Σπρέι μετατρέπει επιφάνειες σε Touch controls

Ερευνητές από το Carnegie Mellon University σχεδίασαν τη νέα τεχνολογία Electrick η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός αγώγιμου σπρέι και μερικών ηλεκτροδίων.

Επί της ουσίας, ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να δημιουργήσει αγώγιμες επιφάνειες που δρουν ως touchpads τα οποία μέσω των ηλεκτροδίων μπορούν να συνδεθούν σε κάποιον υπολογιστή και να μεταφράσουν τα αγγίγματα σε συγκεκριμένες εντολές. Στο συνοδευτικό βίντεο υπάρχουν μερικά παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας σε πολλούς τομείς και όχι μόνο των υπολογιστών. Μουσικοί θα μπορούν να ελέγχουν τον εξοπλισμό τους πιο εύκολα ή να ενσωματώσουν περισσότερες λειτουργίες, καθώς και να προσφέρουν διαδραστικό περιεχόμενο σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς.

Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και σε τιμόνια για τον έλεγχο οχημάτων, αν και είναι κάτι που καλό είναι να αποτραπεί για ευνόητους λόγους. Η ακρίβειά του ανέρχεται στο 1cm, που αν και είναι αρκετό για μικρές επιφάνειες, όμως σε μεγάλες δε θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι η τεχνολογία αναπτυχθεί περισσότερο.  

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Carnegie Mellon University , Electrick , touchpads , touch surface

stavros

Members
2017-05-11T11:46:22Z

Αν το υλικό καταφέρει να είναι και ανθεκτικό (τριβή, ήλιος, βροχή, διάβρωση κλπ) και διαφανές.... λόγω και του χαμηλού κόστους και της δυνατότητας εκτατικής εφαρμογής του, πιστεύω πως θα το δούμε σε πολλές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...