NVIDIA: Driver για Developers που καλύτερα να μην εγκαταστήσετε

Η NVIDIA δημοσίευσε έναν νέο driver στο επίσημο site των developers που όμως προκαλεί προβλήματα σε απλούς χρήστες που αναβαθμίζουν τα συστήματά τους. Η NVIDIA δημοσίευσε έναν νέο driver στο επίσημο site των developers που όμως προκαλεί προβλήματα σε απλούς χρήστες που αναβαθμίζουν τα συστήματά τους.

Οι GeForce 364.91 Beta drivers (364.16 για το Linux) της NVIDIA έκαναν την εμφάνισή τους στο επίσημο site των developers της εταιρίας και προορίζεται αποκλειστικά για όσους θα ασχοληθούν με τη δημιουργία παιχνιδιών και περιεχομένου σχετικού με κάρτες γραφικών. Όσοι απλοί χρήστες εγκατέστησαν τον οδηγό, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μερικά προβλήματα με την αναπαραγωγή ορισμένων demo του Vulkan API κάνοντας τον driver κάτι "λιγότερο" από beta. Γι' αυτό άλλωστε η NVIDIA τον έχει κάνει διαθέσιμο μόνο από το website των developers.

Εκτός από τα προβλήματα που παρουσιάζει στους απλούς χρήστες, ο νέος driver έρχεται με μερικές διορθώσεις στο Vulkan αλλά και το NVIDIA Optimus, μια τεχνολογία που βρίσκεται σε φορητά συστήματα και ρυθμίζει πότε η αποκλειστική κάρτα γραφικών θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Συνήθως η λειτουργία χρησιμοποιεί ένα GPU load threshold για να πάρει τον έλεγχο από την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή GPU δίνοντάς τη στη συνέχεια στην αποκλειστική NVIDIA GPU.