MetallicGR

Το OS της Kaspersky στον κόσμο του IoT!

Recommended Posts

Η γνωστή εταιρία cybersecurity και δημιουργός του ομώνυμου antivirus προγράμματος ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου λειτουργικού συστήματος για συσκευές που είναι μέρος του IoT - και όχι μόνο.

 

Στο επίσημο blog της γίνεται λόγος για το νέο λειτουργικό που ετοιμάζει το οποίο θα βρεθεί σε πλήθος συσκευών που έχουν να κάνουν με τον κόσμο του Internet of Things, μέχρι και συσκευές δικτύου - κάτι που σύμφωνα με την εταιρία θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια ειδικά σε industrial εφαρμογές, όπου η ασφάλεια δεν είναι παιχνίδι. Το KasperskyOS όπως θα ονομάζεται έχει δημιουργηθεί με κύριο γνώμονα την ασφάλεια, ενώ όπως δήλωσε και ο CEO της εταιρίας, Eugene Kaspersky, το λειτουργικό θα διαθέτει ένα "Global Deny" σύστημα σε επίπεδο διεργασιών κάτι που σημαίνει πως το default του θα είναι να αποτρέπει κάθε σύνδεση, μια πολιτική που συνήθως δεν ακολουθείται σε consumer λύσεις.

 

 

Εγγενώς, το KasperskyOS θα λειτουργεί σε x86/x64 μηχανήματα με Pentium II ή ανώτερο καθώς και συστήματα ARMv7 ή νεότερο κάτι που διευρύνει αρκετά τη χρήση του ακόμα και σε smartphones με custom τρόπο - ιδανικά για επιχειρήσεις. Η εταιρία έχει ήδη λανσάρει το σχετικό website ενώ έχει δώσει στη δημοσιότητα και το whitepaper.

 

 

 

1487613842_c42sfxmwyaapaym_story.jpg.86476df782fd6ccaafb3d552c0320f43.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now