Η NVIDIA επιβεβαιώνει υψηλή κατανάλωση με τη χρήση υψηλών Hz στην οθόνη

Το G-Sync και τα "ταχύτατα" ως προς τον ρυθμό ανανέωσης monitor δημιουργούν νέο πονοκέφαλο για την NVIDIA. Το G-Sync και τα "ταχύτατα" ως προς τον ρυθμό ανανέωσης monitor δημιουργούν νέο πονοκέφαλο για την NVIDIA.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το PCPer εβδομάδες νωρίτερα, το site βρήκε πως οι GTX κάρτες γραφικών σε συνδυασμό με ένα G-Sync monitor προκαλούν ένα περίεργο conflict που κάνει τη κάρτα να λειτουργεί με υψηλότερους χρονισμούς, έχοντας αυξημένη κατανάλωση και θερμοκρασία. Το φαινόμενο το είχαμε ακούσει κατά το καλοκαίρι, όμως η NVIDIA παραδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες το πρόβλημα και πως προσπαθεί να το διορθώσει με νέο driver.

Το πρόβλημα εντοπίζεται πιθανότατα όχι μόνο με G-Sync monitors, αλλά με κάθε οθόνη που έχει ρυθμό ανανέωσης πάνω από 120Hz. Στα 60Hz και τα 120Hz οι χρονισμοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα (135MHz όπως ορίζει το power state που είναι γραμμένο στο BIOS της κάρτας) όμως με την αύξηση σε 144Hz, οι χρονισμοί αυξάνονται στα 885MHz χρησιμοποιώντας περίπου το 30% του συνολικού TDP σε μια high end πρόταση της NVIDIA. Το παραπάνω προκαλεί αυξημένες θερμοκρασίες και κατανάλωση. Σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο desktop και όχι κατά τη διάρκεια κάποιου παιχνιδιού.

Το bug περιμένει την διόρθωσή του από την NVIDIA και θα έρθει με τη μορφή νέου driver για τις υποστηριζόμενες κάρτες γραφικών της εταιρίας.


Η NVIDIA επιβεβαιώνει υψηλή κατανάλωση με τη χρήση υψηλών Hz στην οθόνη