stratigos24

HD 7950, έχει πρόβλημα ή όχι?

Recommended Posts

Έχω την κάρτα του τίτλου και από τους τους 15.7.1 και μετά, έχω κάποια θεματάκια (θα δείτε σε βίντεο παρακάτω) σε μερικές πίστες σε bf3, bf4, και insurgency. Σε άλλα παιχνίδια (skyrim, black ops 2, rome 2 total war, fifa 16, καθώς και στο furmark δεν κάνει τίποτα).

Βίντεο:

Έχω δοκιμάσει με τους 15.12, 15.7, 14.12, 15.11.1 και 1-2 ακόμα, αλλά δεν αλλάζει κάτι σε αυτά τα παιχνίδια.

Η sapphire που είχα μιλήσει με ticket, μου είπε να δοκιμάσω με διάφορους drivers (όπως και έκανα που λέω παραπάνω), καθώς και να ρίξω τα ρολόγια μέσω trixx πχ από 925 σε 850 και 1250 σε 1150, το έκανα, τα έριξα και παρακάτω ακόμα (800 και 1050) αλλά δεν έφτιαξε.

Μου είπαν τελικός ότι μάλλον έχει πρόβλημα η κάρτα, αλλά από αυτούς φαίνεται να είναι εκτός εγγύησης, (άσχετα που εγώ την έχω κάτι λιγότερο από 2 χρόνια και είναι μέσα στην εγγύηση..). μου είπαν να μιλήσω με το κατάστημα εδώ στην Ελλάδα που την πήρα και το κατάστημα μου λέει όντως ότι έχω εγγύηση, αλλά δεν μπορεί να με καλύψει σε περίπτωση που στείλω την κάρτα, την βάλουν, δουλεύει κανονικά και περάσει τα τεστ που θα της κάνουν... (που το πιο λογικό είναι ότι θα περάσει τα τεστ γιατι και σε μένα γενικά δεν έχει θέματα, μόνο κάποια τρεμοπαίγματα σε κάποιες επιφάνειες σε συγκεκριμένες πίστες όπως φαίνεται στα παραπάνω βίντεο)

Τι λέτε, είναι πρόβλημα αυτα που μου κάνει στα παραπάνω 3 παιχνίδια ή είναι κάποιο θέμα software;;

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά δεν τους νοιάζει εδώ στο μαγαζί, μου λένε ότι εμείς δεν την δοκιμάζουμε σε παιχνίδια, αλλά το αν λειτουργεί και τρέχουμε και κάποια τεστ. Αν είναι οκ σε αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Τους είπα να τους στείλω τα βίντεο καθώς και όλη τη συνομιλία από το τίκετ που είχα με τη Sapphire να δουν ότι έκανα ότι μου είπαν (δοκιμή με διάφορους drrivers, να ρίξω ρολόγια κλπ) και ότι αφού δεν άλλαξε κάτι να δουν ότι η Sapphire μου λέει ότι μάλλον η κάρτα έχει πρόβλημα, αλλά μου λένε πάλι από το κατάστημα ότι αν η κάρτα είναι οκ μετά από τον έλεγχο μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι... δεν χρειάζεται να στείλω ούτε βίντεο ούτε συνομιλία μου λένε..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν έχει τίποτα το hw σου και ότι αυτά τα παιχνίδια (Frostbite δεν είναι όλα) είχαν θέματα με το z-buffer τους, γι' αυτό και το βλέπεις μόνο στο βάθος το πρόβλημα.

Κάποια μαζεύονταν με μείωση του draw distance κάποια με patch ή updates κάποια καθόλου; Googlαρε "flicking textures + παιχνίδι" και νομίζω ότι θα δεις ότι ήταν known issues και για nvidia και για amd αυτά τα θέματα. Τώρα αν format & latest drivers βελτιώνουν τίποτα, θα σε γελάσω, πάντως αυτό που δείχνεις δεν θυμίζει αρπαγμένες μνήμες της κάρτας, γιατί παραείναι τοπικό στην σκηνή :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω.. το εύχομαι. Και εγώ έτσι νόμιζα όπως λες, απλά με ''φόβισε'' η απάντηση της Sapphire (η κάρτα μάλλον έχει πρόβλημα) μετά από τις δοκιμές που μου είπε να κάνω και δεν άλλαξε κάτι.

Edit:

Ένα βίντεο που ξέχασα να βάλω, είναι αυτό:

To οποίο βίντεο είναι το πρώτο πρόβλημα που είδα στο bf4 (και γενικά σε παιχνίδι) με την κάρτα μου και ήταν με το που είχαν βγει και είχα βάλει τους 15.7. Έκλεισα μετά την πίστα, μπήκα σε άλλη και τίποτα. Έπαιξα κανα 2ωρο - 3ωρο και κανένα πρόβλημα. Έβαλα και τους 15.8 beta και δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο, ούτε έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα (έχω δει και βίντεο στο youtube από άλλους με amd και nvidia με τόσο έντονο πρόβλημα στο bf4)

Link to comment
Share on other sites

Format και ξεκίνα από την αρχή με τον τελευταίο driver, το battlefield είναι αρκετά περίεργο παιχνίδι.

Σε άλλα παιχνίδια (skyrim, black ops 2, rome 2 total war, fifa 16, καθώς και στο furmark δεν κάνει τίποτα).

Σε αυτή την πρόταση καταλαβαίνουμε ότι το hw σου δεν έχει τίποτα. :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, απλά το έκανε και στο insurgency (πρώτο βίντεο από αυτά που έχω στο πρώτο ποστ), γιαυτό και παραξενεύτηκα λίγο περισσότερο.

Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει κάτι η κάρτα..

edit

Και ένα ακόμα βιντεάκι που τράβηξα τώρα:

Όσο πάω κοντά, τόσο σταματάει το φαινόμενο.

(μέχρι 480p έχει τώρα επιλογή, αλλά θα γίνει και 1080p κάποια στιγμή... πάντως και σε 480p φαίνεται καθαρά τί θέλω να δείξω)

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Και πάλι θέματα ΜΟΝΟ στο βάθος, πράγμα που μυρίζει z-buffer... θα επιμείνω ότι μάλλον το hw σου είναι υγείες.

Βασικά παίξε και ένα metro maxαρισμένο αν το έχεις. Είναι game που αν το παίξεις με 100% gpu utilization ένα μισάωρο, αν έχεις hw θέμα θα crashάρει σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Είχα παρόμοιο θεμα με το project cars αν θυμάμαι καλά όταν πρώτο κυκλοφόρησε στο οποίο εξαφανίστηκε με τον επόμενο driver απο την AMD.

Δοκίμασε και τους 15.4 αν δεν εχεις δοκιμάσει μεχρι τώρα αλλά στην εγκατάσταση μην βάλεις τίποτε άλλο εκτός απο τον display driver, ούτε catalyst control panel ουτε hd audio eg.

Link to comment
Share on other sites

Οκ, μετά το μετρό και πριν το φορμάτ που μάλλον θα κάνω, θα δοκιμάσω τους 15.4.

edit

Βασικά, αν και ήθελα να γλιτώσω το format, σήμερα μου πέταξε ότι το direct x του 15.8 (ενώ έχω τους 15.12.. :P) crashαρε.. οπότε..

Και μου έκανε εντύπωση που έμεινε κάποιο κατάλοιπο, αφού τον κάθε driver και catalyst κλπ τα απεγκαταστούσα με το youruninstaller pro και καταργούσα και τον driver της κάρτας από τη διαχείρηση συσκευών, έκανα επαννεκίνηση και μετά πέρναγα τους νέους.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

To τελευταίο DDU είναι συνήθως ο πιο "safe" τρόπος να διώξεις nvidia/amd κατάλοιπα, αλλά αν έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα με προβλήματα στα DirectX Runtimes και τέτοια dllομπερδέματα, συχνά είναι πιο εύκολο να κάνεις format παρά να διορθώσεις τα πάντα manually... :/

Link to comment
Share on other sites

αλλά αν έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα με προβλήματα στα DirectX Runtimes και τέτοια dllομπερδέματα, συχνά είναι πιο εύκολο να κάνεις format παρά να διορθώσεις τα πάντα manually... :/

Κατάλαβα... :P

edit

Έπαιξα κανα 40λεπτο metro και δεν έκανε κάποιο πρόβλημα.

Θα κάνω και φορμάτ αύριο να δούμε και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Κάρτα που να βγάζει μισάωρο metro maxαρισμένο (εννοώ όχι vsync ή σε χαμηλή ανάλυση) χωρίς crash είναι υγιής κάρτα απ' όσα έχω δει :)

1920x1080 και όλα όσο πάει τα είχα βάλει +vsyng.

Έκανα φορμάτ σήμερα, έκανα τις ενημερώσεις, έγινε sp1 (windows 7) και μετά έκανα και τις υπόλοιπες 228 ενημερώσεις που βρήκε.

Στη συνέχεια έβαλα crimson 15.8 και έκανα restore στο steam (είχα κρατήσει backup για να μην ξανακατεβάζω) το insurgency.

Μπήκα σε 2-3 πίστες μόνο (δεν είχα πολύ χρόνο, θα δω και αύριο καλύτερα, έχω βάλει και bf4 να κατεβαίνει) και νομίζω ότι σε κάποια πίστα, μέσα από μια διόπτρα 7x έκανε κάτι περίεργο ένα μακρινό παράθυρο.

edit

Τελικά, όπως σωστά είπε ο caution, είναι θέμα των παιχνιδιών (z-buffer, z-fighting κλπ).

Ανέβασε και ένα άλλο παιδί ενα βίντεο για να δω, με την r9 390 g1:

Aκόμα, δείτε και ένα βίντεο από xbox one (μετά το 0:40):

Και στο γενικά, τί ψιλοπαίζει εδώ:

Και θέματα και σε άλλα παιχνίδια εδώ: https://community.amd.com/thread/160030

Ευχαριστώ για τις βοήθειες!

edit

Ενημερωτικά:

Και ένα βιντεάκι, δοκιμάζοντας το bf4 σε ένα νέο συστηματάκι που έφτιαξα (intel g3260, gtx 650) που φαίνεται το ίδιο ''πρόβλημα'' και με nvidia λοιπόν.

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now