MetallicGR

Intel Core i7 7700K: Delidded πριν τη κυκλοφορία του!

Recommended Posts

Στα forums του Anandtech, μέλος πραγματοποίησε delid του επεξεργαστή Core i7 7700K και είδε πως οι θερμοκρασίες έπεσαν κατά 30 περίπου τοις εκατό κάνοντας τον επεξεργαστή stable και στα 5GHz!

Ήδη από την είδηση του Tom's Hardware είχαμε επιβεβαιώσει πως οι Kaby Lake με αρχηγό τον Core i7 7700K θα είναι ελαφρώς πιο ζεστοί σε σχέση με τους τωρινούς Skylake ενώ θα είναι απειροελάχιστα πιο γρήγοροι μιας και βασίζονται στην ίδια αλλά optimized αρχιτεκτονική και λιθογραφία των 14nm FinFET της Intel. Το μέλος του Anandtech "RichUK" έχει στα χέρια του έναν 7700K τον οποίο και έκανε delid για να εντοπίσει τις διαφορές. 

Αρχικά τα 5GHz ήταν εφικτά με τάση 1.34V ενώ 1.264V απαιτούνταν για μια σταθερή συχνότητα λειτουργίας στα 4.7GHz επάνω σε μια Corsair H100i. Σε benchmarks και stress tools όπως το Prime95, ο επεξεργαστής έτρεχε με θερμοκρασίες 96C στα 5GHz κάτι που οδηγεί σε throttling σε ορισμένες περιπτώσεις. Οπότε το επόμενο βήμα ήταν το delid, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά μιας και ο 7700K "κέρδισε" 30 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου τρέχοντας στα 5GHz με τάση 1.344V με θερμοκρασίες 66 βαθμούς maximum. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η θερμοαγώγιμη πάστα CoolLaboratory Liquid Ultra η οποία μπήκε ανάμεσα από το die και το heatspreader αντικαθιστώντας τη θερμοαγώγιμη της Intel. 

Να θυμίσουμε ότι εάν σκέφτεστε κάτι ανάλογο για τον δικό σας, η διαδικασία του delid ακυρώνει σε κάθε περίπτωση την εγγύηση του επεξεργαστή!

 

181.jpg

 

181 (1).jpg

 

181 (2).jpg

 

181 (3).jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4.7ghz με 1.26 χαλαρά! Μια χαρά για όσους ΔΕΝ έχουν πάρει z170 και θέλουν αναβάθμιση...γιατί ξέρω τουλάχιστον 4 άτομα που θα πάνε από 6600k σε 7700k πυροβολημένοι φίλοι μου!!! :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yeah, but isn't this a bad thing? Δεν είναι μ@λακία της intel να σου πουλάει high end cpu με "χαζή" πάστα και να έχεις thermal throttling (με overclock) αν δεν ακυρώσεις την εγγύησή σου; Δηλαδή να μην την ενδιαφέρει η πάστα σε locked cpus να το καταλάβω, αλλά k cpu unlocked and expected to be overclocked με άσχημη θερμική συμπεριφορά λόγω πάστας;

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κάτι λάθος...Ξεχνάμε εύκολα μου φαίνεται ότι οι 6700K για να κάνουν τα ίδια ρολόγια (4.8-4.9Ghz) θέλει delidding και μόνο τα καλά κομμάτια το έκαναν αυτό.

Τώρα ακόμα και με το καπάκι πάρα πολλά κομμάτια μπορούν να κάνουν 4.8Ghz και μέτρια προς καλά κομμάτια με delidding κάνουν 5Ghz.

Επίσης, δεν κερδίζουν όλα τα κομμάτια 30C. Θα έλεγα ανάλογα το κομμάτι από 15-30C.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πωλειται 4790κ  5ghz 1.28v stable...

Μόνο 500 euros

 

Προσωπικά αν κάποια στιγμή τον πουλήσω...δε θα τον σκοτώσω..και ας είναι dellided lapped  χωρίς εγγύηση. 

Προτιμώ να τον βάλω στο κατεβαστηρι που λένε ή να τον χαρίσω στα παιδιά εδώ να τον βάλουν στα κρύα αν θενε μιας και είναι καλό κομματι...παρά να τον βάλω αγγελία και να μου στέλνουν "ααα δεν έχει εγγύηση σου δίνω 100 ευρω"

Delid αξίζει να κάνεις άμα δεις ότι έχεις καλό κομμάτι και ανεβαίνει για να κερδίσεις τα mhz που σου κόβει η θερμοκρασία...αν τύχει σε μουλαρι cpu δε θα το κανα.

Είναι 1-2 % να σου τύχει χρυσο τσιπ...

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now