MetallicGR

Ο Kingston DCP-1000 δεν είναι ο τυπικός σας SSD!

Recommended Posts

Η Kingston ανακοίνωσε έναν SSD για datacenters και γενικότερα την enterprise αγορά και σίγουρα θα εκπλαγείτε μόλις δείτε τις επιδόσεις του σε τυπικά σενάρια χρήσης!
 

Η λέξη high performance φτάνει για να χαρακτηρίσει μόνο ένα μέρος του DCP-1000, του νέου PCIe SSD της Kingston, ο οποίος προορίζεται για enterprises και data centers. Σε αντίθεση με άλλα drives της αγοράς, ο συγκεκριμένος τοποθετείται σε ένα PCI-Express 3.0 x8 interface της μητρικής το οποίο φτάνει για bandwidth μέχρι 64Gbps ενώ μέσω του πρωτοκόλλου NVMe καταφέρνει εξωπραγματικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων.

 

Για αυτό η Kingston αναφέρει ταχύτητες ανάγνωσης δεδομένων που αγγίζουν τα 6,800 MB/s ενώ το drive κυκλοφορεί σε εκδόσεις 800, 1600 και 3200GB. Οι ταχύτητες εγγραφής για το μικρότοερο μοντέλο είναι 5,000 MB/s, όμως το μεγαλύτερο της σειράς αγγίζει και τα 6,000 MB/s. Ναι.

Λόγω των υψηλών επιδόσεων, οι απαιτήσεις σε ψύξη είναι και αυτές αυξημένες - και γι' αυτό φροντίζει το heatsink που εκτείνεται σε όλο το μήκος του PCB ενώ οι μεγάλοι πυκνωτές που φαίνονται στο πάνω μέρος εξασφαλίζουν άρτια αποθήκευση των δεδομένων ακόμα και μετά από πτώση της τάσης, ένα feature ιδιαίτερα χρήσιμο στον τομέα του enterprise. Στο εσωτερικό βρίσκονται MLC NAND Flash μνήμες.

 

 

20c04551171e.jpg.38a2301a3d8e604fff97b0e7162b1a6c.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now