MetallicGR

Η MediaTek ανακοίνωσε το SoC Helio P25

Recommended Posts

Ο Helio P25 αποτελεί ένα μεγάλο step up της MediaTek στον χώρο των φορητών SoC και είναι πρακτικά ένας αρκετά ισχυρός επεξεργαστής για το συγκεκριμένο lineup.

 

 

Παράλληλα, η MediaTek στρέφεται και στη πιο πρόσφατη λιθογραφία των 16nm, λογικά της TSMC, και έτσι ο P25 θα βρεθεί σε πολλά σύγχρονα high end smartphones της αγοράς φέτος. Στόχος της MediaTek είναι η ενεργειακή απόδοση ακολουθώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις που έχει η αγορά όπως για πολλούς μικρούς πυρήνες ιδίως για το midrange κομμάτι. Από τον P10, ο P25 αποτελεί ένα μεγάλο stepup όπως βλέπουμε από τα specs του κάτι που του επιτρέπει να μπορεί να συνεργαστεί μέχρι και με δύο αισθητήρες κάμερας.

 

 

Οι τέσσερις συνολικά Cortex A53 πυρήνες του τρέχουν στα 2.5GHz ενώ υποστηρίζονται μνήμες τόσο LPDDR3 όσο και LPDDR4X στα 933 και στα 1600MHz αντίστοιχα. Η T880MP2 GPU τρέχει στα 900MHz ενώ ανάμεσα στις δυνατότητες βρίσκουμε και support για εγγραφή βίντεο 2160p30 και decode 2160p30 H.264 & HEVC. Όσον αφορά τους αισθητήρες της κάμερας, το SoC θα μπορεί να οδηγήσει δύο των 13MP για επιπλέον δυνατότητες όπως δύο ξεχωριστές φωτογραφίες με διαφορετικό focus point.

 

 

 

33.JPG

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now