Η Microsoft θα διανέμει και Linux distros!

Η 'αγάπη' της Microsoft προς το Linux είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό, όμως πόσοι από εσάς περιμένατε να δείτε διανομές εντός του Windows Store; Καλά καταλάβαμε!

Διανομές όπως η Fedora, το Ubuntu το SuSE θα γίνουν διαθέσιμες μέσα από το Windows Store σύντομα όπως ανέφερε και η Microsoft στο Build 2017 keynote της. Σκοπός είναι οι power users ή και οι developers που θέλουν να τρέξουν ένα Linux εντός των Windows 10 χωρίς την ανάγκη για κατέβασμα κάποιου άλλου VM προγράμματος.

Η Microsoft θέλει να κάνει τη διαδικασία όσο πιο ανώδυνη γίνεται για όλες τις πλευρές και έτσι θα δίνει τη δυνατότητα για εγκατάσταση και σε ξεχωριστό partition για dual boot μέσω του GRUB bootloader. Παράλληλα, Linux διανομές χρησιμοποιούν και αρκετά σχολεία οπότε η κίνηση έρχεται για να δέσει με την ανακοίνωση των νέων Windows 10 S που προορίζονται κυρίως για αυτόν τον σκοπό.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Windows Store, GRUB bootloader, Ubuntu , Fedora, SuSE

klapeto

Members
2017-05-15T12:13:20Z
2 hours ago, MetallicGR said:

Σκοπός είναι οι power users ή και οι developers που θέλουν να τρέξουν ένα Linux εντός των Windows 10 χωρίς την ανάγκη για κατέβασμα κάποιου άλλου VM προγράμματος.

 

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα αυτό, απ' την στην στιγμή που οι περισσότεροι power users και οι developers χρησιμοποιούν ήδη linux σαν πρωτεύων λειτουργικό τους και αν χρειαστεί εγκαθιστούν windows σε VM. Θα ήταν καλό για κάποιες εταιρίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά windows. Όμως αν σκεφτείς ότι το 90% αυτών των εταιρειών χρησιμοποιούν Enterprise εκδόσεις των windows 7, δεν νομίζω ότι θα χρησιμεύσει και πολύ αυτό το χαρακτηριστικό στο επικείμενο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...