kabatzas2

Αξιζει O.C σε fx 6100;

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ηθελα, επειδη δεν εχω σχετική εμπειρια, να μου πειτε αν θα κερδισω κατι σημαντικό με το O.C και τελικα ειναι ευκολη υποθεση? ΠΑιζω ελαφρια παιχνιδια (heroes of newerth, wow) και παρολο που εχω γερικη gpu λογω 19ρας οθονης και οχι full γραφικα δεν εχω κολληματα. Εχω βρει μια gtx580 για να αναβαθμισω λιγο τα γραφικα και επειδη και το O.C ειναι τσαμπα θα ηθελα την εμπειρη γνωμη σας. Ευχαριστω.

το pc ειναι το εξης:

fx 6100 (black edition) -stock ψυκτρα (η καλυτερη επιλογη ειναι η hyper evo 212 για αναβαθμιση???)

asus M5A99X EVO v2.0 -τελευταιο bios

2x4Gb Corsair Vengeance 1866 -(δουλευουν κανονικα στα 1866 με xmp profile)

GTS 8800 512mb (G92) -(1280x1024 η αναλυση που εχει η οθονη)

Corsair TX750M

Silverston Raven RV01B

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι με την 8800 δεν θα χρειαστει, αν βαλεις την 580 σιγουρα.(με oc παντως νιωθω πιο γρηγορο σε καθε εργασια το pc)

Δεν ειναι κατι δυσκολο το o/c, αλλα στην αρχη θα ταλαιπωρηθεις λιγο.

Αν κανεις δες πρωτα ποσα Watt επεξεργαστη "σηκωνει" η μητρικη σου. Εμενα που ειναι μεχρι 140W πχ, δεν μπορω να ξεπερασω τα 4.2GHz. Επειτα πρεπει να ανεβασεις το clock multi/cpu ration μεχρι να φτασεις τα 4.2-4.5 GHz περιπου και το voltage στα 1.45V. Θα κατεβασεις το prime95 και θα κανεις test μεχρι να ειναι σταθερο το συστημα. Αν ειναι τοτε θα κατεβαζεις το voltage ενα σκαλι μεχρι να βρεις το ελαχιστο. (αρκετοι απενεργοποιουν τα cool n quiet κλπ, εγω τα εχω ενεργα εκτος απο το C1E)

Link to comment
Share on other sites

Με κατατοπισες, διαβασα λιγο και το φορουμ για to O.C στο αντιστοιχο θεμα, θα αναφερθω και εκει μολις το κανω. Επισης, ξερεις μηπως ποιο κομματι της GPU σχετιζεται με τον χρονισμο της CPU για να λειτουργουν ολα στο μεγιστο; Δηλαδη δεδομενη τη ταχυτητα της CPU ποιο ειναι το μεγιστο για τη GPU, για το core της και τη μνημη της (γενικα ταχυτητα επεξεργασιας γραφικων που υποστηριζει ενα συστημα). Γιατι στα μαγαζια ωραια πουλανε, αλλα μπορει καποιος να πει τις δυνατοτητες καθε συστηματος με νουμερα? Ρωταω γιατι ωραιο ακουγεται πιανω τοσα fps και εχω κανει Ο.C στα 5GHz, αλλα στην ουσια για να μην εχεις τα λεγομενα "bottleneck" υπαρχει τροπος να το υπολογισεις? Τελος ακουω ολο καλα λογια για την hyper evo 212, υπαρχει κατι καλυτερο vfm και επειδη εχω high profile μνημες διαβασα σχολιο σε καποιο τυχαιο ξενο φορουμ, οτι στις θεσεις 2-4 χωρανε με αυτη την ψυκτρα, μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος που την εχει; Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως στα games αν χανεις fps θα ειναι λογω καρτας γραφικων. Δεν ειμαι ομως πολυ σχετικος για να σου απαντησω για το bottleneck. Επισης δοκιμασε με τη stock ψυχτρα αν και δεν ειναι καλη, εμενα με καλυπτει παντως για το χαμηλο o/c που εκανα. (βαλε και το Hwmonitor να τσεκαρεις τις θερμοκρασιες που ξεχασα να σου πω πιο πανω).

Link to comment
Share on other sites

Απο σ/κ θα αρχισω να πειραζω το cpu και θα πω αποτελεσματα, αν και δυστυχως δεν εκλεισε συμφωνια για την gtx580, οποτε ειμαι στο ψαξιμο ακομα για κατι αντιστοιχο... Αν απαντουσε κανενας γνωστης θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε... Βεβαια το google ειναι ο καλυτερος φιλος μας, οταν εχω πληρη εικονα θα γραψω γι'αυτο... (Οσο για ψυκτρα, ζαχαρώνω και τις noctua u12s - u14s, αν και μια πιο οικονομικη λυση ειναι hyper evo με noctua fan, νομιζω ειναι κατι που θα μου μεινει για πολυ καιρο)

Link to comment
Share on other sites

To οc του cpu δεν σχετιζεται πουθενα με την gpu. Μετρησεις δεν θα σου δωσει ποτε κανεις, θελει ψαξιμο και δοκιμη για το τι παιζει και πως. Αν δεν τρως bottleneck stock τοτε με το νορμαλ oc που θα κανεις θα εισαι μια χαρα. Το oc βεβαια δεν αξιζει για να παιχνιδια αφου μαξ θα σου δωσει 5fps. Η 580 που σκεφτεσαι σιγουρα ειναι ανωτερη απο αυτη που εχεις αλλα επισης ειναι πολυ ενεργοβορα πραγμα που δεν αξιζει στις μερες μας. Προφανως και παιζει ρολο σε τι τιμη την βρισκεις βεβαια.

Τελος, πολυ σωστα σκεφτεσαι αλλη ψυκτρα γιατι με stock δεν θα δεις προκοπη για oc. Αυτες που εχεις δει μια χαρα θα σε καλυψουν και απο αποδοση και απο θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αξίζει το o/c στον FX6100. Αν θες να τρέξεις κάνα benchmark έτσι για το καλό, ναι ζόρισέ τον, με stock ψύκτρα τον είχα φτάσει 4.9GHz από τα 3.3GHz default George_oc`s CPU Frequency score: 4915.52 mhz with a FX-6100 Ίσως ένα 4GHz στην καθημερινότητα να σου έδινε μερικά seconds στο photoshop σε κάνα απαιτητικό filter, ή λίγο πιο γρήγορο compression στο Winrar, αλλά μη φανταστείς τρελές διαφορές.

Νομίζω η καλύτερη λύση αν παίζεις κάνα παιχνιδάκι είναι να αλλάξεις την κάρτα γραφικών. Ακόμη και με μια GTX 460 θα δεις διαφορές από την 8800 που έχεις τώρα. Κοίταξε στα μεταχειρισμένα για καμιά GTX 480 αν δεν σε νοιάζουν οι θερμοκρασίες, ή ακόμα καλύτερα καμιά GTX 580, καμιά 270X από AMD, τέτοια πραγματάκια ;) Το CPU σου είναι ok για αυτές τις κάρτες και γενικά το σύστημα θα πάρει μεγάλη ανάσα στα games.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα o/c δεν εκανα, καθως δοκιμασα prime με στοκ ψυκτρα και πηγε 57 βαθμους...ακομα gpu δεν βρηκα κατι αξιολογο σε μεταχειρισμενο... Με την πρωτη ευκαιρια θα γινει αναβαθμιση σε gpu-monitor και αν περισεψει κανενα ευρω θα παρω και ψυκτρα να παιξουμε λιγο και με το cpu...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now