Νέες πληροφορίες για τις Vega Series κάρτες γραφικών της AMD

Το VideoCardz επικαλείται έμπιστες πηγές που έχουν πρόσβαση στο roadmap της εταιρίας αναφέροντας ορισμένες πληροφορίες για τις νέες Vega 10, Vega 20 μέχρι και τις Navi! Το VideoCardz επικαλείται έμπιστες πηγές που έχουν πρόσβαση στο roadmap της εταιρίας αναφέροντας ορισμένες πληροφορίες για τις νέες Vega 10, Vega 20 μέχρι και τις Navi!

Το αρχικό roadmap που είχαμε δει στην αποκάλυψη των Polaris επανέρχεται στο προσκήνιο από το VideoCardz το οποίο όμως έρχεται για να "συμπληρώσει" με πληροφορίες τα όποια κενά έχουν σχηματιστεί και αναφέρονται στις μελλοντικές κάρτες γραφικών της AMD. Συγκεκριμένα πηγές κοντά με την AMD δημοσιεύουν τα specs της Vega 10. Η εν λόγω GPU θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο του 2017 με 64 Compute Units και θα βασίζεται στη λιθογραφία των 14nm και την αρχιτεκτονική κωδικής ονομασίας GFX9. Παράλληλα θα εξοπλίζεται με 16GB HBM2 μνήμη με bandwidth 512 Gbps ενώ θα έχει TDP 225W. Η συγκεκριμένη ενδέχεται να είναι η Radeon RX 490 που φημολογείται εδώ και μερικούς μήνες.

Specs δημοσιεύθηκαν και για τη Vega 20, μια GPU που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα μέσα στο ίδιο ίσως έτος. Η λιθογραφία που έχει επιλεγεί είναι αυτή των 7nm στα εργοστάσια της GlobalFoundries ενώ θα περιλαμβάνει 32GB HBM2 μνήμη και bandwidth 1 TB/s! Η συγκεκριμένη ενδέχεται να προορίζεται για τη server αγορά λόγω των πολύ υψηλών specs κάτι που "επιβεβαιώνεται" από το χαμηλό TDP των 150W. Ταυτόχρονα θα είναι από τις πρώτες που θα φέρουν επίσημη υποστήριξη για το πρότυπο σύνδεσης PCI-Express 4.0.

Η Polaris 10 θα αποκτήσει και άλλη μια κάρτα στο πλάι της κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο σύμφωνα με τη πηγή. Η Vega 11 θα κατασκευάζεται στα 14nm. Τέλος, όσον αφορά τις Navi 10 και 11, το VideoCardz δεν αναφέρει κάτι νέο πέρα από τη προγραμματισμένη κυκλοφορία τους κάποια στιγμή μέσα στο 2019.


Νέες πληροφορίες για τις VEGA Series κάρτες γραφικών της AMD
Νέες πληροφορίες για τις VEGA Series κάρτες γραφικών της AMD