MetallicGR

Βόλτα στα σωθικά του Sony Playstation 4 Pro!

Recommended Posts

Το γνωστό iFixit πραγματοποιεί ένα teardown και μας δείχνει τα κύρια συστατικά της νέας κονσόλας της Sony.

Το PlayStation 4 Pro κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά πριν από λίγες ημέρες και ήδη βρίσκεται στα σπίτια πολλών gamers! Η κονσόλα που ενσωματώνει νέα GPU με τον πυρήνα Polaris 10, με 2304 πυρήνες όπως και στη περίπτωση της RX 480 έρχεται για να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τη non-Pro έκδοση σε ένα "πακέτο" με ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Αν και για τα πλήρη specs έχουμε αναφερθεί εδώ, σήμερα έχουμε ένα από τα πρώτα teardowns της κονσόλας από το iFixit.

Το iFixit αποκαλύπτει τη μητρική της κονσόλας μαζί με το υπόλοιπο hardware που θυμίζει αρκετά την μέχρι σήμερα απλή έκδοση. Ο δίσκος που δίνεται μαζί έχει μέγεθος 1TB ενώ το AMD SoC που στέκεται στη γωνία σχεδόν του PCB περιβάλλεται από 8GB GDDR5 μνήμη, από τη πίσω όμως πλευρά της πλακέτας. Ο δίσκος είναι αναβαθμίσιμος.

Το iFixit δίνει το σκορ των 8 βαθμών στη κονσόλα μιας και όπως ανέφερε η Sony δεν χρησιμοποιεί κόλλα στα components κάνοντας έτσι το disassembly εύκολη υπόθεση. Τα σχετικά αυτοκόλλητα warranty void όμως θα αποτρέψουν αρκετούς από το άνοιγμα της κονσόλας για τον καθαρισμό ή την επισκευή της. 

 

47296.jpg

 

184.jpg

 

184a.jpg

 

184b.jpg

 

Πηγή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και νομίζω πως είναι πολύ λάθος η κίνηση για το PS4 PRO, πιστεύω πως για τους ήδη κατόχους του PS4 ή του PS4 Slim δεν αξίζει η αλλαγή σε PRO. Αν δεν έχεις και πας να το πάρεις τώρα τότε εννοείται ναι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Από ένα αναλυτικό review που το είδα live σε παιχνίδια είναι καλό οκ. Το Upscaling κάνει δουλειά αλλα σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με native 4K ανάλυση. Επίσης αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και το ότι ακόμα και να μην έχεις τηλεόραση που να είναι 4Κ υπάρχει διαφορά στα γραφικά καθώς βγάζει 4K από PS4 και το συμπιέζει σε 1080. Η διαφορά στη τιμή είναι μικρή αλλα νομίζω πως αρχίσανε και στο console gaming να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι. Ένα μείον είναι ότι σε Blue ray δεν έχει υποστήριξη σε 4Κ και η ειρωνεία είναι πως στο Scorpio θα υπάρχει και μάλιστα ο player είναι της Sony...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now