Google, Microsoft & Amazon πληρώνουν το AdBlock

Οι 3 μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας πληρώνουν αδρά το AdBlock για να επιτρέψει ορισμένες από τις διαφημίσεις τους. Οι 3 μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας πληρώνουν αδρά το AdBlock για να επιτρέψει ορισμένες από τις διαφημίσεις τους.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, η Google, Microsoft, Amazon και η Taboola πληρώνουν τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του AdBlock για να βεβαιωθούν ότι οι διαφημίσεις τους θα περάσουν από τους αλγορίθμους της εφαρμογής. Το AdBlock Plus είναι ένα αρκετά δημοφιλές extension για τους Firefox και Chrome web browsers το οποίο αποτρέπει την εμφάνιση διαφημίσεων και κάθε λογής banners που υπάρχουν στα site. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως αρκετές εταιρείες βασίζονται κυρίως σε αυτές τις διαφημίσεις και τα banners για τα έσοδά τους και κάτι τέτοιο ενδέχεται να επηρεάσει την λειτουργία τους!

Η Microsoft ήταν η μόνη από τις προαναφερθείσες εταιρείες που απάντησε στο θέμα των FT δηλώνοντας: "Η Microsoft θα δίνει πάντοτε την επιλογή στον καταναλωτή όταν πρόκειται για διαφημίσεις. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας με τους συνεργάτες μας που μοιράζονται το όραμά μας για την "ανώδυνη" αλληλεπίδραση των brands και την ακεραιότητα της επιλογής του καταναλωτή."


Google, Microsoft & Amazon πληρώνουν το AdBlock