MetallicGR

Η AMD Radeon R9 285X υπάρχει, όμως δε θα κυκλοφορήσει!

Recommended Posts

Η ακυρωθείσα κάρτα γραφικών της AMD εμφανίζεται σε βάση δεδομένων δύο χρόνια μετά την αρχική υποτιθέμενη κυκλοφορία της.

Ο πυρήνας Tonga της AMD ήταν αυτός που ουσιαστικά έβαλε την AMD στο κυνήγι της αποδοτικότητας, ξεζουμίζοντας τη λιθογραφία των 28nm προς αύξηση των επιδόσεων ενώ παράλληλα ρύθμιζε σε αποδεκτό βαθμό τη κατανάλωση του chip. Μετά την R9 285 που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια, η AMD είχε στα σκαριά και μια πιο ισχυρή εκδοχή της η οποία θα εμφανιζόταν με σκοπό να αντικαταστήσει πλήρως τα Tahiti based μοντέλα της αγοράς, κάτι που ποτέ δεν έγινε. 

Η AMD ακύρωσε όλα τα σχέδια που είχε κάνει για την R9 285X και έκλεισε το project στο συρτάρι. Στις 6 Νοεμβρίου του 2016 όμως το C765 board εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του Techpowerup και κάπως έτσι επιβεβαιώνονται τα πρώτα specs για τη κάρτα. Η κάρτα εφοδιάζεται με ένα κύκλωμα τροφοδοσίας 5+1 φάσεων ενώ αντί για 2 βρίσκουμε 3GB GDDR5 μνήμη και δίαυλο 384-bit. Την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις της σε ρεύμα καλύπτονται από ένα 6+8pin PCIe power connector αντί για τα δύο 6-pin που γνωρίζαμε με τη 285. Εκτός από τα βελτιωμένα specs, το ίδιο βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις της, όπως φαίνεται στο μετροπρόγραμμα TimeSpy 1.0 της Futuremark. 

 

126 (1).jpeg

 

126 (2).jpeg

 

126 (1).jpg

 

 

Πηγή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now