adtakhs

Members
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

About adtakhs

  • Birthday 08/27/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

adtakhs's Achievements

Senior Member

Senior Member (5/5)

28

Reputation

  1. To dual graphics εγκαταλείφθηκε γιατί σε DX12 και VULCAN μπορούν να συνδυαστούν κάρτες σε Multi GPU setup ακόμα και διαφορετικών κατασκευαστών. Λογικά η IGP μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη κάρτα σε αντίστοιχο API.
  2. Άντε να βγαίνουν να χαρούμε και εμείς λίγο.
  3. Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα bios με το νέο agesa. Όποιος έχει στην κατοχή του τέτοια πλατφόρμα καλό είναι να το κοιτάξει.
  4. Αν θες κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να πας σε HDET και να πληρώσεις τον κούκο αϊδόνι για πράγματα που δεν χρησιμοποιείς. 94€ πλατφόρμα (24 pcie lanes + promontory chip) + 310€ (?) επεξεργαστής υπάρχει ήδη στην αγορά , για έως 64gb ram και τα παραπάνω που λες. Ασε που δεν θέλει και extreme κουτιά, τροφοδοτικά με 2x8πινα τροφοδοσιας cpu, extreme ψυξεις κ.λ.π. , αλλά δουλεύει όλα μαμά ακόμα και o/c. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στην επιλογή της intel με 6/12 & 8/16 στην HDET με κομμένα lanes. Ομως για να βγαίνουν πλατφόρμες με 44, 64 lanes, σημαίνει πως κάποιος τις χρειάζεται. Για εκεί λοιπόν προορίζονται.
  5. Σε ότι αφορά τους threadripper νομίζω πως η AMD ,λόγω του ότι δεν έχει μερίδιο αγοράς στους SERVER για να προστατέψει, έφερε μια SERVER πλατφόρμα σε τιμές HDET στην αγορά. Έτσι εξηγείται το γεγονός των 64pcie lanes και τα 16 πυρήνα. Φαίνεται εκ των υστέρων πως έπιασε την intel στον ύπνο, μιας και τα μεγάλα SKU της Intelas είναι μόνο στα χαρτιά και λογικά αυτό που πάει να κάνει είναι να προσφέρει μια εξαιρετικά value πλατφόρμα για hdet και server ταυτόχρονα με χαμηλό TDP, χωρίς υπερβολικά χαμηλά ρολόγια.
  6. Τα 3x M2 Nvme Pci-e x4 από το Soc φαντάζουν καλή περίπτωση να υπάρχουν έστω και μελλοντικά. Από εκεί και πέρα τα lanes χρειάζονται , αλλά για εμάς είναι υπερβολή τα 64. Λογικά είναι άλλο Chip αυτό των threadripper σε σχέση με τους Ryzen AM4 , και στην HDET δίνουν ότι τα NAPLES /2 .... Με τιμές για τον 16/32 TreadRipper έως 999$ που είχε διαρρεύσει σε ένα slide της AMD , και λογικά τους 10/20, 12/24, 14/28 να βρίσκονται κάτω από το όριο αυτό, πόσο ανταγωνιστικοί θα φαντάζουν οι Skylake-X ? Εχει αναρωτηθεί κανείς ?
  7. Μίνιμουμ ψύξη υδρόψυξη προτείνει η Intel ? Αυτό αναφέρει ο Θωμάς . http://www.tomshardware.com/news/intel-x-series-skylake-x-kaby-lake-x-x299-basin-falls-core-i9,34545.html
  8. και η δική σου 10χUSB έχει. 4 X USB GAMEPAD, γιατί με τον νέο 8C/16T μπορούμε και εμείς πλέον να παίζουμε PES/FIFA χωρίς κολλήματα. 1x keyboard gaming 1x τιμονιέρα 1x wireless keyboard mouse set 2x external HDD 1X για να φορτίζεις το κινητό σου .... 1χ joystick , γιατί πλέον μπορούμε και εμείς να παίζουμε fly simulator ..... Πέρα από την πλάκα, η HEDET της AMD σαν ανωτερότητα σε σχέση με την AM4 για εμάς τους κοινούς θνητούς, έχει: 1) Κανένα Crossfire 2) Μ2 NVME σε RAID . 3) Οι Ryzen φαίνεται να διψάνε για memory bandwidth , οπότε το Quad channel ίσως να δώσει κάτι. Αν δεν την δώσουν σε τρελες τιμές υπάρχει περίπτωση να περπατησει με τους πολλούς να πηγαίνουν σε κανέναν 10/20 ή 12/24, υψηλών χρονισμών. Με βάση το ότι δίνουν 480€ τον 1800χ πλέον με ένα 600€ ίσως να δούμε 10/20T στην αγορά. Το ότι το κλόκι θα είναι σε επίπεδα έως 4Ghz το γνωρίζουμε νομίζω ήδη.
  9. Από vrm πως τα πάνε οι MSI ? Ακόμα Nikos moss. χρησιμοποιούν ή πήγαν σε κάτι καλύτερο?
  10. Μέχρι να αρχίσει να χάνει κάποιο σεβαστό μερίδιο αγοράς από τα zen, δεν νομίζω να υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή τιμών. Εκτός βέβαια και αν οι zen βγουν τρέλα chip και κάνουν άνω κάτω την αγορά σε μία εβδομάδα. Πάντως αν τα chip είναι καλά και προσφέρουν vfm αλλά και πάλι δεν προτιμηθουν από τα intel , καλά να πάθουμε σαν καταναλωτές. Θα μας φταίει το κεφάλι μας για την μελλοντική έλλειψη ανταγωνισμού .
  11. To ότι υπάρχουνς 17 μοντέλα ΖΕΝ για άμεση κυκλοφορία, δείχνει πως το chip έχει τέτοια δύναμη που του επιτρέπει να ανταγωνιστεί το αντίπαλο στρατόπεδο σε υψηλό βαθμό. Διαφορετικά με την συμπίεση τιμής που θα έτρωγε για να σταθεί στην αγορά, δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει 17 μοντέλα. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα και το μόνο που μπορώ να βγάλω, διαβάζοντας τα παραπάνω.