MetallicGR

Τι νέα περιμένουμε στο Google I/O την Τετάρτη

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τι περιμένουμε από το Google I/O την Τετάρτη]http://www.hwbox.gr/images/news_images/google.jpg[/NEWS_IMG] Πολλές οι φήμες και οι διαρροές σχετικά με το Google I/O event που θα πραγματοποιήσει η Google, και ιδού τι θα συμβεί.

Από τα πρώτα ίσως θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι και αυτό του Android N, του λειτουργικού που βρίσκεται πλέον εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που έρχονται για πρώτη φορά επίσημα, είναι το split-screen multitasking καθώς και νέα πλήκτρα για πρόσβαση στα quick settings. Το Chrome OS αναμένεται και αυτό να συζητηθεί, όμως ήδη γνωρίζουμε πως τα δύο αυτά OS συγκλίνουν, καθώς πλέον θα μπορεί (φήμη) να τρέξει εφαρμογές Android.

Από τα "μερικώς επιβεβαιωμένα" θέματα θα είναι και το Android VR, η προσέγγιση της Google στον τομέα του VR. Μέχρι στιγμής, οι κάτοχοι Android τηλεφώνου έχουν στη διάθεσή τους το Cardboard headset, κάτι που ίσως αλλάξει από φέτος μιας και περιμένουμε μια πιο ολοκληρωμένη/premium συσκευή με προηγμένες λειτουργίες. Παράλληλα, η Google ενδέχεται να υποδείξει τρόπους στους developers με τους οποίους θα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές και παιχνίδια ειδικά για VR. Το Project Tango θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης και σύμφωνα με το Bloomberg, ίσως είναι η στιγμή που το project θα βγει στον αέρα, με σκοπό να υποβοηθήσει τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Ο χώρος των gadget θα δείξει και αυτός μια σχετική τάση ανανέωσης, αφού στο I/O είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ανταγωνιστή του Echo της Amazon από τη Google. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για μια συσκευή με δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, ενώ ακόμα και το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο στη τελική του μορφή, ίσως δούμε αλλαγές στο σύστημα της Google Now. Στον χώρο του software, ένα από τα καυτά θέματα θα είναι και τα chatbots, τα οποία μπορούν να απαντήσουν σχεδόν σε κάθε μας ερώτηση ενώ ήδη έχουν γίνει ένα από τα πιο καυτά θέματα που θα συζητηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

https://events.google.com/io2016/

[img_alt=Τι περιμένουμε από το Google I/O την Τετάρτη]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture63157.png[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now