Gr_God

Members
  • Posts

    404
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Gr_God last won the day on January 4 2013

Gr_God had the most liked content!

About Gr_God

  • Birthday 03/16/1983

Gr_God's Achievements

Senior Member

Senior Member (5/5)

16

Reputation

  1. Καλορίζικο το νέο site. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, πολύ πιο ξεκούραστο και τακτοποιημένο. Το scaling ειδικά δείχνει να δουλεύει πολύ καλά (site που δεν αυτοπροσαρμόζονται ήταν πόνος στην οθόνη του surface). Απο bug μόνο που μου κάνει διπλό κενό κάθε φορά που θέλω να αφήσω μία γραμμή σε μήνυμα, όπως τώρα.
  2. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, απεναντίας, ίσως ζήσει και περισσότερο.
  3. Κρίνοντας από την ανείπωτη φθορά που βλέπω, σου προτείνω να πάρεις ένα καινούργιο. Πέρα αυτού, πουλάνε τέτοια κουμπιά σε αξιόλογα καταστήματα ηλεκτρονικών (π.χ. το Ακτίνιον στο πολυτεχνείο). Βέβαια, το πως θα το αντικαταστήσεις είναι άλλο θέμα. Δεν ξέρω κανέναν που να μπορεί να κάνει τέτοιες κολλήσεις με χέρι.
  4. ΑΑ042 Education 6ΤΤ9Ζ Home AA077 Pro (surface) Ούτε καν.
  5. Αν με κάρτα NVIDIA (GTX 770 έστω, δεν ξέρω για νεότερες) βάλεις ανάλυση 4Κ με 60Hz refresh, τα παράθυρα των win τρεμοπαίζουν (κανένα άλλο). Ναι, σε TV, την χρησιμοποιώ για οθόνη εγώ.
  6. Τα έβαλα κι εγώ μέσω dreamspark. 1. Έχω watermark που γράφει "Windows 10 Education". Μικρό το κακό. 2. Έχω θέμα με αναλύσεις άνω των 1920Χ1080. Αν βάλω 4Κ ανάλυση, τρέμουν τα παράθυρα των windows. Άλλες εφαρμογές είναι ανεπηρέαστες. Προφανές πρόβλημα με τους drivers της NVIDIA, θα φτιάξει υποθέτω. Τεχνικά, και που μας αφήνουν ανάλυση 4Κ/60Hz με GTX 770 που στα χαρτιά δεν την υποστηρίζει, θεούληδες είναι. 3. Στο Surface Pro 3 έκανε αναβάθμιση, όλα καλά, εκτός τα κουμπιά της Cortana. Στα μενού της, όλα είναι ανάποδα. Τα On είναι Off, τα Done/Cancel είναι ανάποδα, κτλ. Πατάς δηλαδή Cancel για Done και αντίστροφα. Πολύ καλύτερα πάντως απ'ό,τι περίμενα. Είχα την εντύπωση πως θα τα βάλω και τρεις μέρες θα τρέχω. Ένα απόγευμα και αναβάθμισα και τα τρία συστήματά μου.
  7. Γενικά είναι πολύ περιορισμένα τα πράγματα. Δεν μπορείτε να κάνετε καμία σχεδόν αγορά, τρώνε όλες άκυρο. Μόνο το Apple store κτλ δουλεύουν και αυτά φαντάζομαι ως τις 00:15. Στις 8:00 το πρωϊ μπήκα να αγοράσω εισιτήρια και πάλι δεν εγκρίθηκε. Αν είστε "απελπισμένοι" να αγοράσετε κάτι από το εξωτερικό, μπορείτε να πάρετε μία ηλεκτρονική πιστωτική moneysafe. Λειτουργούν κανονικά.
  8. Ναι, στην επιλογή "flexible". Στο "fixed", όπως έχει βάλει, δεν παίρνει τίποτα. Αν είχε βάλει "flexible" θα έκανε μπαμ σαν της Φουκοσίμα.
  9. Καλά, μπορεί και τα κίνητρά του να είναι όντως αλτρουϊστικά/ιδεολογικά. Δεν γίνεται να "φάει" τα λεφτά κανείς, ειδικά τέτοιο ποσό, ειδικότερα στο Η.Β. Ούτε 20 λετπά δεν θα επιβίωνε ασύλληπτος. ...απλά είχε περισσότερες πιθανότητες να πετύχει κουνούπι με σφεντόνα. Στην Ινδονησία.
  10. Σαν μάρκα, μία χαρά είναι η FSP. Αν και δεν έχει και πολύ σημασία σκέτο το όνομα, "μάπα" σχέδιο βγάζει και η καλύτερη φίρμα. Και η Enermax ένα φεγγάρι είχε βγάλει σκάρτο τροφοδοτικό, και η Merlin Gerin άθλιο UPS. Λίγο ο ανταγωνισμός, λίγο οι συγκυρίες, τυχαίνει. Αυτό είναι φυσιολογικό σε όλα τα UPS. Ο ρυθμός εκφόρτισης των μπαταριών μολύβδου αυξάνεται γεωμετρικά σε σχέση με την ισχύ ζήτησης.
  11. Όλα τα τροφοδοτικά στην Ευρώπη έχουν APFC βάσει νομοθεσίας. Όλα τα οικονομικά UPS βγάζουν modified sine wave έξοδο. Το αν θα σκάσει ή όχι το τροφοδοτικό, εξαρτάται από το πόσο καλό ή κακό είναι το UPS. Έχει χαώδη διαφορά το Κινέζικο "off-brand" UPS των 50? με ένα της Eaton ή της APC/Schneider. H "modified" έξοδος έχει άπειρες έννοιες. Άλλο να κάνει μία βηματική έξοδο που να τείνει στην ημιτονοειδή, άλλο να κάνει ένα και μόνο τετραγωνικό παλμό ανά ημιπερίοδο που απλά έχει RMS παρόμοιο με της ημιτονοειδούς. Γενικώς οι κατασκευαστές έχουν "μεριμνήσει" και βάζουν πυκνωτές/υλικό στο APFC τουλάχιστον 10% oversized, αλλά αν το UPS είναι αισχρό, άνετα μπορεί να τα κάνει όλα μακελειό.
  12. Αν ισχύει αυτό, τότε πολύ φοβάμαι πως είμαι λάθος και σωστά θα είναι δωρεάν το λειτουργικό για πάντα. Και πολύ φοβάμαι πως, όπως είπα, θα υπάρχουν χρεώσεις για υπηρεσίες και προϊόντα που θεωρούνται ως σήμερα αυτονόητα. Όχι πως δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές για τον προχωρημένο χρήστη, αλλά η Microsoft τα Χ δις που θα έβγαζε από τις πωλήσεις λειτουργικών, θα τα βγάλει με κάποιο τρόπο. Αν δεν τα βγάλει, το "δωρεάν support για το lifetime του λειτουργικού" θα είναι εξαιρετικά σύντομο. Ειδάλλως πρέπει να πιστέψουμε πως ο Bill Gates "την είδε" μεσσίας. Λογιστής της Microsoft δεν είμαι, αλλά δεν έχει σημασία το νούμερο. Σημασία έχει πως αυξάνονται σημαντικά και δεν μιλάμε για κάτι που είναι εντελώς απαραίτητο για την λειτουργία ενός Η/Υ. Δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ. Εγώ δεν πληρώνω ούτε για λειτουργικό, αν δεν είχα δωρεάν την έκδοση των Windows που τρέχω από Dreamspark θα ήμουν με Linux. Το θέμα είναι τι θεωρεί η Microsoft και τι είναι διατεθειμένος ο μέσος χρήστης (που δεν ξέρει τι σημαίνει δεξί κλικ) να πληρώσει. Με τον τρόπο ακριβώς που είπα. Με παροχή υπηρεσιών και support επί πληρωμή, με χρέωση εργολαβικών υπηρεσιών προς εταιρίες, με χρέωση εφαρμογών που τρέχουν εντός του λειτουργικού (π.χ. από Microsoft Store στην περίπτωση της MS), με χρέωση συνδρομητικών υπηρεσιών (cloud, office, sync, κτλ), με διαμεσολάβηση πωλήσεων (music & media online sales, π.χ. ubuntu music store κάποτε), με χρέωση των εταιριών που θέλουν να αναπτύξουν κλειστό κώδικα κτλ. Όλες οι εταιρίες που προσφέρουν support σε Linux χρησιμοποιούν κάποια από τα παραπάνω. Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά παραδείγματα που υπάρχουν. Το πως θα πάρεις το λειτουργικό δωρεάν, δεν σημαίνει πως δεν έχουν σκοπό να έχουν έσοδα. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το από ποιόν και πως θα τα πάρουν, άλλο αυτό, φυσικά και δεν υπολογίζουν ολόκληρο το business plan τους στον υπερ-προχωρημένο χρήστη που αν του την βαρέσει γράφει και κώδικα μόνος του. ...μόλις $27.6 δις; Σαν να λέμε τίποτα δηλαδή; Απάντησες μόνος σου στην ερώτησή σου. Σε μία εταιρία που δραστηριοποιείται σε χιλιάδες τομείς, τα έσοδα της Microsoft ήταν κατά 32% μόνο από τα λειτουργικά συστήματα. Και μιλάμε για τα έσοδα, όχι τα κέρδη - η αφαίρεση $27.6 δις από τα έσοδα άνετα κάνει τα κέρδη ζημιές. Η ερώτηση είναι ρητορική, αλλά πιστεύεις ειλικρινά πως μία κερδοσκοπική εταιρία θα χάριζε δωρεάν το 32% των εσόδων της, πόσο μάλλον όταν το ποσό ανέρχεται σε $27 δις, μεγαλύτερο από το ΑΕΠ των περισσότερων χωρών της Αφρικής (μαζί) ; Προφανώς το νούμερο δεν είναι απλώς μεγάλο αλλά τεράστιο. Και προφανώς δεν έχουν σκοπό να το χάσουν ή να το χαρίσουν.
  13. Source: http://www.theregister.co.uk/2015/01/22/windows_10_good_bad_news/ Όταν περάσει το πρώτο έτος, ελπίζω κι εγώ να είμαι "παντελώς λάθος". Προς το παρόν τα σενάρια είναι πως είτε θα ακολουθήσει συνδρομητικό μοντέλο, είτε θα επιδιώξει "έμμεσα" έσοδα πουλώντας features που θεωρούνται αυτονόητα ή θα ψάξει να βρει άλλο business plan γιατί θα έχει προϊόν που δεν αποφέρει έσοδα. Δεν μπορεί να βγάζει τα δις που έβγαζε δίνοντας τα λειτουργικά τσάμπα και περιμένοντας ο χρήστης π.χ. να πληρώσει συνδρομές για Office 365.
  14. Έχεις δίκιο στο "τίποτα δεν είναι τσάμπα". Άδικο στα περί θεωριών συνομωσίας. Τα Windows 10 είναι δωρεάν το πρώτο έτος. Δεν έχουν lifetime license αλλά έχουν βασιστεί σε συνδρομητικό μοντέλο, με αδειοδοτήσεις ανά χρονικές περιόδους. Μετά το 1ο έτος, που θα τα έχεις βάλει δωρεάν αρχικά, θα κληθείς να πληρώσεις για άδεια Χ ετών ή πιθανόν να κλειδώσουν πολλά πράγματα και να πάψεις να λαμβάνεις updates.