MetallicGR

Slides του επερχόμενου Qualcomm Snapdragon 835

Recommended Posts

Το high end SoC της Qualcomm θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση CES και το VideoCardz έχει πριν απ' όλους τα slides που αναφέρονται σε πολλά από τα specs του!

Μετά από τον Snapdragon 820, η Qualcomm ετοιμάζει ένα νέο και βελτιωμένο SoC που θα βρεθεί σε πλήθος smartphones μέσα στο 2017. Ο Snapdragon 835 θα γίνει από τους πιο ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές της εταιρίας και μέσω των slides αποκαλύπτεται πως θα είναι τη μισή κατανάλωση απ' ότι ένας Snapdragon 801. Η συστοιχία Kryo 280 χαρακτηρίζεται από τους τέσσερις μεγάλους και τους τέσσερις μικρούς πυρήνες μαζί με τα 2MB L2 cache. Οι μεγάλοι πυρήνες θα μπορούν να τρέχουν έως και τα 2.45GHz, κάτι που είναι στο χέρι του OEM ενώ οι μικρότεροι στα 1.9GHz με στόχο το απόλυτο efficiency ειδικά σε χαμηλής απαίτησης εφαρμογές. 

Η Qualcomm προχωρά σε μια αρχιτεκτονική που την ονομάζει ετερογενή, αντίστοιχη με το HSA της AMD, όπου η κάθε εργασία θα πραγματοποιείται αυτόματα στο σωστό υποσύστημα (CPU ή GPU) γα μέγιστη απόδοση ανά watt. Αυτό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για εξοικονόμηση ενέργειας ειδικά στις φορητές συσκευές όπου συχνά πάσχουν στον τομέα της αυτονομίας. Αλγόριθμοι στο εσωτερικό του SoC θα αναγνωρίζουν το είδος της εφαρμογής (3D rendering, αναπαραγωγή 4K video κλπ) και θα θέτουν σε λειτουργία το αντίστοιχο υποσύστημα. 

Εντός του SoC των 10nm FinFET θα υπάρχει και η Adreno 540 GPU μαζί με πολλά ακόμη υποσυστήματα όπως DSP και ασφαλείας για βιομετρικό hardware που ενσωματώνουν οι OEMs. 

 

 

282 (1).jpg

 

282 (2).jpg

 

282 (3).jpg

 

282 (4).jpg

 

282 (5).jpg

 

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now