Noobakos

GPU στην ελλαδα 100 ευρω παραπανω ? γιατι

Recommended Posts

Το πήγα εκεί το θέμα, γιατί υπάρχει επιχειρηματολογία ότι οι έμποροι είναι αθώοι και για όλα φταίει η μικρή αγορά και η φορολογία. Θες link με την κάρτα που παρήγγειλα?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τους λόγος για τους οποίους υπάρχει μια αύξηση 30-40-50? (πρακτικά λιγότερη λόγο μεταφορικών), τότε απλά αγοράζετε από έξω και ελπίζεται 1) να σας έρθει και να μην έχει χτυπήσει-σπάσει 2) να μην χρειαστεί rma και 3) να έρθει εντός 10 ημερών και όχι 1 μήνα+.

Προσωπικά το pc της υπογραφής μου θα μπορούσα να το πάρω από mindfactory 70? φθηνότερα μαζί με μεταφορικά αλλά προτίμησα να το πάρω από Ελλάδα. Υπάρχει λόγος να ρισκάρω ή να λουστώ τους παραπάνω λόγους για 70? σε ένα ποσό περίπου 1200?; Αυτό το κρίνει ο καθένας με βάση την τσέπη του και τις ανάγκες του.

Σε αντίθετη περίπτωση αγόρασα από amazon.uk ένα hdmi splitter με ελληνικό power cable που Ελλάδα ξεκινούσαν στα 45-50 και από εκεί το πήρα 25 και ήρθε μέσα σε 4-5 μέρες αν θυμάμαι καλά.

Υπάρχουν πράγματα που οι αγορές από έξω είναι μονόδρομος (αν δεν σε πειράζει η αναμονή), αλλά το να κατηγορείτε τα Ελληνικά καταστήματα για μαφία και αισχροκέρδεια (με εξαίρεση κάποια που προαναφέρθηκαν) όταν βάζουν 20-30? πάνω σε μια gpu που κάνει 200-250 δεν έχει βάση και δεν θα κάτσω να εξηγήσω το γιατί επειδή το έκαναν πιο πάνω με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι θα μπορούσα εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει επιχειρηματολογία ότι κάποιοι έμποροι είναι σωστοί. Αν εσύ έχεις αποφασίσει και είσαι απόλυτος στην άποψή σου ότι όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι απατεώνες και μαφιόζοι, δεν σημαίνει ότι μπορείς να συγκρίνεις αχλάδια με καρέκλες για να "κερδίσεις" το επιχείρημα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγωντες στον καθορισμό της τιμής για ebay και για καταστήματα λιανικής. Αν θες βρες την ίδια κάρτα usb στο geizhals.eu μπας και μπορέσουμε να συγκρίνουμε πιο σωστά. Αλλά πάλι γιατί να πάμε σε usb κάρτες από τις κάρτες γραφικών; Δεν συγκρίναμε ήδη με link τις τιμές από skroutz και geizhals και βρήκαμε 20 ευρώ διαφορά;

Δεν έχεις "χάσει" το επιχείρημα αν θες να γλιτώσεις αυτά τα 20 ευρώ. Άποψη και απόφασή σου είναι και με γειά σου και χαρά σου. Δεν θέλεις να δώσεις αυτά τα 20 παραπάνω ρε παιδί μου, δεν σε κάνει λάθος αυτό. Αλλά να συμφωνήσουμε ότι ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικά και μπορούμε να καταλάβουμε και παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά και τις τιμές.

Σχεδόν σε όλα τα post μου είπα ότι κάποιες τιμές έχουν λογική και κάποιες είναι λάθος κινήσεις-αποφάσεις των ελληνικών καταστημάτων. Σχεδόν σε κάθε post μου λέω ότι όταν βλέπεις λάθος κινήσεις-τιμολόγηση μπορείς να το κρίνεις και στην ελεύθερη αγορά τα λάθη πληρώνονται. Όταν σε μια καφετέρια ο φραπές έχει 6 ευρώ και στην δίπλα έχει 2, είσαι της γνώμης ότι η καφετέρια των 6 θα μείνει ανοιχτή για πολύ καιρό;

Όσο για τον OP, νομίζω ότι τρολάρει λίγο. Εκτός αν όντως δεν έχει ιδέα από μαθηματικά και φορολογία. 3 σελίδες post και o OP έχει μείνει στα 100 euro από το πρώτο post του. Ο "αδύναμος" και το θύμα φτωχός Έλληνας που τον καβαλάει ο "πλούσιος μαφιόζος" καταστηματάρχης, έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση; Έχει δει ποτέ λογιστικά βιβλία επιχείρησης; Original poster, αν έχεις αποφασίσει από πριν ότι είσαι θύμα όλων και όποιος έχει 20 ευρώ παραπάνω από εσένα είναι μαφιόζος, δεν μπορείς να διαβάσεις 3 σελίδες post που σου λένε ότι το 100 είναι 20 και εσύ ξαναγράφεις 100, τζάμπα τον χρόνο σου και μας σπαταλάς. Έκανες post σε ένα forum για συζήτηση. Αν δεν θες συζήτηση και θες μόνο να μας ανακοινώσεις την γνώμη σου από το πρώτο post, καλύτερα πήγαινε εκτύπωσε φυλλάδια (από το ebay από Κίνα φυσικά) "Έλληνες καταστηματάρχες = Μαφία" και μοίραζέ τα στο Σύνταγμα. Πιο λογικό θα είναι από το να συνεχίσει αυτό το thread.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με GregEl και μερικά άλλα άτομα σχετικά με το τι φταίει που είναι γενικότερα πιο ακριβή η αγορά στην Ελλάδα σε θέματα Hardware και συγκεκριμένα στις κάρτες γραφικών. Όντως θέλει πολύ ψάξιμο είτε μέσω Skroutz είτε μέσω ίσως φίλων που γνωρίζουν για να βρει κάποιος την σχεδόν χρυσή τομή Value for money για την αγορά μία καινούριας κάρτας γραφικών. Προσωπικά ποτέ δεν έχω αγοράσει hardware από το εξωτερικό και ούτε πρόκειται. 1ον γιατί θέλω να συνεισφέρω στην οικονομία της χώρας μου και 2ον γιατί πιστεύω ότι τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα παλεύουν ανάμεσα σε λιοντάρια και ύαινες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές κάνοντας ότι μπορούν καλύτερο σε θέμα τιμών. Όχι όλα βέβαια τα μαγαζιά, αλλά τα περισσότερα πιστεύω. Και κυρίως αυτά που έχουν καλά support after sales! Πρόσφατα αγόρασα τον Samsung 850 EVO από ένα κατάστημα στο κέντρο (σκρουτζομάγαζο) στην Θεσσαλονίκη. Σύγκρινα τιμές εκατό φορές. Για 5-20€ διαφορά δεν το κοίταξα καν να πάρω από έξω. Βέβαια τώρα μιλάμε για άλλου είδους hardware. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουμε να αγοράζουμε από Ελλάδα, φυσικά κάνοντας έρευνα αγοράς και να μην κάνουμε τόση σύγκριση με το εξωτερικό. Άλλο η ελληνική αγορά και άλλο θέμα του εξωτερικού. Και όχι για 20 ακόμα και 30€ διαφορά δεν αξίζει να πάρει κάποιος από έξω. Τα ελληνικά e-shops (όχι η αλυσίδα e-shop) και δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, έχουν πολύ αξιόλογες τιμές. Ας τα υποστηρίξουμε λοιπόν. Δεν είναι όλοι ούτε μαφιόζοι ούτε εκμεταλλευτές!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now