sofos1990

Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;

Recommended Posts

Aν και αντίθετος χρόνια τώρα με την ιδέα των ρολογιών και γενικά οποιουδήποτε αξεσουάρ στα χέρια μου τελικά πήρα το Pebble time steel.

Noμίζω η αγορά ενός smartwatch είναι ακόμα πολύ πρώιμη αλλά φαίνεται η Pebble να έχει βρει μια αρκετά καλή ισορροπία.

H Pebble είναι μια εταιρεία που άρχισε από την kickstarter πλατφόρμα το 2013 και δείχνει να τα πάει αρκετά καλά με τα smartwatches μιας και είναι το κάτι διαφορετικό.

Ποιο είναι αυτό κατά την γνώμη μου; Δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει το κινητό με το smartwatch αλλά να κάνει το smartwatch ένα χρηστικό extension του κινητού.

Μέχρι σήμερα η Pebble έχει βγάλει 5 smartwatches και τα βρίσκετε και τα παραγγέλνετε κατευθείαν από το site τους.

https://www.pebble.com/

Δεν θα αναλύσω τα τεχνικά χαραστηριστικά μιας και λίγο ρόλο παίζουν σε αυτές τις συσκευές αλλά ας δούμε αρχικά τι υπόσχεται η Pebble για το time steel.

Λειτουργεί με iOS 8 και πάνω και Android 4.3 και πάνω. Όντως και τα 2 λειτουργικά παίζουν απροβλημάτιστα το μόνο μείον στο iOS είναι ότι δεν υποστηρίζεται ακόμα το voice reply, θα γίνει όμως με update όπως λέγεται.

MΠΑΤΑΡΙΑ. Το γράφω με κεφαλαία γιατί είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους λόγους να δεις τα smartwatches με άλλο μάτι. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα smartwatches κρατάνε 1-1.5 ημέρες μπαταρία. Το Pebble time steel υπόσχεται 10 ημέρες μπαταρία.

Water resistant και όχι απλά splash resistant όπως πολλά άλλα. Αν τώρα κάνεις καταδύσεις ναι, μην το πάρεις γιατί είναι water resistant μέχρι τα 30 μέτρα.

Η oθόνη μένει πάντα ανοιχτή απλά σβήνει το backlight το οποίο ενεργοποιείται με το γύρισμα του καρπού.

Πάμε να δούμε την συσκευασία και την συσκευή.

To κουτί, πολύ απλό.

[mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58100.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58101.jpg[/mag_thumb]

Θα ήθελα η οθόνη να προστατεύεται με κάτι μιας και στο shipping θα χτυπάει στο πλαστικό με τον κίνδυνο να γρατζουνιθεί.

Η συσκευή.

[mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58102.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58105.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58106.jpg[/mag_thumb]

Κι εδώ είναι ο κυριότερος λόγος που επέλεξα το Pebble time steel. Προσωπικά, είναι το smartwatch που μοιάζει πιο κοντά σε ένα κλασσικό ρολόι.

Λείπει η touch screen αλλά τα 4 hard buttons που έχει λειτουργούν άψογα και είναι απολύτως κατανοητά.

Παρελκόμενα: Manual και φορτιστής.

[mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58103.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58116.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58107.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58108.jpg[/mag_thumb]

Apple style αυτοκολλητάκια(τουλάχιστον δεν μοιάζει σε τίποτα άλλο με την Apple :hehe: ). Δυστυχώς, ακόμα ένα διαφορετικό καλώδιο φόρτισης...

Και η συσκευή σε λειτουργία με διάφορα watch faces.

[mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58109.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58110.jpg[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58111.jpg[/mag_thumb]

Γενικά, υπάρχει πληθώρα εφαρμογών και watch faces οπότε το κάνεις customize το ρολόι όπως επιθυμείς.

Λίγα screenshots από την εφαρμογή του Android. Για το iOS είναι παραπλήσια.

[mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58114.png[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58112.png[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58113.png[/mag_thumb] [mag_thumb=Pebble time steel: Kάτι το διαφορετικό;]http://www.hwbox.gr/members/771-albums740-picture58115.png[/mag_thumb]

Γενικά, και από το app του Android και αυτό του iOS μπορείς να διαλέξεις watch face, να διαλέξεις από ποιες εφαρμογές θα λαμβάνεις notifications στο ρολόι, να κατεβάσεις εφαρμογές που θες να έχεις στο ρολόι καθώς και να τις ρυθμίσεις.

Μιας και είναι μια απλή παρουσίαση δεν θα επεκταθώ σε άλλες ιδιαίτερες λειτουργίες του ρολογιού απλά θα αναφέρω ότι αυτό που κάνει το Pebble να ξεχωρίζει είναι ότι κρατάει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα που δεν είναι αλλος από αυτόν του να σε ενημερώνει, κυρίως. Σου παρουσιάζει τα notifications και εσύ αποφασίζεις αν θα πρέπει να αντιδράσεις σε αυτά, δηλαδή, να βγάλεις το κινητό ή να πας στο pc σου για να κάνεις οτιδήποτε παραπάνω. Εξού, και όποιοι ασχοληθούν με το να δουν videos στο youtube ή διαβάσουν reviews θα δουν/διαβάσουν για το ίσως καλύτερο timeline που υπάρχει σε smartwatch μιας και μαζεύει όλα τα events που έχεις την ημέρα και όλα τα notifications.

π.χ μην περιμένει κανείς να ανοίξει το facebook messenger στο ρολόι. Θα σου έρθει η ειδοποίηση ότι ο τάδε χρήστης σου έστειλε αυτό το μήνυμα αλλά δεν θα κάνεις συνομιλία από το ρολόι, θα ανοίξεις το κινητό σου αν θες να του μιλήσεις(εκτός αν σε βολεύει το voice reply, προσωπικά όχι).

Όπως είπα και πριν είναι ακόμα αρκετά νωρίς για τα smartwatches χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οι βάσεις δεν έχουν μπει και σιγά σιγά όλοι οι κατασκευαστές έχουν μια αρκετά αξιόλογη επιλογή. Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας μας από ένα smartwatch οπότε να επιλέξει και την καλύτερη γι' αυτόν επιλογή.

Τι μου άρεσε στο Pebble time steel:

1. Android και iOS υποστήριξη μιας και έχω και από τις 2 συσκευές.

2. Μοιάζει κατ' εμέ με κλασσικό ρολόι. Τουλάσχιστον περισσότερο απ' ότι κάποιες άλλες επιλογές.

3. Τιμή. Τα 200 USD είναι μια αρκετά καλή τιμή όταν άλλες επιλογές αρχίζουν από τα 350 USD.

4. Μπαταρία. Ακόμα και 7 από τις 10 ημέρες που υπόσχεται η Pebble να κρατάει είναι 5-6 ημέρες παραπάνω από τα υπόλοιπα.

5. Απλό και εύχρηστο UI.

6. "Kάθεται" ωραία στο χέρι.

7. Το λουράκι είναι πολύ καλής ποιότητας.

8. Ποιότητα κατασκευής. Το σώμα είναι μεταλλικό και τα κουμπιά πλαστικά.

9. Water resistant.

10. Καλοφτιαγμένες εφαρμογές για Android και iOS με πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων. Το ίδιο και στο ρολόι(ένταση δόνησης, διάρκεια φωτισμού οθόνης κλπ).

Τι δεν μου άρεσε:

1. Διαφορετικό καλώδιο φόρτισης από τις υπόλοιπες συσκευές. Θα ήθελα να είχε ένα micro usb.

2. Δεν υπήρχε φορτιστής παρά μόνο το USB καλώδιο.

3. Δεν είναι συμβατό με κανονικά λουράκια όπως το προηγούμενο Pebble time αλλά υπάρχει ένας παράπλευρος τρόπος.

4. Έχω διαβάσει ότι το bezel γραντζουνιέται εύκολα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία ακόμα και ούτε θέλω να αποκτήσω :P

5. Aν και το σώμα είναι water resistant κατά την Pebble το δερμάτινο λουράκι δεν είναι.

6. Θα ήθελα touch screen.

7. Aν και δεν είμαι χρήστης Windows phone, δεν υπάρχει υποστήριξη γι' αυτά.

8. Αυτός ο κενός χώρος που υπάρχει ανάμεσα στο bezel και στην οθόνη θα μπορούσε να είναι οθόνη. Δεν δείχνει άσχημος αλλά νομίζω μια μεγαλύτερη οθόνη θα ήταν καλύτερα.

9. Η οθόνη γεμίζει εύκολα με fingerprints αν και δεν χρειάζεται να την ακουμπάμε.

Μέχρι στιγμής το έχω συνηθίσει και δεν έχω κανένα παράπονο. Αν τώρα με τον καιρό κάτι αλλάξει, έχω πάντα την safe επιλογή να το κάνω δώρο στην αδερφή μου :hehe:

P.S: Λουκά, όλα οκ με τις pics. Δεν βαριόμουν σήμερα :hehe:

Edited by sofos1990
Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση Σοφο!!!

Σε αυτό που κόλλησα και αναφέρεις κ εσυ είναι η μικρή οθόνη σε σχέση με το μέγεθος και ότι λείπει η αφή..στα 200usd θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Θετικό ότι δουλεύει και με τα 2 λειτουργικά και είναι αδιάβροχο!

Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος Σοφ!

Όταν έχεις μια πλήρη εικόνα από την μπαταρία (σε 1-2 βδομάδες) να επανέλθεις με τις εμπειρίες σου!

Μετά από καλή χρήση. Όντως με μέση χρήση βγάζει 7-8 ημέρες. Αν το κλείνεις τα βραδιά πας και για πάνω από 10...

Έχει ένα ωραίο feature που σου λέει ότι η μπαταρία που απομένει θα διαρκέσει για ακόμα μια ημέρα οπότε δεν το βλέπεις τελευταία στιγμή ότι κλείνει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now