MetallicGR

Το 3D printing με μέταλλο προσελκύει και κατασκευαστές αυτοκινήτων

Recommended Posts

Η ιδέα του 3D printing επάνω σε μέταλλο έρχεται από το Burlington, Massachusetts και το startup που έχει τη λύση έχει λάβει σημαντικά κεφάλαια από εταιρίες όπως η BMW αλλά και η Google.

 

Το startup Desktop Metal βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ανάπτυξη ενός compact 3D εκτυπωτή ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί και μέταλλα, εκτός από τα τυπικά και εύκολα στη πλάση υλικά που υπάρχουν σήμερα. Η ιδέα βέβαια βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση και έτσι έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων παικτών της βιομηχανίας όχι μόνο της τεχνολογίας όπως τη Google, αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως για παράδειγμα της BMW, για ευνόητους λόγους.

 

Σύμφωνα με την Desktop Metal, η δημιουργία μεταλλικών στοιχείων, μπορεί να βοηθήσει αρκετά το prototyping ιδεών και σχεδίων ή και τη μαζική παραγωγή τους. Κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένεται να δηλώσουν ενδιαφέρον μιας και η χρήση ενός αντίστοιχου εκτυπωτή για τη παραγωγή τμημάτων ενός οχήματος ενδέχεται να στοιχίσει λιγότερα απ' ότι την ανάθεση της εργασίας απευθείας σε κάποιο από τις μονάδες μαζικής παραγωγής.

 

Η Google με τη BMW βρίσκονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες που έχουν διαθέσει σημαντικό ποσό για την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας, με τη τελευταία να έχει λάβει συνολικές επενδύσεις $97 εκ. από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2015.

 

 

 

21.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now