Πολυετής συνεργασία Samsung - AMD για low powered RDNA GPUs

Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία ανακοίνωσαν Samsung και AMD που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της αρχιτεκτονικής RDNA σε smartphones.

Μέσα από Δελτίο τύπου της AMD γίνεται γνωστή μια νέα μεγάλη συνεργασία της εταιρίας με τη Samsung, ενός κολοσσού στον τομέα των smartphones. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση τεχνογνωσίας της AMD και πιο ειδικά της αρχιτεκτονικής των επερχόμενων καρτών γραφικών RDNA για χρήση σε smartphones κάτι ενδιαφέρον αφού γνωρίζουμε ότι οι πλήρεις υλοποιήσεις θα βρίσκονται στο εσωτερικό των μελλοντικών desktop καρτών γραφικών από την AMD. Όπως ανέφεραν οι εταιρίες τα βασικά στοιχεία της συνεργασίας είναι δύο:

  • AMD will license custom graphics IP based on the recently announced, highly-scalable RDNA graphics architecture to Samsung for use in mobile devices, including smartphones, and other products that complement AMD product offerings.
  • Samsung will pay AMD technology license fees and royalties.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη κίνηση είναι το scalability της νέας RDNA αρχιτεκτονικής της AMD η οποία δείχνει να μπορεί να ενσωματωθεί από desktop υλοποιήσεις με επιδόσεις κοντά σε μια RTX 2070 (σύμφωνα με την AMD) μέχρι και μια μικρή συσκευή όπως ένα smartphone που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Αυτό εν μέρει μας αφήνει να φανταστούμε ότι η AMD ίσως έχει καταφέρει αρκετά ανταγωνιστικό power efficiency στη νέα αρχιτεκτονική, το οποίο δύναται να 'μεταφερθεί' και σε χαμηλής κατανάλωσης συστήματα ή SoC, αντίστοιχα με αυτά που βρίσκουμε στα σημερινά smartphones.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, Samsung, smartphones, rdna

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...