Ο διάδοχος των DDR4 παίρνει τη θέση τους το 2019!

Το κονσόρτιουμ JEDEC αποφάσισε πως μέσα στο 2018 θα ολοκληρώσει το νέο πρότυπο DDR5 και μέσα στο μεθ' επόμενο έτος θα δούμε τα πρώτα δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους κατά το 2019.

 

Συγκεκριμένα, οι μνήμες τύπου DDR4 βρίσκονται στην αγορά από τον Αύγουστο του 2014, όταν και πρωτοκυκλοφόρησαν με τη πλατφόρμα του Intel X99 chipset και αποκλειστικά για high end συστήματα. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και το πρότυπο έκανε την εμφάνισή του και στο mainstream κομμάτι και πιο ειδικά στους Skylake επεξεργαστές ενώ πλέον το συναντάμε και στα AMD Ryzen συστήματα.

 

Η ανάπτυξη όμως του DDR5 έχει μπει σε τροχιά εδώ και μερικούς μήνες και στόχος, τι άλλο, η αύξηση τους bandwidth σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Η Micron, μια από τις εταιρίες που βοηθούν στην ανάπτυξη ανέφερε πως το specification θα "κλειδώσει" στα μέσα του 18. Οι συχνότητες λειτουργίας θα ξεκινήσουν από εκεί που οι DDR4 τερματίζουν, δηλαδή τα 3200MHz (μιλάμε για speed bin και όχι XMP προφίλ τρίτων) και θα φτάνουν έως και τα 6400MHz (οι συχνότητες είναι οι effective DDR και όχι SDR).

 

Μόνο η παραπάνω συχνότητα αφήνει αρκετά να εννοηθούν για τις βελτιώσεις που προβλέπεται να κάνουν οι σχεδιαστές του προτύπου. Οι εν λόγω μνήμες θα μπορούν να λειτουργήσουν επίσης με τάση μόλις 1.1V (όχι στα 6400 αλλά προφανώς στο χαμηλότερο bin) ενώ η τεχνολογία θα βρεθεί με κάποιο τρόπο και σε chip γραφικών.

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

AMD Ryzen, JEDEC , ddr5

FeelsBadMan

Members
2017-03-31T14:58:50Z

Και αν κρίνουμε από τις τιμές που έχουν φτάσει οι ddr4 θα πληρώνουμε 200$ για μια 8αρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...