Project Spartan: Τι κρύβεται από πίσω απ' τον νέο Web browser της Microsoft

Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του Neowin. Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του Neowin.

Η Microsoft ετοιμάζει πυρετωδώς την νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος η οποία ελπίζει να χαίρει μεγάλης αποδοχής από τους χρήστες καθώς θα εμπεριέχει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, τόσο στον οπτικό όσο και "under the hood". Μια σημαντική προσθήκη είναι και ο νέος περιηγητής Spartan που θέλει να αυξήσει τον πήχη και να αντιστρέψει τα σχόλια που είχε ο πρόγονός του Internet Explorer.

Όμως τι κρύβεται πίσω από τον Spartan; Μα φυσικά ο πολυαγαπημένος μας Internet Explorer του οποίου η μηχανή rendering (Trident) έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές για την υποστήριξη μοντέρνων και πλούσιων σε HTML websites και στην ουσία "ανεξαρτητοποιήθηκε" πριν από λίγους μήνες. Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε την νέα μηχανή Edge HTML (edgehtml.dll) η οποία θα είναι ξεχωριστή από την παλιά Trident (mshtml.dll) και κατασκευάζεται έχοντας διαφορετικές "αρχές" απ' ότι η μηχανή Trident. Αυτό που δημιούργησε δηλαδή η Microsoft και μένει να το δούμε στην πράξη, είναι ένας μοντέρνος, ελαφρύς και πιο "συμβατός" web browser σε σχέση με τους προκατόχους του.

Στα Windows 10 θα υπάρχουν δύο browsers όπως αναφέρει το ZDNet, ο Internet Explorer και ο Spartan, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις ίδιες (διπλές) μηχανές rendering.


Project Spartan: Τι κρύβεται από πίσω απ' τον νέο Web browser της Microsoft
Project Spartan: Τι κρύβεται από πίσω απ' τον νέο Web browser της Microsoft