Sectone

AMD R9 FURY X Order

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι μεταξύ AMD R9 FURY X ή AMD R9 FURY X2 όταν βγει.

(Επειδή είμαι τρελός φαν των κόκκινων ζιζανίων να ξέρετε πράσινα μικρόβια στο perfomance δεν θα μας φτάσετε ποτέ και μεις δεν θα σας φτάσουμε ποτέ στη διάρκεια ζωής που έχουν οι NviDia κάρτες).

Με τα πολλά, έψαχνα να παραγγείλω την απλή την Fury X αλλά αναρωτιέμαι αν

1) Αξίζει η υδρόψυξη και πόσο επικίνδυνο είναι σε περίπτωση που σπάσει και μου τα γ...ει όλα.

2) Ποια η διαφορά κυκλοφορίας μεταξύ Sapphire, ASUS, MSI, Powercolor, Gigabyte έχει καμία σημασία τι είναι η όλα το ίδιο είναι?

3) Για να την παραγγείλω το eshop την έχει εξαντλημένη το πλαίσιο την έχει overpriced και το skroutz το όποιο δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ την έχει σε αυτή την τιμή (Να εμπιστευτώ Skroutz?)

Skroutz: Asus Radeon R9 Fury X 4GB (90YV08N0-U0NA00) | Skroutz.gr

Reseller: Asus Radeon R9 FuryX 4GB HBM R9FURYX-4G HDMI, DVI, DP

Επίσης ρε παιδιά με τι τροφοδοτικό θα έχω ήσυχο το κεφάλι μου ευχαριστώ.

Με ανεκπλήρωτη αγάπη και σεβασμό,

Σκλυροπυρηνικός Fan των Assassins Creed Series, Witcher 3 , και Dragon Age - Inquisition.

ΥΓ: Επίσης να διευκρινίσω ότι θα χρησιμοποιώ max 1920χ1080 ανάλυση οθόνης και όχι 4K θα αξίζει η FURY X για αυτή την ανάλυση?

Edited by Sectone
Link to comment
Share on other sites

1) Υπάρχει Fury X αεράτη; Νομίζω πως όχι, οπότε τι νόημα έχει μια τέτοια ερώτηση;

2) Αν μιλάς για reference, μόνο εγγύηση και τιμή κοίτα.

3) Το skroutz δεν είναι κατάστημα, αλλά directory καταστημάτων.

Και όπως θα υποπτεύεσαι, για 1080 ή Fury παραπάει. Κοίτα προς 390-non-x το πολύ, αν μείνεις σε αυτή την ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

Τι πρόβλημα θα έχω αν την χρησιμοποιώ σε μια 24αρα 1920x1080?

Κάποια από αυτά τα είδη οθονών θα βοηθούσαν με την Fury X?

3D Curved LED Monitor TV Touchscreen Ενσωματωμένη webcam Σύνδεση VESA IPS 4K 1440p GSync 144Hz

ΥΓ: Το θέμα είναι ότι θέλω πολύ καλά γραφικά + καλές θερμοκρασίες για να μην πω μηδαμηνες θερμοκρασίες.

η 390χ καλή είναι αλλά είναι αέρας πως να το κάνουμε θα πιάνει μεγάλα νούμερα.

Edited by Sectone
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με την 1920x1080, απλά οι κάρτες που αναφέρουμε είναι για μεγαλύτερες αναλύσεις. Εκεί εκμεταλλεύεσαι αυτό που πλήρωσες. Αν είναι να παίζεις 800x600 σου κάνει και μια κάρτα του 50αρικου ;)

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε εμένα με έχεις μπερδέψει. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις και τι έχεις ήδη. Στην αρχή έγραψες και για fury x2 η οποία θα είναι αρκετά ακριβή, αλλά και αρκετά "future proof" αν επιτρέπεται στις μέρες μας να χρησιμοποιηθεί η φράση. Μετά γράφεις ότι ανησυχείς για υδρόψυξη, αλλά θέλεις μηδαμινές θερμοκρασίες και δεν είσαι σίγουρος για τον αέρα. Μετά λες ότι θα είσαι σε 1080 και ρωτάς αν αξίζει καλύτερα σε 1440p ή 4k. Εφόσον από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ξεκαθαρίσει και εσύ στο μυαλό σου για ποιο λόγο θες να πάρεις κάρτα, θα γράψω γενικές συμβουλές για το τι να κοιτάξεις.

1. Οθόνη

Ανάλογα τι οθόνη έχεις ή τι σκοπέυεις να πάρεις επηρεάζει την κάρτα που θα διαλέξεις. Τους τελευταίους μήνες έχει τρομερή εξέλιξη στην τεχνολογία οθονών. Βγαίνουν κάτι IPS πάνελ με υψηλές αναλύσεις και refresh rates που τρέχουν όλων τα σάλια. Οπότε μπορεί σε ένα χρόνο να αποφασίσεις να πάρεις καλύτερη οθόνη. Αυτό πρέπει να το σκεφτείς όταν ψάχνεις για κάρτα γραφικών.

2. Παιχνίδια και εφαρμογές

Η χρήση δηλαδή. Τα παιχνίδια σε 2 χρόνια θα είναι πιο απαιτητικά. Επίσης gpu acceleration στα περισσότερα προγράμματα πλέον γίνεται και από τις 2 εταιρίες, αλλά σε μερικά μπορεί να τα πάει καλύτερα ή να έχει μονοπώλιο η nvidia. Πρέπει να ξέρεις δηλαδή ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς είναι συμβατές και τα πάνε καλά με την κάρτα που σκέφτεσαι να πάρεις.

3. Χρόνος

Πόσο θες να την κρατήσεις δηλαδή και πόσο βιάζεσαι να διαλέξεις. Αν θες εδώ και τώρα να πάρεις κάρτα για ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξεις εχθές, τότε δεν μπορείς να περιμένεις για κάρτα που θα βγει σε 3 μήνες. Το πόσο θα την κρατήσεις εξαρτάται και από τα παραπάνω αλλά γενικά πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου ένα πλάνο. Δηλαδή να πεις θέλω για 3 χρόνια να είμαι καλυμένος και ας βγουν βαριά παιχνίδια και ας πάρω καλύτερη οθόνη. Ή να πεις σε 2 χρόνια θα αλλάξω πάλι γιατί τότε θα κάνω κίνηση και για άλλα πράγματα και αυτή η κάρτα είναι σχετικά προσωρινή.

4. Budget

Θες κάτι καλό ή κάτι αποδοτικό; Είσαι διατεθιμένος δηλαδή να δόσεις λεφτά για να πάρεις κάτι καλό που να σου προσφέρει και ευελιξία στις μετέπειτα αγορές σου ή θέλεις το φθηνότερο δυνατό για αυτό που κάνεις τώρα;

5. Οργάνωσε τις απορίες σου.

Μην μπερδεύεις χρήση και αναβάθμιση με ψύξη, overclocking, gsync, 3d και θόρυβο. Πρώτα θα αποφασίσεις σε GPU core (390, fury X, 980ti κλπ) να σε καλύπτει στα πρώτα 4. Μετά θα ασχοληθείς με την υλοποίηση (cooler, looks κλπ) και πως ακριβώς θες το σύστημά σου. Έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις 3D; Το g-sync ξέρεις τι είναι και αν το θέλεις; Γιατί η amd έχει free sync μόνο. Για ψύξη και θόρυβο είναι υποκειμενικό το τι θες. Γιατί οι καινούργιες κάρτες με αέρα με τις καλές ψύκτρες από τις εταιρίες είναι και ήσυχες και δροσερές. Θα κάνεις overclock; Ο λόγος που θες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ποιος είναι;

Τώρα πιο συγκεκριμένα για την Fury X, αν έχεις τα λεφτά πάρε την και μην ανησυχείς. Συνήθως οι τιμές πάνε με τις επιδόσεις. Οπότε μπορείς αρχικά να δεις τα πολύ καλά review και γραφήματα για τις κάρτες εδώ στο hwbox ώστε να δεις στα λεφτά που διαθέτεις ποιά είναι η καλύτερη κάρτα που μπορείς να πάρεις σε core πάντα. Μετά βλέπεις για χρώματα, ψύκτρες, θόρυβο, freesync κλπ. Βέβαια κάνε και αναζήτηση στον skroutz, γιατί οι τιμές αλλάζουν. Κάποιες 980ti είναι ελάχιστα πιο ακριβές από την fury x και είναι αρκετά παραπάνω σε fps σε όλες τις αναλύσεις.

Για τις απορίες που έθεσες. Για έτοιμη υδρόψυξη μην φοβάσαι για προβλήματα. Μην αγχώνεσαι να αξιοποιείς πλήρως την κάρτα σου σε games από την πρώτη μέρα. Του χρόνου ένα παιχνίδι μπορεί να ζορίζει σε 1080 την fury x. Για μία κάρτα 850 watt τροφοδοτικό έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχω το Coolermaster V850 και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ καλό!

Link to comment
Share on other sites

Ναι η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο μπερδεμένος διότι δεν ήξερα ότι με την Fury X χρειάζομαι μεγάλη ανάλυση η μια IPS η μια Gsync οθόνη κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now