MetallicGR

Δύσκολο στην επισκευή το MacBook Pro με TouchBar

Recommended Posts

Το iFixit αναφέρει στο νέο teardown του ολοκαίνουριου MacBook της Apple πως η επισκευή του είναι εξαιρετικά πιο δύσκολη από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα το iFixit, γνωστό από τα σκορ που δίνει ως προς την επισκευασιμότητα των εκάστοτε προϊόντων έδωσε στο νέο MacBook της Apple 1 στα 10! Ο λόγος, η σχεδιαστική αλλαγή της Apple με τη προσθήκη του TouchBar, μιας ειδικής μπάρας μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει επιπλέον λειτουργίες εντός του λειτουργικού συστήματος.

Το iFixit ανέφερε και άλλες σχεδιαστικές αλλαγές της Apple στο εσωτερικό οι οποίες κάνουν πιο δύσκολο το έργο της επισκευής. Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα οι χρήστες μπορούσαν να αναβαθμίσουν μερικά υποσυστήματα όπως το δίσκο/SSD του μηχανήματος, κάτι που δεν υφίσταται με τη νέα έκδοση αφού όλα τα παραπάνω είναι "κολλημένα" στη μητρική πλακέτα. Αυτό οδηγεί τους χρήστες στην απευθείας αγορά ενός ακριβότερου μοντέλου εξ' αρχής και δεν επιτρέπουν την αναβάθμιση σε μελλοντικό στάδιο, όταν και εφόσον παρουσιαστεί η εν λόγω ανάγκη. Μπορείτε να δείτε το teardown εδώ.

 

SeMnR6oUr2JLpJ42.jpg

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Εκτός αυτού, έβλεπα ένα review για το 13 pro με touch bar και το παράξενο είναι ότι σε αυτό έχουν από τα πλάγια ανοίγματα για να παίρνει αέρα ενώ στο απλό δεν έχει...και που είναι το παράξενο??...ο ήχος στο απλό είναι πολύ καλύτερος...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now