Vulkan και νέο DirectX 12 benchmark ετοιμάζει η Futuremark

Νέα subtests αναμένεται να προσθέσει η Φιλανδική Futuremark στη σουίτα 3DMark και όπως δηλώνουν πηγές θα βασίζονται στα νέα APIs, DirectX 12 και Vulkan.

Ξεκινώντας να θυμίσουμε πως το 3DMark διαθέτει ήδη το DirectX 12 Time Spy, το οποίο όμως είναι αρκετά βαρύ για τη πλειοψηφία του hardware που κυκλοφορεί. Η Futuremark λέγεται πως θα προσθέσει και μια πιο "light" έκδοση ενός DirectX 12 benchmark καθώς και μια που θα εκμεταλλεύεται το εξίσου νέο Vulkan API, τον διάδοχο ενδεχομένως του OpenGL για notebooks και entry level κάρτες γραφικών.

Το Benchnmark που θα εκμεταλλεύεται το Vulkan θα διατεθεί τόσο στη πλατφόρμα των Windows όσο και σε αυτή του Android δηλώνουν οι πηγές, μιας και υποστηρίζεται κανονικά. Παράλληλα γίνεται λόγος για τα VR benchmarks που έχει στα σκαριά η Φιλανδική εταιρία, και όπως έγινε γνωστό θα μας δείξει περισσότερα στην επερχόμενη CES 2017.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

android, 3DMark, DirectX 12 , vulkan, vr benchmark

Trabakoulas

Members
2016-12-22T08:52:51Z

Τι ωραία που ανεβαίνει ο ανταγωνισμός στα api, επιτέλους να σπάσει η κυριαρχία του directX.

Το doom πάντως που παίζω με vulcan σε 2k έχει μία απίστευτα ανεξήγητη smoothila χωρίς να μου χει κάνει κομπιασματα η frame drops, πάει τάπα. 

Πολύ καλή κίνηση απο Futuremark να το ενσωματώσουν, well done. 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...