Τα σχέδια της NVIDIA για το NVLink 2.0 Interface

Το νέο πρότυπο σύνδεσης για servers θα αναβαθμιστεί με την εμφάνιση των πρώτων Volta καρτών γραφικών μέσα στο 2017. Το νέο πρότυπο σύνδεσης για servers θα αναβαθμιστεί με την εμφάνιση των πρώτων Volta καρτών γραφικών μέσα στο 2017.

Το NVLink αποτελεί ένα πρότυπο σύνδεσης που κατασκευάστηκε με την NVIDIA με στόχο τη σύνδεση πολλαπλών chip γραφικών μεταξύ τους προς αύξηση των επιδόσεων σε εφαρμογές που πραγματοποιούν πολλές εργασίες παραλληλισμού μεταξύ των nodes. Η πρώτη έκδοση αποκαλύφθηκε μαζί με την αρχιτεκτονική Pascal και πιο ειδικά με τη GPU Tesla P100, η οποία θα τοποθετείται σε συστήματα υψηλών επιδόσεων από τις αρχές του 2017. Το γεγονός ότι η NVIDIA δε βασίζεται σε κάποιο πρότυπο σύνδεσης όπως το PCI-e έγκειται στο bandwidth, με την NVIDIA να αναφέρει 160 GB/s συνολικού bandwidth ανάμεσα σε τέσσερις Tesla P100 (40GB/s * 4) και έτσι δε θα περιμένει ούτε την τέταρτη έκδοση του PCI-SIG group.

Στη παρουσίαση που εμφανίστηκε η NVIDIA κάνει και μια νύξη για τις επερχόμενες Tesla Volta αρχιτεκτονικής σε servers της IBM που θα κάνουν χρήση του NVLink 2.0, της δεύτερης έκδοσης που θα ωθήσει τις ταχύτητες σε νέα επίπεδα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη συγκεκριμένη αγορά. Παράλληλα, το slide επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι Volta (στη Tesla μορφή τους) θα σχεδιάζονται με βάση το SXM2 form factor.


Τα σχέδια της NVIDIA για το NVLink 2.0 Interface
Τα σχέδια της NVIDIA για το NVLink 2.0 Interface
Τα σχέδια της NVIDIA για το NVLink 2.0 Interface