MetallicGR

Προβολή σε HDR - Yeah ή Meh;

Προβολή σε HDR - Ναι ή Meh;  

28 members have voted

  1. 1. Προβολή σε HDR - Ναι ή Meh;

    • Θα μεταβώ με τη πρώτη ευκαιρία!
      5
    • Είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά θα περιμένω.
      13
    • Δεν τρελαίνομαι αλλά θα το δοκιμάσω πρώτα.
      5
    • Δε με ενδιαφέρει τόσο.
      5
    • Δε με ενδιαφέρει καθόλου!
      0


Recommended Posts

Οι gamers συνηθίζουν να αναζητούν παιχνίδια με όμορφα γραφικά και τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές έχουν αυξήσει σημαντικά τον πήχη, κάτι στο οποίο έχει βοηθήσει και το βελτιωμένο hardware. Τα γραφικά καλώς ή κακώς αποτελούν πολλές φορές έναν βασικό λόγο για τον οποίο θα παίξουμε ένα παιχνίδι - φυσικά δεν ισχύει πάντοτε, όπως μας έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία.

Το next big thing τη τελευταία περίοδο στον χώρο του gaming - που υποστηρίζουν εταιρίες όπως η AMD και η NVIDIA και είδαμε να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση CES 2017 - είναι το HDR, ή αλλιώς High Dynamic Range. Ουσιαστικά το χαρακτηριστικό σε συμβατές οθόνες μπορεί να βελτιώσει την οπτική εμπειρία ακόμη και σε υπάρχοντες τίτλους αλλάζοντας δυναμικά το contrast και τη φωτεινότητα μεταφέροντας πιο πλούσια χρώματα, και παράλληλα πιο βαθύ μαύρο με υψηλότερη φωτεινότητα σε ορισμένα σημεία. Οι συμβατές οθόνες θα εφοδιάζονται και με δυναμικό backlight για να υποστηρίξουν ορισμένα από τα specs του προτύπου όπως το βαθύ μαύρο, τονίζοντας ορισμένα μόνο τμήματα τη εκάστοτε σκηνής, κάτι που οδηγεί και στο εφέ του HDR! 

Στη CES είδαμε demos, και παρά το γεγονός πως πρόκειται για απλά video στο Youtube χωρίς να έχουμε τις οθόνες μπροστά μας, μπορούμε να εντοπίσουμε τις διαφορές! NVIDIA και AMD "πουσάρουν" κι άλλο την αγορά - αλλά και τους developers και σύντομα θα δούμε HDR Ready τίτλους τόσο στο PC όσο και σε μερικές κονσόλες. Το Mass Effect Andromeda, το υπάρχον Shadow Warrior 2 και αρκετά ακόμη που θα κυκλοφορήσουν σύντομα αναμένεται να φέρουν το χαρακτηριστικό.

Από την άλλη το HDR δεν πρόκειται για αποκλειστικό feature που θα δούμε μόνο στο gaming αφού η βιομηχανία του κινηματογράφου αναμένεται να παρουσιάσει και αυτή υλικό για αυτή τη κατηγορία. Συμβατές τηλεοράσεις και ταινίες θα κάνουν και αυτές την εμφάνισή τους μέσα στο 2017 οπότε η μετάβαση μοιάζει να πλησιάζει όλο και πιο κοντά! Και περνάμε στο σημερινό ερώτημα: Πόσο πιστεύετε ότι αξίζει το HDR, είναι αρκετά ενδιαφέρον για εσάς;

 

 

107.jpg

 

 

 

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν τρελαίνομαι αλλά θα το δοκιμάσω πρώτα... πριν αναβαθμίσω. Μέχρι στιγμής έχω δει από κοντά σε έκθεση στην Αθήνα Samsung quantum dot, την LG την wallpaper (αυτή με τους μαγνήτες στο frame) και κάνα-δυό HDR της Samsung. Ομολογώ ότι η HDR είχε αρκετή διαφορά (προς το καλύτερο) αλλά θέλω να δω και στο gaming πως δείχνουν τα πράγματα. Πολύ κοντά στο εφέ φτάνουν και μερικές quantum dot βέβαια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα μεταβώ με τη πρώτη ευκαιρία!

Η επόμενη 4k ξανά ή 8k αν λογικέψουν οι τιμές τους μέχρι τότε οθόνη μου θα ήθελα να το έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now