AMD Bulldozer : 800m λιγότερα transistors !

Κατά το λανσάρισμα της AMD FX σειράς επεξεργαστών, είχε ειπωθεί μέσω PR πώς τα Chip αυτά έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 2 δισεκατομύρια transistors, σήμερα όμως σε μια είδηση που πόσταρε ο ίδιος ο Anand μέσα απο το site του, έγραψε πώς έλαβε ένα νέο PR που η AMD του ζητούσε να αλλάξει τον αριθμό των transistor σε ένα review που είχε κάνει παλαιότερα και τους σύγκρινε με τους Intel Sandy Bridge E! Κατά το λανσάρισμα της AMD FX σειράς επεξεργαστών, είχε ειπωθεί μέσω PR πώς τα Chip αυτά έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 2 δισεκατομύρια transistors, σήμερα όμως σε μια είδηση που πόσταρε ο ίδιος ο Anand μέσα απο το site του, έγραψε πώς έλαβε ένα νέο PR που η AMD του ζητούσε να αλλάξει τον αριθμό των transistor σε ένα review που είχε κάνει παλαιότερα και τους σύγκρινε με τους Intel Sandy Bridge E!

Δύο δισεκατομύρια transistors σημαίνουν τα διπλάσια απο τους AMD Thuban Phenom II X6, τους οποίους οι Bulldozer είχαν ένα θεμματάκι να τους ξεπεράσουν σε επιδόσεις, αλλά 1.2 δισεκατομύρια transistors μπορούν πιο έυκολα να δικαιολογήσουν τις επιδόσεις τους !

Όπως και να έχει, σχεδόν κανένας δεν πιστέυει πώς αυτή έιναι όλη η αλήθεια καθώς οι Bulldozer έχουν πολύ μεγάλη cache και κάθε μοντέρνος επεξεργαστής χρησιμοποιεί SRAM για cache. Εάν η AMD χρησιμοποιεί κάποια άλλη τεχνολογία η οποία δεν έχει γίνει ακόμα official, δεν μπορεί κανένας να ερμηνέυσει με σιγουριά τι ακριβώς συμβαίνει.

Από την στιγμή όμως που η AMD είναι πίσω απο όλα αυτά και όχι μια άλλη δευτερέυον πηγή, δεν υπάρχει λόγος να μην την εμπιστευτούμε και στο κάτω κάτω, ο αριθμός των transistor είναι απλά ένας αριθμός που δεν απασχολέι σχεδόν καθόλου τον τελικό καταναλωτή. Το καλό όλης της ιστορίας έιναι πώς η σειρά FX πουλάει καλά και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από αυτή της κατασκευής τους !



AMD Bulldozer : 800m λιγότερα transistors !

AMD Bulldozer : 800m λιγότερα transistors !