Κυριαρχία της Intel στην αγορά καρτών Γραφικών

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις ερευνετικής εταιρίας “Jon Peddie Research” δείχνουν ότι η Intel συνέχισε να έχει την ηγετική θέση στην αγορά καρτών γραφικών για το τέταρτο τρίμηνο του 2009. To τελευταίο τρίμηνο, λόγω στις καλές πωλήσεις που είχε ο Atom και στην δυναμική ανάπτυξη που είχαν τα Desktop PC, το μερίδιο της Intel στην αγορά έφτασε το 55,2% σε σχέση με το 53,6% που είχε το τρίτο τρίμηννο του 2009, ενώ τα αντίπαλα στρατόπεδα έχασαν έδαφος. Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις ερευνετικής εταιρίας “Jon Peddie Research” δείχνουν ότι η Intel συνέχισε να έχει την ηγετική θέση στην αγορά καρτών γραφικών για το τέταρτο τρίμηνο του 2009. To τελευταίο τρίμηνο, λόγω στις καλές πωλήσεις που είχε ο Atom και στην δυναμική ανάπτυξη που είχαν τα Desktop PC, το μερίδιο της Intel στην αγορά έφτασε το 55,2% σε σχέση με το 53,6% που είχε το τρίτο τρίμηννο του 2009, ενώ τα αντίπαλα στρατόπεδα έχασαν έδαφος.
Το τελευταίο τρίμηνο το μερίδιο της AMD έφτασε το 19,9% με μια μικρή πτώση 0,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά της Nvidia ήταν 24,3% και 25,3%.Όσον αφορά την VIA Technologies έπεσε κατα πολύ το μερίδιο της, στο 0.6%.

Το 2009 η αγορά καρτών γραφικών έφτασε τα 425,4 εκκατομύρια πωλήσεις (14% άνοδος σε σχέση με το 2008) το οποίο είναι πολύ θετικό για την αγορά αν αναλογιστούμε και την οικονομική κρίση. Η εταιρία “Jon Peddie Research” προβλέπει άνοδο 27.9% και πωλήσεις που θα φτάσουν τα 544 εκατομμύρια.