MetallicGR

Τι μητρική χρειάζεται για overclocking στη πλατφόρμα AM4;

Recommended Posts

Η ASUS ισχυρίζεται πως έχει τη μαγική συνταγή για overclocking στη πλατφόρμα του AM4 socket και με τους νέους Ryzen επεξεργαστές της AMD.

 

Από τα μέχρι στιγμής leaks και ανεπίσημες πληροφορίες, οι επεξεργαστές της AMD θα μπορούν να τρέξουν σε συχνότητες έως 4.3 με 4.4GHz με συμβατική ψύξη αέρα ενώ για τα 5GHz θα πρέπει να επιστρατευτούν πιο ισχυρές μέθοδοι όπως υγρό άζωτο μιας και οι τάσεις σε συνδυασμό με τη παραπάνω συχνότητα δημιουργούν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, απαγορευτικές για τα δεδομένα μιας αερόψυξης ή υδρόψυξης.

 

Σε αυτές τις πληροφορίες έρχεται να προστεθεί και αυτή της ASUS που υποστηρίζει πως για μέγιστο overclocking (δεν αναφέρονται περισσότερα) δε χρειάζονται περισσότερες από 10 φάσεις τροφοδοσίας, οπότε περιμένουμε κάτι αντίστοιχο στα προϊόντα της. Όπως είδαμε πριν από λίγο, οι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν Windows 7 και αυτό λόγω των Bristol Ridge APUs, ενώ όσον αφορά τους επερχόμενους Raven Ridge (APUs), θα φέρουν τέσσερις Zen πυρήνες και οκτώ συνολικά threads χάρη στο SMT feature. 

 

Τέλος, το γαλλικό Canard PC Hardware επιβεβαιώνει την ύπαρξη και εξαπύρηνων Ryzen επεξεργαστών με 12 threads που θα καλύψουν το κενό που δημιουργείται μεταξύ των 8πύρηνων και των 4πύρηνων μοντέλων. Τα εν λόγω chips τρέχουν για την ώρα στα 3.3GHz ενώ θα έχουν ενδιαφέρον μιας και λέγεται πως πρόκειται για 8πύρηνα μοντέλα με απενεργοποιημένους πυρήνες.

 

 

 

AMD-Ryzen-640x353.jpg

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

γιατι ποτε ειπωθηκε οτι θα εκαναν 5ghz με αερα? μηπως εννοουσαν καποια ακριβοτερα τσιπακια που θα εβγαιναν αργοτερα? και παλι δυσκολο ακουγεται.

Link to comment
Share on other sites

Αν είχαν τις ίδιες επιδόσεις και στα 3D θα άξιζαν.

Αλλά πάλι αυτοί που παίζουν με high end VGAs ή multi-gpu ή οι benchers πάλι θα μείνουν ανικανοποίητοι.

 

Καλές οι 2D επιδόσεις, αλλά με την αναμενόμενη αύξηση των τιμών των motherboards ( πάνε οι εποχές που με 100€ έπαιρνες high end AM3 mobo ) δεν τους βλέπω τόσο καλά στο overall price/perf ratio ώστε να αποκλείουν πλήρως την σκέψη για Intel σύστημα σε κάποιον που θέλει να στήσει κάτι μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

σε αυτο το θεμα, ταιριαζει απολυτα το ρητο ..., "ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον εβγαλαμε".......!! 

 

βρε ανυπομονοι....,  καθιστε να δουμε τι θα βγει, να τους πιασουμε στα "χερια μας", να δουμε απο πρωτο χερι, τι πραγματικα ψαρια πιανουν, και μετα συζηταμε για OC. 

 

με φημες εγω........,  χτιζω ανωγια και κατωγια...!!! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα 4,3-4,4 όπως έχει δείξει το παρελθόν της AMD και της Glofo σχεδόν πάντα γίνονται 4.7-4.8ghz κατά την διάρκεια ωρίμανσης της μεθόδου παραγωγής. 

Προσωπικά πιστεύω πως κάποια στιγμή θα δούμε zen ακόμα και στα 5ghz.

 

Για αρχή ακόμα και τα 4.4ghz πολλά μου φαίνονται ....

Link to comment
Share on other sites

To να τρέξει ο 8c/16t Ryzen 5GHz με άζωτο δεν είναι τόσο τραγικό αν θέλετε να τον συγκρίνεται με τον αντίστοιχο 6900K ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τα 5.2. Ή ακόμα και ο 6950X που στα 4.8 θέλει SS. Το ζήτημα είναι τι κάνουν τα 4c/8t που εκεί η intel έχει πετύχει το efficiency με τον 7700K στα 5GHz αέρα. Που χλωμό το βλέπω αλλά όπως ανέφερε και ο @George_o/c ,να έχουν καλές επιδόσεις για τα χρήματά τους . Τώρα μιλώντας καθαρά για τα μεγάλα τσιπ δεν έχω δει από την intel τα τρελά νούμερα οπότε δεν μου κάνει τόσο εντύπωση το ''5ghz LN2'' στους amd . Ας βγούνε πρώτα με το καλό γιατί έχει κουράσει πάρα πολύ όλο αυτό το hype και βλέπουμε. 

Link to comment
Share on other sites

On 6/2/2017 at 2:20 AM, billpeppas said:

Ίσα ίσα θα "αναγκάσει" την Intel να ρίξει 6core CPUs στην mainstream πλατφόρμα και τιμές, και ίσως να αναπροσαρμώσει λίγο τις τιμές των desktop MCC επεξεργαστών.

 

Μέχρι να αρχίσει να χάνει κάποιο σεβαστό μερίδιο αγοράς από τα zen, δεν νομίζω να υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή τιμών. 

Εκτός βέβαια και αν οι zen βγουν τρέλα chip και κάνουν άνω κάτω την αγορά σε μία εβδομάδα.

 

Πάντως αν τα chip είναι καλά και προσφέρουν vfm αλλά και πάλι δεν προτιμηθουν από τα intel , καλά να πάθουμε σαν καταναλωτές. Θα μας φταίει το κεφάλι μας για την μελλοντική έλλειψη ανταγωνισμού . 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now