MetallicGR

Η AMD προσφέρει τις GPUs της στους Servers της Google!

Recommended Posts

Οι υπηρεσίες cloud της Google αποκτούν νέο hardware από την AMD και έτσι βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εγκαθίδρυση της εταιρίας στην αγορά του HPC.

Τα περισσότερα χρόνια, μεγάλες εταιρίες στον χώρο του High performance computing επέλεγαν GPUs της NVIDIA για κρίσιμες αγορές και εργασίες κάτι που οφειλόταν κυρίως στη προώθηση της πράσινης. Τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν μιας και ο κολοσσός του διαδικτύου Google επέλεξε την AMD για να στολίσει τους servers της και πιο συγκεκριμένα αυτούς που σχετίζονται με τις υπηρεσίες cloud από το 2017.

Οι επιταχυντές που θα βρεθούν στους servers θα είναι οι FirePro SC9300 x2 και αποτελούν παραλλαγή της desktop Radeon Pro Duo που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες και ενσωματώνει δύο πυρήνες Fiji μαζί με 8GB VRAM. Η Google έχει και τη συμβολή της NVIDIA με τις νέες Tesla P100 και μερικές Tesla K80. Σύμφωνα με δήλωση του Raja Koduri, senior vice president and chief architect του Radeon Technologies Group οι κάρτες γραφικών αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και προγραμματισμού για εφαρμογές big data. Εδώ θα σημειώσουμε ότι το οικοσύστημα της AMD είναι open source κάτι που ίσως επιταχύνει περισσότερο την ανάπτυξη στην εν λόγω αγορά.

 

230.jpg


Πηγή.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now