MetallicGR

Το νέο NVIDIA SHIELD set-top-box βγαίνει σε προπαραγγελία

Recommended Posts

Η NVIDIA μπορεί να άφησε μια πικρία στους enthusiasts μιας και δεν έδειξε τη πολυαναμενόμενη GTX 1080 Ti, όμως αποκάλυψε το νέο SHIELD TV του 2017 με δυνατότητα 4K και HDR!

Η αγορά των set-top-boxes γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρουσα με το νέο SHIELD TV της NVIDIA που πλέον έρχεται με μικρότερες διαστάσεις ενώ είναι και πολύ ελαφρύτερο. Η νέα έκδοση συνεχίζει να έχει ως βάση το SoC Tegra X1 όμως με το ανανεωμένο form factor δε θα αποτελέσει πρόβλημα και αντιθέτως θα στοχεύσει στη mainstream κατηγορία. 

 

36 (3).jpg

 

Το SoC έχει αρκετή ιπποδύναμη για να υποστηρίξει αναπαραγωγή 4Kp60 περιεχομένου και το νέο software update - που θα δοθεί και στους κατόχους της προηγούμενης έκδοσης - προσθέτει υποστήριξη 4K και HDR streaming αλλά και απεικόνισης. Οπότε το STB είναι συμβατό και με το Netflix! Τα υπόλοιπα specs παραμένουν ίδια με το μοντέλο του 2015 και έτσι έχουμε 3GB LPDDR4 RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, δύο USB 3.0 και μια HDMI 2.0b έξοδο. 

 

Μεγάλη αλλαγή σε σχέση όμως με το μοντέλο του 2015 είναι το νέο Shield Controller, με τη πολυγωνική σχεδίαση και τον παράλληλα λιτό χαρακτήρα του. Το touchpad αποτελεί παρελθόν σε αυτή την έκδοση και η NVIDIA προσθέτει ένα always on αυτή τη φορά μικρόφωνο για το Google Assistant, έναν ψηφιακό βοηθό που μπορεί να βρει πληροφορίες και να ελέγξει διάφορες συσκευές με τη φωνή!

36 (2).jpg

 

Η NVIDIA όμως πραγματοποιεί και είσοδο στο Smart Home. Το SHIELD θεωρείται ως ένα σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι από ένα σύγχρονο και έξυπνο σπίτι και γι' αυτό τον λόγο εισάγει στην αγορά και το Spot, μια συσκευή που τοποθετείται σε κάποια ελεύθερη πρίζα και ενσωματώνει ένα ασύρματο μικρόφωνο και ένα μεγάφωνο. Με αυτό μπορούμε απομακρυσμένα να ελέγξουμε το SHIELD επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες του ενσωματωμένου Google Assistant. Όπως ανέφερε η NVIDIA το συγκεκριμένο είναι συμβατό και με το SmartThings hub της Samsung και έτσι η ενσωμάτωσή του στον χώρο θα είναι αρκετά γρήγορη. Η προτεινόμενη τιμή του SHIELD 2017 θα είναι $199

 

nvidia_shield_spot.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now