MetallicGR

Πως βλέπετε το μέλλον της αγοράς των smartwatches;

Πως βλέπετε το μέλλον της αγοράς των smartwatches;  

20 members have voted

  1. 1. Πως βλέπετε το μέλλον της αγοράς των smartwatches;

    • Μικρό - Θα εξαφανιστούν σύντομα.
      4
    • Θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας!
      8
    • Θα δυσκολέψουν τη καθημερινότητα!
      0
    • Δε θα έχουν να προσφέρουν κάτι "έξτρα".
      1
    • Στάσιμη μέχρι να λυθούν οι "ατέλειές" τους
      6
    • Άλλο, θα αναπτυχθώ;
      1


Recommended Posts

Ένα ενδιαφέρον forum thread αποτελεί τη καλύτερη πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός νέου poll. Η περασμένη εβδομάδα περιλάμβανε αρκετές ειδήσεις σχετικές με wearables κυρίως όσον αφορά τις κινήσεις μεγάλων παικτών της αγοράς που αφορούν κυρίως το μέλλον. Η Apple δήλωσε πως οι πωλήσεις του Watch πηγαίνουν καλά, με τους αριθμούς όμως να έχουν μια ελαφρώς διαφορετική άποψη, την οποία φυσικά δε συμμερίζεται ο CEO, Tim Cook. Η Pebble από την άλλη φαίνεται πως θα σταματήσει τη παραγωγή λόγω της εξαγοράς της από τη Fibit παρά τις καλές πωλήσεις που εμφάνιζε ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τη Motorola, η οποία φαίνεται πως δέχεται πιέσεις από άλλους δυνατούς παίκτες της αγοράς και σταματά τη παραγωγή, αόριστα. 

 

Η αγορά των wearables και των activity trackers είναι νέα και αναμφίβολα δεν έχει αρκετούς υποστηρικτές για την ώρα, όμως όσοι προχωρούν στην αγορά κάποιου, επιθυμούν απλές λειτουργίες και χαμηλή τιμή - τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στατιστικά της αγοράς - ενώ υπάρχουν φυσικά και άλλοι που ξοδεύουν ένα αξιοσημείωτο ποσό, όπως στη περίπτωση ενός Apple Watch που ανάλογα με την έκδοση μπορεί να κοστίσει από μερικές δεκάδες Ευρώ μέχρι και χιλιάδες! Σε περσινό poll είχαμε δει τη δική σας οπτική γωνία του πως θα χαρακτηρίζατε τον χρήστη ενός wearable τη σήμερον ημέρα, αναφερόμενοι γενικότερα στη κατηγορία όσων πρακτικά αποκαλούνται "φορετά gadgets". Η πλειοψηφία είπε "επιδειξία" ενώ η δεύτερη πιο "ηχηρή" επιλογή ήταν "γραφικός - για ένα gadget που έχει περιορισμένες πληροφορίες". Έναν χρόνο μετά, βλέπουμε την αγορά πιο ανεπτυγμένη με περισσότερες προτάσεις από πολλές εταιρίες και τα gadgets προσφέρουν πιο πολλές λειτουργίες όμως και πάλι αυτό δε φτάνει για να δώσει προβάδισμα στην αγορά. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σημερινό ερώτημα, το οποίο είναι: Πως βλέπετε το μέλλον της αγοράς των smartwatches;

 

57.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας. Όλα αυτά που μπορείς να ελέγχεις από κάτι που δε χρειάζεται πρακτικά να κρατάς στο χέρι σου ίσως εκτοπίσουν και τα μικρά smartphones κάτω των 5 ιντσών.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα έχει μέλλον το θέμα. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει πολύ μεγάλο margin σε ότι αφορά το κόστος κατασκευής με την τιμή πώλησης αλλά φαίνεται πως μέχρι τώρα πλην της Apple που απλά έχει το hype καμία άλλη εταιρεία δεν έχει πείσει τους καταναλωτές. Κατ'εμέ το λάθος έγκειται ότι όλες το ρολόι από "κόσμημα" το έχουν κάνει εργαλείο fitness.
Μακάρι η Fitbit μετά την εξαγορά του software κομματιού της Pebble να δει λίγο προς τα εκεί. 
Η Pebble ήταν η μόνη εταιρεία ΙΜΟ που πρόσφερε λίγο από όλα σε ισορροπία αλλά πάντα σε σωστή τιμή αλλά προφανώς δεν πουλούσε όταν ειδικά έχεις γίνει εταιρεία και πας ξανά στο kickstarter για να πάρεις χρήματα να φτιάξεις το επόμενο σου προιόν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Μικρό - Θα εξαφανιστούν σύντομα

Είναι ωραίο σαν ιδέα αλλά δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα ότι θα πρέπει να φορτίζω και το ρολόι κάθε δεύτερη μέρα....Ίσως να έχει μέλλον όταν το δουν περισσότερο σαν κόσμημα και λιγότερο σαν ένα gadget που κάνει 100 πράγματα....

Quote

Κατ'εμέ το λάθος έγκειται ότι όλες το ρολόι από "κόσμημα" το έχουν κάνει εργαλείο fitness.

Συμφωνώ όσο δεν πάει!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στάσιμη μέχρι να λυθούν οι "ατέλειές" τους. Νομίζω το θέμα μπαταρίας και οικοσυστήματος εφαρμογών είναι που τα κρατάει πίσω. Χρειάζεται η μπαταρία να κρατάει εβδομάδα για μένα, στην ιδανική περίπτωση μήνα. Επίσης αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρολόι για κλειδί αυτοκινήτου για 4 μάρκες μόνο, για remote control για 3-4 smart tv/media players μόνο κλπ δεν είναι αρκετό. Αν παίξει κάποιο universal protocol και μπορείς εύκολα να χειριστείς ότι ασύρματο device υπάρχει και σαν universal access key, τότε θα γίνει πιο mainstream. Προς το παρόν είναι αυτό που είπαν και οι παραπάνω. Στη θέση ενός αντικειμένου-κοσμήματος που μέχρι τώρα ήταν απλώς prestige και σου έλεγε την ώρα, βάζεις ένα περιορισμένο fitness tracker... the consumer does not get excited like that...

Link to comment
Share on other sites

Δε βρίσκω λόγο ύπαρξης πραγματικά, Ακόμα και για ανθρώπους που έχουν συχνή επαφή με κινητά και emails και ότι άλλο τέτοιου είδους νομίζω πως είναι υπερβολή να κρατάς κάτι το οποίο θα το βγάζεις κάθε 2η μέρα για φόρτιση και ταυτόχρονα να φορτίζεις και το κινητό σου το οποίο κάνει την ίδια δουλειά.

Edited by La_MoRt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now