MetallicGR

Πτώση στις τιμές των AMD Fiji GPUs - Η αγορά ετοιμάζεται για τις Vega

Recommended Posts

Καταστήματα φαίνεται πως ξεστοκάρουν τις υπάρχουσες Fiji based κάρτες γραφικών τους εν όψει της κυκλοφορίας των πρώτων Vega καρτών γραφικών από την AMD, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πτώση των τιμών ξεκινά από την Radeon Pro Duo, την οποία είχαμε δει ενδελεχώς στο review μας τον περασμένο Απρίλιο του 2016. Η GPU κυκλοφόρησε αποκλειστικά για game developers όμως αυτό δε σήμαινε πως η GPU μπορούσε να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά σε games, αφού φορούσε δύο Fiji XT πυρήνες, όμοιους με αυτούς που βρίσκαμε σε μια Fury X. Η τιμή της, ήταν $1499 κατά το launch όμως πλέον μπορούμε να τη βρούμε μέχρι και στα $799, σχεδόν 50% κάτω από την αρχική προτεινόμενη τιμή.

Αντίστοιχα, η Fury X που βρίσκεται συνεχώς πολύ κοντά στην GTX 1070 της NVIDIA βρίσκεται και αυτή σε νέα χαμηλά επίπεδα τιμών που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και τα $310. Για την τιμή, αποτελεί σίγουρα ευκαιρία, όσο τα καταστήματα ξεκινούν να αδειάζουν ότι στοκ έχει ξεμείνει από υπάρχουσες Fiji GPUs της AMD. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής "leaks", επίσημα και ανεπίσημα, οι Vega GPUs θα τοποθετηθούν στα ανώτερα στρώματα της αγοράς και θα αντικαταστήσουν τις τωρινές Fiji Που μέχρι σήμερα αποτελούν ότι καλύτερο έχει να δείξει η AMD στο high end κομμάτι της αγοράς. 

 

 

62523.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

14 hours ago, venisk said:

1070 κ πάλι 1070... έχει 8gb vram δεν χρειάζεται υδροψυξή και είναι dead silent... Για την pro duo η τιμή δεν είναι κακή.

κομμενα τσιπακια της πρασινης ουυυυυυυυ

Link to comment
Share on other sites

On 21/1/2017 at 11:44 AM, venisk said:

1070 κ πάλι 1070... έχει 8gb vram δεν χρειάζεται υδροψυξή και είναι dead silent... Για την pro duo η τιμή δεν είναι κακή.

 

Ευτυχώς που έχει 8GB

http://www.guru3d.com/articles_pages/sniper_elite_4_pc_graphics_performance_benchmark_review,7.html

index.php?ct=articles&action=file&id=287

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now