Αρκετά προηγμένο το anti-cheat σύστημα του Valorant

 

Ο μηχανισμός anti-cheat του Valorant της Riot Games θεωρείται ο πιο λειτουργικός καθώς συμβαίνει κατά την εκκίνηση του λειτουργικού.

 

Το νέο παιχνίδι Valorant είναι ένας shooter τίτλος από τη Riot Games, δημιουργό του πασίγνωστου MOBA League of Legends το οποίο κυκλοφορεί για πάνω από 10 χρόνια στην αγορά. Το νεότερο shooter είναι ένα FPS με επιρροές από άλλα δημοφιλή competitive παιχνίδια του χώρου καθώς έχει χαρακτηριστεί από τη κοινότητα μια εναλλακτική τόσο για το Counter Strike: Global Offensive όσο και από το Overwatch. Καθώς οι gamers μαθαίνουν τα κατατόπια του παιχνιδιού η Riot αναφέρθηκε και στο σύστημα anti-cheat που έρχεται μαζί ο τίτλος και σίγουρα θεωρούμε ότι είναι, ίσως ένας από τους πιο αποδοτικούς που έχουν υπάρξει ποτέ. 

Το ειδικό software ονομάζεται Vanguard και σε αντίθεση με άλλα που τρέχουν λίγο πριν την εκτέλεση του παιχνιδιού, αυτό εκτελείται κατά το boot του συστήματος μπλοκάροντας πιθανά hacking και cheat εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν ένα παίκτη να κερδίσει στο game, ενώ σημειώνεται ότι είχε σκοπό να ενσωματωθεί και στο League of Legends και ίσως γίνει στο μέλλον. Για να κατανοήσουμε το πόσο προηγμένο είναι το anti-cheat software θα πρέπει να μάθουμε τις κατηγορίες λογισμικού που υπάρχουν στο αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10. Η παρακάτω φωτογραφία αντικατοπτρίζει το σύστημα δικαιωμάτων στις μοντέρνες x86 αρχιτεκτονικές και αξιοποιείται από σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα που τρέχουν 'επάνω' τους, φροντίζοντας για τον σωστό διαχωρισμό των εφαρμογών του χρήστη από τις βασικές εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος, του kernel και των drivers. Για αυτό το θέμα των δικαιωμάτων υπάρχει ένα καλογραμμένο άρθρο στη Wikipedia οπότε μπορούμε να σας παραπέμψουμε εκεί για περισσότερες πληροφορίες. Οι εφαρμογές που τρέχουμε καθημερινά αποτελούν συνήθως κομμάτι του Ring 3, εκεί όπου τα δικαιώματα προς τις 'κάτω στρώσεις' είναι περιορισμένα και ενεργοποιούνται μόνο εάν το ζητήσουμε και αυτό ως έναν βαθμό. 

Το Ring 0 είναι αυτό που ενεργοποιείται πρώτο κατά το boot αφού εκεί βρίσκεται ο kernel με τις πρώτες οδηγίες για την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος, την εκκίνηση των drivers και δεκάδων άλλων λειτουργιών (ρύθμιση εικονικής μνήμης, scheduling, system drivers). Το πρόγραμμα της Riot λοιπόν, βρίσκεται σε αυτή τη κατηγορία και εκτελείται με τα μέγιστα δικαιώματα που μπορεί να έχει ένα λογισμικό, ενώ οι ειδικοί της Riot αναφέρουν πως έχει μικρό αντίκτυπο στις επιδόσεις του συστήματος, κάτι λογικό μιας και το πρόγραμμα δεν 'αναλαμβάνει δουλειά' συνεχώς. Έτσι το συγκεκριμένο software υπόσχεται να κρατήσει μακριά τους Windows 10που συχνά αμαυρώνουν την εμπειρία των παιχνιδιών με στόχο πιο καθαρό και δίκαιο gameplay που αναδεικνύει τις πραγματικές ικανότητες των παικτών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

 

software, windows 10, kernel driver, Valorant , Riot Games, Vanguard , anti-cheat, cheaters

stavros

Members
2020-04-16T08:49:57Z

Το anticheat εντάξει, το game όμως δε μου έκανε κλικ.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...