Xiaomi Mi Band 2 Wearable Review

Xiaomi Mi Band 2 wearable Review

Σελίδα 1 από 2

Η ανερχόμενη αγορά των wearables έχει πολλούς υποστηρικτές και πλέον αρκετά προϊόντα για κάθε προτίμηση, ένα από αυτά είναι και το Mi Band 2 της Xiaomi!

 intro

intro

 

Εκτός από τα smartphones που μέχρι σήμερα αποτελούσαν το μοναδικό gadget που κουβαλούσαμε καθημερινά μαζί μας, τα τελευταία χρόνια δημιουργείται μια νέα αγορά, αυτή των φορετών gadgets, aka των wearables.

 

Wearables υπάρχουν σε κάθε αγορά, είτε είναι ρούχο είτε κάποιο ρολόι όπως στη περίπτωσή μας και έχουν κόστος από 20€ φτάνοντας σε τιμές κοσμημάτων, κυρίως όμως λόγω των υλικών κατασκευής και όχι των δυνατοτήτων τους όπως για παράδειγμα το Apple Watch. Η Apple όσο και η Google αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου προσπαθούν να παρουσιάσουν όλο και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην αγορά όμως εταιρίες σαν την Xiaomi αντιδρούν λίγο πιο διαφορετικά λανσάροντας κάτι πιο οικονομικό με όσο το δυνατόν πιο «μπόλικα» features.

 

 1

Αυτό ακριβώς κάνει και το Mi Band 2, ένα wearable που μοιάζει με πολλά άλλα εκεί έξω και κάνει τα ίδια με πολύ χαμηλότερη τιμή. Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε τι προσφέρει και τι προσπαθεί να αποδείξει σε ένα χρήστη που δεν είχε καμία επαφή με τα φορετά gadgets μέχρι και σήμερα.

 

1

Το Mi Band 2 έρχεται σε μια αρκετά ποιοτική συσκευασία με premium σκληρό λευκό κουτί, σωστή γραμματοσειρά με «καθαρή» εικόνα, ένα must για καλές πωλήσεις.

 

1

 

Ανοίγοντας το ερχόμαστε αντιμέτωποι με το προϊόν, τοποθετημένο σε «στάση κοσμήματος» με το λουράκι του να βρίσκεται τυλιγμένο ακριβώς από κάτω. Το βιβλιαράκι που υπάρχει μέσα είναι άχρηστο για εμάς μιας και τα αναγράφει όλα στα Κινέζικα. Εκτός αν είστε καλοί με τους γρίφους!

 

1

 

Στη συσκευασία υπάρχει επίσης και ένα καλώδιο φόρτισης. Για να φορτίσει το Band θα πρέπει να αφαιρεθεί από το λουράκι και να τοποθετηθεί σε κάποιον φορτιστή ή στο PC. Κατά τη φόρτιση όπως είναι φυσικό δε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, όμως εάν σκέφτεστε πως θα πρέπει να βγάζετε κάθε τρεις και λίγο το Band για να το φορτίσετε τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, μιας και η μπαταρία των 65 mAh αρκεί για πάνω από 20 ημέρες χρήσης! That’s right!

 

1

 

1

 

Η λογική του Mi Band 2 είναι απλή. Η βασική συσκευή είναι σε σχήμα ορθογώνιο και κλιπάρει με το λουράκι απαιτώντας ελάχιστη ισχύ. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα μπορούσαν να υπάρξουν έξτρα λουράκια στην αγορά, έτσι δεν είναι; Και ναι, υπάρχουν! Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε κάθε λογής custom λουράκι για να το συνδυάσουμε με το Mi Band 2. Το κάθε λουράκι έχει τις αντίστοιχες διαστάσεις για τοποθέτηση του Band στο εσωτερικό. Το παρεχόμενο λουράκι όμως είναι και υποαλεργικό κάτι που σημαίνει πως δε θα δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και σε ευαίσθητα δέρματα.

 

1

 

1

Το Mi Band 2 είναι αρκετά απλό σαν hardware. Πέρα από την OLED οθόνη του, υπάρχει το (πλαστικό) capacitive πλήκτρο ενώ στη πίσω πλευρά βρίσκεται ο αισθητήρας των καρδιακών παλμών με το δικό του πράσινο LED. Αυτό δίνει στο Band τη δυνατότητα να είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67 όπως αναγράφεται και στο πίσω μέρος της συσκευασίας του.

 

1

 

1

 

1

 

 

 

 

        xiaomi mi band 2 wearable
Οθόνη OLED 0.42"
Μπαταρία

70 mAh

Διαστάσεις

40.3 x 10.5 x 15.7mm

(Υ x Β x Π)

Έξτρα features

Φωτοηλεκτρικός αισθητήρας παλμών

Bluetooth 4.0

Band

Κράμα αλουμινίου / Πλαστικό

Προστασία

IP67 / Νερό σκόνη

 

Βάρος

 

19g

 

 

Software
Σελίδα

xiaomi, gadgets, mi band 2, wearable

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...