ο συνδυασμός των sleeved καλωδίων με την custom βαφή του case ολοκληρώνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πηγή Βρείτε μας στα Social: